S ve Ş Harfiyle Başlayan Çiçekler, Baş Harfi S ve Ş Olan Çiçek İsimleri

0
Advertisement

S / Ş harfiyle başlayan çiçeklerin isimleri, çiçek çeşitleri listesi. Baş harfi S / Ş olan çiçek türleri nelerdir?S / Ş Harfiyle Başlayan Çiçekler listesi

S / Ş Harfiyle Başlayan Çiçekler

Arka resim kaynak: pixabay.com

S / Ş Harfiyle Başlayan Çiçekler

sabun çiçeği

Sabun Çiçeği

Sabun Çiçeği adından da anlaşılacağı üzre sabun gibi kullanılabilen bir bitkidir. Halk arasında “sabun otu, köpürten, köpüren, köpük otu, tahdik otu, karga sabunu” gibi isimlerle de bilinmektedir. Sabun çiçeği ülkemizin birçok yerinde kendiliğinden yetişebilmektedir. Karanfilgiller familyasına ait bir tür olan bu çiçek çok yıllık ve otsu bir türdür. Sabun Çiçeği’nin içeriğinde “saponin” maddesi bulunur. Bu maddenin özelliği su ile temas ettiği anda köpürmesidir.

safran

Safran Çiçeği

Safranbolu’ya adını veren “Safran” çok eski çağlardan beri çiçek tepecikleri, baharat ve gıda boyası olarak kullanılan soğanlı bir bitkidir. Çiğdemle yakın akraba olan bu bitkinin (Crocos Savitus) anayurdunun Akdeniz ve İran olduğu sanılmaktadır.Ortalama 20-25 cm.ye kadar boylanabilen safran bitkisi Ağustos Eylül aylarında soğan şeklinde ekildikten sonra Ekim ayında huni biçiminde mor çiçekler açar. Çiçeklerin tam ortasında üç parçalı, kırmızımsı turuncu tepecikler yer alır.

salep otu

Advertisement

Salep Otu

Salep, aslında yabani orkideden elde edilmektedir. Yabani orkidenin de çok fazla türü olduğu için genel olarak sahlep adı verilmiştir. Sahlep bitkisinin köklerinin kullanılmasıyla da salep içeceği hazırlanır. Yani salep içecek adı, sahlep içeceğin yapıldığı bitkinin adıdır. Latince adı Orchis masculus’tur. Halk arasında sahlep, çamçiçeği olarak da bilinmektedir. Orkidegiller familyasındandır. Çiçekleri mor ve kırmızı renkli, kök ve kökte yumruları bulunan çok yıllık bir bitkidir.

sardunya

Sardunya

Saksılarda, bahçelerde yetiştirilen bir süs bitkisidir. Çoğu otsu, ya da küçük ağaççıklar halinde olan yüz elliden fazla çeşidi vardır. Bunların büyük bir kısmının anayurdu Güney Afrika’dır. Yapraklarının üzerindeki incecik hoş kokulu tüyler yüzünden çok kere ıtırla karıştırılır. Sardunya kırmızı, pembe çiçekler açar. Bakımının kolay olması, göz alıcı çiçekler açması, bol yapraklı, hoş kokulu olması bakımından süs bitkilerinin başında gelir. DEVAMI

Sarısabır

Zambakgiller familyasındandır. 30 cm’ye kadar boylanabilen, duyarlı çokyıllık sukkulent (etli ve sulu) bitkidir. Sarı sabır Aloe Vera olarak da bilinir. Sarı sabırın gövdesi ya yoktur veya 10-30 cm olabilir, şayet alt yaprakları kesilirse zamanla gövde ortaya çıkar. Kılıç biçiminde uca doğru incelip sivrileşen, kenarları testere gibi küçük dikenli, soluk yeşil renkli ve üzerinde daha açık renk lekeler bulunan etli yaprakları toprağın üzerinde rozetler oluşturarak yükselir. Yaz mevsiminde açan çiçekleri, dik ve sık salkımlar halinde, sarı ve bazen kırmızı renkli olur.
sarmaşık

Sarmaşık

Duvarları örtmek için duvar diplerine dikilen bir bitkidir. 60 kadar çeşidi vardır. Başlıca özelliği gövdesinin ya yerde sürünerek uzaması, ya da duvarlara, ağaçlara tutunarak dikine yükselmesidir. Bu bakımdan, bir süs bitkisi olarak kullanılır. Sarmaşığın koyu yeşil, geniş yaprakları vardır. Saplarından, dallarından çıkan ek kökçüklerle tırmanır. Şemsiye biçiminde, salkımlar halinde çiçekler açar, kış sonlarına doğru da etli meyveler verir. DEVAMI

Sesbanya

Kırmızı sesbanya, baklagiller ( fabaceae ) familyasından, çalı-ağaç formlu bir süs bitkisidir. Botanik adı, ‘Sesbania punicea’ dır. Diğer adları ‘Rattlebox’ ve ‘Scarlet wisteria’ dır. Anavatanı Güney Amerika dır. Pembe çiçekli akasya ( Robinia hispida ) ile karıştırılmaktadır. Kışın kısmen yapraklarını döken bu bitki, çok hızlı büyür. İlkbahardan kışa kadar da, orkideye benzeyen kırmızı renkli ( turuncu ), kokusuz ama çok gösterişli çiçekler açar.

