Kan Heterojen Mi Yoksa Homojen Midir? Neden?

0
Advertisement

Kan homojen mi yoksa heterojen midir? Kan neden heterojendir? Kanın ne tür bir karışım olduğu ve nedeni hakkında bilgi.

Kan

Kan Heterojen Mi Yoksa Homojen Midir? Neden?

“Kan heterojen bir karışımdır, çünkü kan hücreleri kan plazmasından fiziksel olarak ayrılır. Hücreler, plazmadan farklı özelliklere sahiptir. Hücreler, santrifüj ile plazmadan ayrılabilir, bu da fiziksel bir değişikliktir.”

Bir heterojen karışım fiziksel olarak ayrı kalan farklı maddelerden yapılır. Heterojen karışımlar her zaman birden fazla faza sahiptir (muntazam bileşim ve özelliklere sahip bölgeler).

Kum ve şeker karışımı heterojen bir karışımdır. Taneler birbirinden bir büyüteçle ayırt edilebilir. İki katı faz vardır: kum taneleri ve şeker taneleri. Karışım, şekeri suyla (fiziksel bir değişiklik) yıkayarak ayrılabilir.
Bir bardak buzlu çay heterojen bir karışımdır. Buz küpleri, çaydan farklı bileşime ve özelliklere sahiptir. Buz küplerinin katı bir faz olduğunu ve çayın bir sıvı faz olduğunu söyleyebiliriz.

Kan heterojen bir karışımdır, çünkü kan hücreleri fiziksel olarak kan plazmasından ayrıdır. Hücreler plazmadan farklı özelliklere sahiptir. Hücreler, fiziksel bir değişim olan santrifüj ile plazmadan ayrılabilir. Akciğerleri terk eden kan, yüksek oksijen içeriğine sahip olurken, akciğerlere giren kan, düşük oksijen içeriğine sahip olacaktır. Arterlerin kırmızı görünmesi ve damarların mavi görünmesinin nedeni budur. Karaciğere giren kan, vücudunuzun sindirdiği yiyecekleri içerir.

Advertisement

Leave A Reply