Japonlar İle Çinlilerin Gözleri Arasındaki Fark Nedir? Özellikleri Nelerdir?

0
Advertisement

Japonlar ve Çinliler çekik gözlere sahiptir. Ancak her iki milletin gözleri de birbirinden farklıdır. Peki Japonlar ile Çinliler arasındaki göz farkı nedir? Fark nasıl anlaşılır?

Kimonulu Japon Kadını

Kimonulu Japon Kadını (Kaynak : pixabay.com)

Çin ve Japonya gibi yakından ilişkili Asya ülkelerinin gözlerini ayırt etmek gerçekten zor. Bu nedenle, iki tür göz (Çince ve Japonca) arasındaki fark sorulduğunda, cevap tüm Çin ve Japon mezheplerine genelleştirilmemelidir.

Ayrıca Çin’in çok sayıda dili ve alt ırkı olan çok büyük bir ülke olduğu bilinmelidir. Sonuç olarak, Çin görünümü çok çeşitlenmiş durumdadır. Bu nedenle, genelleştirilmiş Çin görünümü, daha spesifik İngiliz veya Alman görünümüyle sınırlamak yerine, ortak Avrupa görünümünü nasıl algıladığıyla karşılaştırılmalıdır. Ayrıca, Japonya geçmişte uzun süreli izolasyonuyla bilinmesine rağmen, Çinliler Japonya’yı Budizm ile etkilediklerinde ve savaş sırasında ikisi arasında yerel görünümlerinin karışıklığına katkıda bulunan bir miktar geçiş oldu.

Daha sonra, Çinli ve Japon gözlerinin diğer ırklara kıyasla gerçekten küçük olmadığı bilinmelidir. Sadece gözlerini kapatan göz kapakları, normalden daha küçük görünmelerine neden oluyor. Ancak, Çinli ve Japon gözler arasında dikkate alınması gereken başka noktalar da var.

Japon yüzü genellikle Çin yüzüne göre daha uzun ve daha geniştir. Bu anlamda Japon gözleri yanal olarak daha geniş görünür. Çoğu Japon kadının da göz kapaklarında kırışıklık yok gibi görünüyor. Herkes için doğru olmasa da, Japonların gözleri hafifçe yukarıya doğru eğiktir.

Buna karşılık, Çinliler yuvarlak yüzlere sahip olma eğilimindedir. Çinliler gibi çok etnikli bir mezhebin gözlerinin nasıl göründüğünü genellemek zor olsa da, çoğu kişi tipik Çin gözlerinin genellikle biraz aşağı doğru eğimli olduğunu kaydetti. Ancak, yukarıya doğru açılı gözü olan birini hemen Japon olarak tanımlamamak gerekir, çünkü hala bu tür gözlere sahip önemli sayıda Çinli vardır.

Advertisement

Kısacası, sadece gözlerinin değerlendirilmesiyle bir Japon’u Çinli bir bireyden ayırt etmek kolay değildir. Bu nedenle, birini diğerinden tanımlarken ad yapıları, dil, kullanılan lehçeler, davranışlar, moda anlayışı ve çok daha fazlası gibi diğer parametreleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Bir Japon çocuğun suluboya ile çizilmiş portresi

Bir Japon çocuğun suluboya ile çizilmiş portresi

Özet:

1. Japonların Çinlilere göre daha geniş bir göze sahip oldukları gözlemlenmektedir.
2. Japonların gözleri hafifçe yukarıya doğru çekik görünüyor.
3. Çinlilerin gözleri yukarı veya aşağı eğik, ancak daha çok Çinlinin aşağı açılı gözlere sahip olduğu gözlemlendi.


Leave A Reply