Advertisement

siklamen

Siklamen

Siklamen veya tavşan kulağı, Primulaceae familyasından Cyclamen cinsini oluşturan yaşam alanı orman açıklıkları ve kayalık alanlar olan çok yıllık yumrulu bir bitki türlerini ortak adı.Tavşankulağı, buhurumeryem, Mormilik şeklinde de adlandırılır. Boyu 5–20 cm civarındadır ve Şubat – Nisan aylarında çiçek açar.

sinameki

Sinameki

Sinameki, iki çenekli çiçekli bitki familyalarından baklagiller (Fabaceae) içinde sınıflanan Cassia cinsinin türlerini, bu türlerin meyvelerini ve bu türlerin bazılarından elde edilerek tıpta laksatif olarak kullanılan maddeyi ifade eder. Ayrıca cassia, defnegiller (Lauraceae) familyasının tarçınla yakın akraba olan türü Cinnamomum aromaticum’un İngilizce’deki adıdır.

Sindrella Çiçeği

Sindrella Çiçeği

Sindrellalar bir sap üzerinde papatya şeklinde demet halinde ( birleşik) çiçekler açar. Fazla sıcağı,soğuğu ve güneşi sevmez, aydınlık ama direk güneş görmeyen serin yerleri sever,toprağının ise devamlı nemli tutulmasını ister. Oldukça nazik bir çiçek olan Sindrella kapalı alanlardan çok açık alanlarda,bahçelerde daha iyi gelişmektedir.indrella kolay ve çabuk yetişmesi ve çok güzel olması nedeniyle daha çok hediye amacı ile yetiştirilmekte ve satılmaktadır.

solanum

Solanum

Ana vatanı Asya ve Afrika kıtasının tropikal bölgeleridir. Mavi çalı ,Mavi Patates Çalısı, Ağaç Maviş,Çılgın Kız olarak da bilinir. Akdeniz iklimine sahip yerlerde yetiştirilebilir, Herdem yeşil ve çiçekli bir bitkidir.Çok fazla bakım isteği olmadığından neredeyse tüm şartlarda yetiştirilebilir. Bahar aylarında çiçeklenmeye başlarlar ve neredeyse kış aylarının başlarına kadar sürekli çiçek açarlar.Çiçek renkleri; Beyaz,Mavi-Mor renklidir. Açan çiçekler çok gösterişli olduğundan Kuşları üzerilerine çekerler.

şakayık

Şakayık

Şakayık, oldukça dayanıklı bir bitkidir. Bitkinin toprağı nemli, humuslu ve iyi drenaj yapılmış olmalıdır. Dikimi esnasında torf ve gübre ile harmanlanmış toprak kullanılması durumunda, köklerinin güçlenmesi sağlanabilir. Üretiminde tohumla çoğaltma ve üretme kullanılsa da, aşılama yöntemi en sık kullanılan yöntemdir. Bunun nedeni ise, tohumun ekildikten iki yıl sonra ancak çimlenmesidir.

şebboy

Advertisement

Şebboy

Latince orijinal ismi Matthiola olan Şebboy, Brassicaceae yani turpgiller familyasında yer alır. 330 cins ve 3700 türü bulunan bu ailenin ülkemizde 85 cins ve 515 türü yer almaktadır. Sarı, pembe, mor, turuncu ve beyaz dört parçalı çiçekler açan Şebbpoy çiçeğinin kokusu karanfilinkini andırır. Çok yoğun bir kokusu vardır, bu çiçeklerindeki uçucu yağdan kaynaklanır.

şeflera çiçeği

Şeflera Çiçeği

Şeflera saksı çiçeği ev, ofis ve işyerlerimizi renklendiren ve bulunduğu ortama farklılık katan şeflera en sevilen saksı çiçeklerinden biridir. Boyları 70 cm ile 130 cm arasında değişmektedir. Şeflera bol ışık sever. Direk gün ışığından uzak tutulmalıdır. Işık alan bölge ışık aldığı yöne doğru eğildiği için haftada bir kez bitkinin yönü ışık almayan tarafı, ışık yönüne çevrilmelidir. Cam önü kapı önü gibi rüzgar akımına maruz kalacak yerlere koyulmamalıdır, aksi takdirde yapraklarını döker.

Şemşiye Çiçeği

Şemsiye çiçeği bakımı kolay bir bitkidir. Şemsiye çiçeği adını şemsiye şeklindeki görüntüsünden almıştır. Doğada birçok çeşidi vardır. Ev, ofis ve işyerleri gibi yaşam alanlarımızı süsleyen bitkilerdir. Uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Şemsiye çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Aydınlık yerleri sever. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir.


Leave A Reply