J Harfiyle Başlayan Çiçekler, J İle Başlayan Çiçek İsimleri Özellikleri

0
Advertisement

J harfiyle başlayan çiçeklerin isimleri, çiçek çeşitleri listesi. Baş harfi J olan çiçek türleri nelerdir? J Harfiyle Başlayan Çiçekler listesi

J Harfiyle Başlayan Çiçekler

Arka resim kaynak: pixabay.com

J Harfiyle Başlayan Çiçekler

jamboo

Jamboo

Kökeni Güney Afrika ve Amerika olan Jomboo bitkisi diş ağrısı için kullanılıyor diş otu diye bilinen bitki, kozmetikte botoksa güvenli bir alternatif olarak anti-aging ürünlerinde kullanımı kabul edilmiş. Güçlü bir lokal aktivite gösteren bu özler kas gevşetici özelliği ile ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesini ve cildin yatışmasını sağlıyor.

japon akubası

Japon Akubası

Japon Akubası Bitkisi; Kışları çok soğuk geçmeyen tüm bölgelerde rahatlıkla gelişir. İki metreye kadar boylanma yapar. Geçirgen, nemli ve zengin topraktan hoşlanır. Susuzluğa dayanıklıdır ama yeni dikilen fidelerin düzenli sulanmasına dikkat edin.

japon gülü

Advertisement

Japon Gülü

Japon gülü ya da diğer adıyla Çin gülü, ebegümecigiller familyasından Doğu Asya kökenli saksı ve bahçe süs bitkisi türüdür. Sarı, kırmızı, pembe renkte, çan biçimi çiçekler açan güzel bir bitkidir. Saksıda yetiştirilir. Yazları dışarıda durabilirse de ekim sonuna doğru saksıyı içeriye almalıdır. DEVAMI

japon kiraz çiçeği

Japon Kiraz Çiçeği

Çiçekleri ağır ağır açar ama çok çabuk dökülür. Hem hayatın başlangıcını yani baharı müjdeler, hem de kaçınılmaz sonunu simgeler. Japonya’da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha solmadan en güzel halindeyken dallarından düşmesi sebebiyle edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder. Ağaç, Japon kültüründe mükemmel güzelliği ve aynı zamanda hızlı, acısız ölümü ifade eder.

japon şemsiyesi

Japon Şemsiyesi

Japon Şemsiyesi çiçeği bakımı kolay bir bitkidir. Japon Şemsiyesi adını şemsiye şeklindeki görüntüsünden almıştır. Doğada birçok çeşidi vardır. Ev, ofis ve işyerleri gibi yaşam alanlarımızı süsleyen bitkilerdir. Uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Japon Şemsiyesi çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Aydınlık yerleri sever. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir.

Advertisement


Leave A Reply