İlginç Sorular ve Cevapları

0
Advertisement

İnsanın aklına gelen ama bazen kimseye soramadığı ilginç ama bir o kadar da insanın aklına sıklıkla gelen soruların kısa ve net yanıtları

İlginç Sorular ve Cevaplar

İlginç Sorular ve Cevapları

1-Solaklar daha mı zeki?

BU tamamen bir sokak efsanesidir. Solakları sağ ellerini kullananlardan daha zeki ya da daha yaratıcı olduğuna dair hiç bir bilimsel kanıt bulunmamaktadır.

2-Kaşınmak tam olarak ne demek?

Cildin çok hafif bir şekilde uyarılması kaşınmadır. Bunun insanoğlu tarafından böcek ısırıklarına karşı geliştirmiş olduğu bir savunma mekanizması olduğu düşünülmektedir.

3-Neden ateşimiz çıktığında üşürüz?

Ateş genel olarak vücudun bir savunma mekanizmasıdır. İnsanın terlemediği ya da kan basıncının yükselmediği durumlarda eğer ateş olursa üşürüz.

4-Neden soğan doğramak ağlatıyor?

Lachrymatoryfactor isimli bir enzim bunun sorumlusudur. Soğan doğrandığında havaya yayılan lachrymatoryfactor enzimi gözde kaşıntı yapar kaşınan göz ise savunma mekanizmalarını devreye sokra ve gözümüz yaşarır.

Advertisement

5-Tiryaki olmak için kaç sigara içilmeli?

Burada önemli olan ne kadar çok sigara içtiğinizden ziyade ilk sigarayı ne zaman içtiğinizdir. Eğer sabah kalkar kalkmaz sigara içiyor ya da uykudan uyanıp sigara içiyorsanız zaten zararlı olan sigaradan çok daha fazla zarar görecek yüksek bağımlıklı bir tiryakisiniz demektir ve bu tip kişilerin yüzdelik olarak yüksek bir kısmı sigara sebebi ile hayatlarını kaybetmektedirler.

6-Deniz havası almak sağlıklı mı?

Şehirden uzak yaşamak bu deniz kıyısı olsun olmasın kesinlikle saha sağlıklıdır. Deniz kıyısında kokuyu ise bir bir bakteri sağlamaktadır ancak bu bakteri sebebi ile egzoz gazlarının deniz kıyılarında daha fazla kirlilik yarattığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.

7- Kimse evinden çıkmasa herkes evinde kalsa grip salgını biter mi?

Bu sorunun yanıtı kocaman bir evettir. Küresel anlamda herkesin evde olması grip salgınını önlese dahi sadece tek bir kişinin dahi dışarı çıkması yeniden bir grip salgını başlaması için yeterli bir sebeptir. Oldukça ütopik ve gerçekleşmeyecek bir varsayımdır.

8-Bitkiler yaşlılık nedeniyle ölür mü?

Mevsimlik bitkilerin ömrü kısadır ve mevsim sonu ölürler ancak bazı bitkiler uygun şart ve bakım altında sonsuza kadar yaşayabilmektedirler.

9-Sakız sonsuza dek midede kalır mı ya da ne kadar kalır?

Sakız sonsuza kadar midede kalmaz bu konuda korkmanıza gerek yoktur. Midede sindirilmeyen sakız en geç 3 gün içerisinde vücuttan başarılı bir şekilde dışarı atılır.

10-Kendi kendine konuşan herkes deli midir?

Kesinlikle kocaman bir Hayır. Sadece deliler değil aynı zamanda yalnız ya da sıkıntı gelmiş insanlarda kendi kendine konuşabilir. Bu hiç de garip bir durum değildir ve kişinin deli olduğunu göstermez. Bu tarz insanlara yardımcı olmanızı tavsiye ederiz.

Advertisement


Yorum yapılmamış

  1. BEGÜM DENÍZ on

    Ççççoooookkkkk güüüüzel kendi kendine konuşanlar asla dedeğğğğiiiiiiiildirdir

Leave A Reply