Geceleri Diş Ağrısından Nasıl Kurtulurum? Diş Ağrısına Evde Pratik Çözümler

0
Advertisement

Diş ağrısını gece tedavi etmenin 9 yolu. Geceleri dişi ağrıyanlar için ağrıyı hafifletecek çözüm önerileri, ev ilaçları.

Diş ağrısı, özellikle geceleri acı veren bir rahatsızlıktır. Geceleri diş ağrısı çekilmesi uykuya dalmayı veya uykuda kalmayı çok zorlaştırabilir.

Bununla birlikte, ağrı kesiciler almak veya dişe soğuk kompres veya hatta karanfil uygulamak dahil olmak üzere insanların rahatlamasına ve uyumasına yardımcı olabilecek bir dizi çare vardır. Bu yazıda, geceleri diş ağrısını hafifletmek için dokuz ev ilaçları hakkında bilgiler vereceğiz.

Gece diş ağrısını tedavi etmek mümkün olmayabilir ancak ağrıyı azaltmak için aşağıdaki yöntemleri denenebilir:

1. Ağrı kesiciler

ağrı kesici

Kaynak: pixabay.com

Asetaminofen veya ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçları almak, birçok insan için hafif-orta dereceli diş ağrılarını etkili bir şekilde azaltmanın hızlı ve basit bir yoludur.

Her zaman ambalaj üzerinde önerilen dozajda kalın.

Advertisement

Diş ağrısı şiddetliyse, bir diş hekimine görünmek ve onlarla daha güçlü ağrı kesiciler hakkında konuşmak en iyisidir.

2. Soğuk kompres

Soğuk kompres

Kaynak: pixabay.com

Soğuk kompres kullanmak diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Yüzün veya çenenin etkilenen tarafına bir havluya sarılmış bir torba buz uygulamak, bölgedeki kan damarlarını daraltmaya yardımcı olur ve bu da bir kişinin uykuya dalmasına izin vermek için ağrıyı azaltabilir.

Bölgeye akşam birkaç saatte bir 15-20 dakika soğuk kompres uygulamak da yatarken ağrıyı önlemeye yardımcı olabilir.

3. Fazladan Yastık Ekleyin

Kafada kan biriktirmek ek ağrı ve iltihaplanmaya neden olabilir. Bazı insanlar için fazladan bir veya iki yastıkla başını kaldırmak ağrıyı uykuya dalacak kadar rahatlatabilir.

4. İlaçlı merhemler

Bazı ilaçlı merhemler de diş ağrısı ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Benzokain gibi bileşenler içeren reçetesiz satılan uyuşturma jelleri ve merhemler bölgeyi uyuşturabilir.

Advertisement

Bununla birlikte, benzokain küçük çocuklar tarafından kullanılmaya uygun değildir.

5. Tuzlu suyla gargara

Basit bir tuzlu suyla durulama, diş ağrısı için yaygın bir ev ilacıdır.

Tuzlu su doğal bir antibakteriyel ajandır, bu nedenle iltihabı azaltabilir. Bu da hasarlı dişlerin enfeksiyondan korunmasına yardımcı olur.

Tuzlu suyla durulama ayrıca dişlere veya diş etlerine yapışmış yiyecek parçacıklarını veya kalıntıları gidermeye yardımcı olabilir.

6. Hidrojen peroksit ile durulama

Periodontitis, genellikle kötü ağız hijyeninin bir sonucu olarak ortaya çıkan ciddi bir diş eti enfeksiyonudur. Ağrı, diş eti kanaması ve yuvalarında gevşeyen dişler gibi sorunlara neden olabilir.

2016 yılında yapılan bir araştırmanın yazarı, hidrojen peroksit gargara ile durulamanın plak ve periodontitis semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğunu buldu.

İnsanlar her zaman gıda sınıfı hidrojen peroksiti eşit miktarda su ile seyreltmelidir. Çözeltiyi ağızda çalkalayın ama yutmayın.

Karışımı kazara yutma riski olduğundan, bu ilaç çocuklar için uygun değildir.

7. Nane çayı

Nane çayı

Kaynak: pixabay.com

Nane çayı içmek veya nane çayı poşetlerini emmek de geçici olarak diş ağrısından kaynaklanan ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Araştırmacılar, nane’nin antibakteriyel ve antioksidan bileşikler içerdiğini belirtiyor. Nanedeki aktif bir bileşen olan mentol, hassas bölgelerde hafif bir uyuşma etkisine de sahip olabilir.

