62 nerenin plaka kodudur? Türkiye’de hangi şehrin plaka kodu atmış ikidir? Trafik kodu 62 olan Tunceli’nin tüm ilçelerinin plaka kodları.
62 Plaka Kodu = Tunceli İline Aittir
Aşağıda 62 plaka kodu ve harflerin hangi il ve ilçelere ait olduğunu gösteren listemiz yer almaktadır.
Merkez
- Merkez / 62 A 0001 – 62 A 9999
- Merkez / 62 AC 001 – 62 AF 999
- Merkez / 62 M 0001 – 62 M 9999
- Merkez / 62 T 0001 – 62 T 9999
Pertek
- Pertek / 62 AH 001 – 62 AK 999
Pertek;Tunceli İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 3 bucağı (Akdemir, Dere, Pınarlar), 44 köyü vardır. İlin güneyinde, kuzeyden Hozat ve Merkez, doğudan Mazgirt, batıdan Çemişkezek, güneyden Elazığ’ın Merkez ve Kovancılar ilçeleriyle çevrilidir.
İl topraklarının en düz kesiminde yer aldığından, engebeli düzlüklerle kaplıdır. Kuzeyden Kızıldağ ve Sultan Dağlan, güneydoğudan Ağacan Dağları ilçe topraklarını çevreler. Yükselti, kuzeyden güneye doğru azalır. Murat Vadisi’nde 1.000 m’ye iner. Pülümür Suyu, ilçe yakınlarında Keban Baraj Gölü’ne dökülür. Güneyde toprakların büyük bölümü Keban Baraj Gölü altında kalmıştır. Karasal iklim egemendir. Kışlar soğuk ve kar yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçer. Yağışın büyük bölümü ilkbaharda düşer. Yıllık ortalama sıcaklık 12-13°C, yağış tutarı 500 mm’dir. Dağ eteklerinde zayıf ve verimi düşük meşe toplulukları; vadilerde kavak, söğüt, ceviz ağaçları ve genelde bozkır bitkileri yaygındır. Ekonomi, tarım ve hayvancılığa dayanır. Buğday, arpa, kurufasulye, fiğ, şekerpancarı, kuru soğan, üzüm, armut, ceviz, başlıca tarım ürünleridir. Küçükbaş hayvan (koyun, keçi) beslenir.
Elazığ-Tunceli Karayolu üzerinde, deniz düzeyinden 1.025 m yükseltide kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine 48 km uzaklıktadır. Keban Gölü ilçe merkezinin 2 km güneyine kadar sokulur. Gölde, Elazığ ile bağlantı, Pertek-Meşeliköy arasında feribotlarla sağlanır.
Tunceli Hakkında Bilgi
TUNCELİ, Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilimiz ve bu ilin merkezidir.
Yüzölçümü: 7.774 kilometrekaredir. Topraklarını kuzeybatıda Erzincan, doğuda Bingöl, güneyde Elâzığ, batıda yine Erzincan illeri çevirir. Merkez ilçesinden başka 7 ilçesi (Çemişkezek, Hozat, Mazgirt, Nazmiye, Ovacık, Pertek, Pülümür), 28 1124 bucağı, 419 köyü vardır.
İl toprakları, Türkiye’nin en dağlık bölgelerinden birini kaplar. Kuzeyinde Munzur – Mercan – Cemal dağları bir duvar gibi yükselir. Bu kesimin en yüksek zirvesi 3.449 metre ile Mercan dağıdır. Güneyini ise Güneydoğu Toroslar’ın yükseklikleri kuşatır. İki kesim arasında ise daha alçak dağlık arazi uzanır. Dağlar arasındaki ovalar dar boğazlarla dışarıya bağlanmıştır. Burada kışlar çok şiddetli geçer. Yazlar ise ovalar sıcak, dağlık kesimler serindir. Ormanlıklar azdır. En çok görülen ağaç meşedir. En önemli akarsuyu Murat suyudur. Murat’ın kolu Munzur suyu da Ovacık’ı sular.
Tarım en çok ovalık alanlarda yapılır. Her türlü tahıl ve sebze ekilir. En çok ekilen buğdaydır. Şeker pancarı ve pamuk da yetiştirilir. Meyvecilik de önemlidir. Hayvancılıkla geçinenler çoktur. En çok koyun, keçi ve tiftik keçisi yetiştirilir.