8. Karanfil

Karanfilin ana bileşenlerinden biri olan eugenol diş ağrısını azaltabilir. 2015 klinik denemesinin sonuçları, diş çekildikten sonra diş etlerine ve yuvasına öjenol uygulayan kişilerin iyileşme sırasında daha az ağrı ve iltihaplanma yaşadığını gösterdi.

Advertisement

Eugenol bir analjezik görevi görür, bu da bölgeyi uyuşturduğu anlamına gelir. Diş ağrısı için karanfil kullanmak için, öğütülmüş karanfilleri suya batırın ve bir macun yapın. Daha sonra macunu dişe sürün veya boş bir çay poşetine koyun ve ağzınıza koyun.

Alternatif olarak, tek bir karanfili yavaşça çiğnemek veya emmek ve ardından ağrılı dişin yanına oturmasına izin vermek ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Çok fazla karanfil yutabileceğinden, bu çocuklar için uygun bir çare değildir. Bütünden tek karanfil yutulursa ​​dikenli ve acı verici olabilir.

9. Sarımsak

sarımsak

Kaynak: pixabay.com

Sarımsak, bazı insanların diş ağrısı ağrısını hafifletmek için kullandıkları yaygın bir ev ilacıdır.

Sarımsaktaki ana bileşik olan allisin, ağızdaki çürüklere ve diş ağrısına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olabilecek güçlü bir antibakteriyel etkiye sahiptir.

Sadece bir diş sarımsak çiğnemek ve dişin yanına oturmasına izin vermek ağrıyı hafifletebilir. Bununla birlikte, çiğ sarımsak tadı bazı insanlar için çok güçlü olabilir, bu nedenle bu herkes için doğru çözüm olmayabilir.

Nedenleri

Diş çürüğü, diş ağrısının çok yaygın bir nedenidir. Kişi tedavi görmezse diş çürüğü daha fazla çürüklere neden olabilir.

Çürükler, asitler ve bakteriler diş minesini kırıp dişin içindeki hassas dokuları yediklerinde oluşur. Bu, siniri açığa çıkararak hafiften şiddetliye kadar ağrıya neden olabilir.

Sinüs enfeksiyonları da bazı kişilerde diş ağrısına neden olabilir. Enfeksiyondan kaynaklanan ağrı ve basınç gibi semptomlar geceleri daha fazla acıtabilir.

Diş ağrısının diğer olası nedenleri arasında şunlar bulunur:

  • dolgunun düşmesi
  • diş apsesi
  • çene travması
  • Yirmilik diş
  • dişlere veya diş etlerine sıkışmış yiyecek
  • geceleri diş gıcırdatmak
  • diş eti hastalığı

Neden bazı diş ağrıları geceleri daha çok acıyor?

Diş ağrıları gün içinde ağrılı olabilir, ancak geceleri daha da kötüye gidebilir.

Advertisement

Bunun meydana gelmesinin bir nedeni, bir kişi uzanırken kanın kafasına akmasıdır. Bölgedeki bu fazla kan, insanların diş ağrısından hissettikleri ağrı ve basıncı artırabilir.

Birçok ağrının geceleri daha kötü hissetmesinin bir başka nedeni de daha az dikkat dağınıklığı olmasıdır. Odaklanacak çok az şey var ama diş ağrısı varsa, kişi uykuya dalmakta zorlanabilir.

Ne zaman diş hekimine gidilmeli?

diş hekimi

Kaynak: pixabay.com

Geceleri diş ağrısı olan kişiler bir an önce diş hekimine görünmelidir. Herhangi bir ev çaresi sadece geçici çare içindir.

Diş ağrısı başka enfeksiyon belirtileriyle birlikte gelirse, bir kişinin enfeksiyonu temizlemek için antibiyotiklere ihtiyacı olabilir.

Ağrıya çatlamış veya çürüyen bir diş neden oluyorsa, kişi diş hekimini görmelidir. Kalıcı bir çözüm bulabileceklerdir.

Ağrıyan bir diş gibi diş çürüğü belirtilerini görmezden gelmek apse, diş eti hastalığı ve diş kaybı gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Özet

Diş ağrısı ile baş etmek acı verici bir deneyimdir. Çoğu ev ilaçları geçici bir rahatlama sağlayabilir ve bir kişinin biraz uyumasına yardımcı olabilir, ancak bunlar kalıcı çözümler değildir.

Sinüs enfeksiyonu semptomları olmadan 1 veya 2 günden uzun süredir diş ağrısı yaşayan herkes, tam teşhis ve tedavi için diş hekimine görünmelidir.

Bir boşluğu temizlemeleri veya kök kanalları veya diş çekimi gibi daha ciddi seçenekleri düşünmeleri gerekebilir.

Advertisement


Leave A Reply