Alev Çiçeği Özellikleri Dikimi Bakımı Çeşitleri Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Alev çiçeği nasıl bir çiçektir? Alev çiçeğinin özellikleri, bakımı, dikimi nasıl yapılmalıdır? Alev çiçeği hakkında bilgi.

Alev Çiçeği

Alev Çiçeği

Alev Çiçeği, (Latincesi Phlox). Mızrakotugiller familyasından çok yıllık otsu bitki. Anayurdu Kuzey Amerika’dır. Boyu, türüne göre 15-80 cm arasında değişir. Nisan-eylül ayları arasında açan mor, eflatun, sarı, kırmızı, turuncu, beyaz vb çeşitli renklerdeki güzel çiçekleri nedeniyle süs bitkisi olarak yetiştirilirler. Işıklı yerleri sever, normal bahçe toprağında yetiştirilebilir.

Bu bitkiler çiçek açtığında birçok yıldız şekilli, renkli çiçeklere sahiptir. Pek çok çeşit ve tip olduğu için (çoğu Kuzey Amerika’ya özgü), hemen hemen her bahçe için bir alev çiçeği bulabilirsiniz. Gerçekten, çok yönlülüğü abartılamaz.

  • Kısa boylu büyüyen alev çiçekleri zemin örtüsü olarak harika iş görür.
  • Uzun boylu olanlar ise renkli bir fon olarak mükemmel.
  • Orta boy çeşitleri herhangi bir boşluğu doldurabilir.
  • Ayrıca, az bakım gerektirirler ve hoş bir kokuya sahiptirler.

alev çiçeği

Dikimi

Bahçe yatağınızı hazırlamak için bir bahçe tırmığı kullanın. Toprağı yaklaşık 30-35 santim derinliğe kadar gevşetin, ardından 3-5 santimlik bir kompost tabakasında karıştırın.

Advertisement

İlkbaharda bitki donu – donma tehdidi geçtikten sonra – ve bitkileri 60-65 santim aralıklarla yerleştirin. Bir bitkiyi bir saksıdan taşıyorsanız, saksının çapının yaklaşık iki katı büyüklüğünde bir delik kazın ve bitkiyi kök topunun üst kısmı toprağın yüzeyiyle aynı olacak şekilde yerleştirin. Kök topunun etrafını doldurun ve iyice sulamayı unutmayın.

Genel olarak, alev çiçeğinin zengin, eşit olarak nemli, iyi drene olan bir toprağa sahip bir ekim alanına ihtiyacı vardır, ancak aydınlatma gereksinimleri türlere göre değişir.

Bakımı

Yaz boyunca bitkilerinizi düzenli olarak sulamayı unutmayın. Her baharda, toprağı nemli tutmaya ve yabani otları kontrol etmeye yardımcı olmak için bitkilerin etrafına ince bir kompost tabakası koyun. Ölü / solmuş çiçekleri çıkarmayı unutmayın, böylece bitkileriniz yeniden soyulabilir. Uzun boylu alev çiçekleri varsa, sonbaharda ilk öldürme donundan sonra sapları toprağın yaklaşık 5-10 santim üzerine kadar kesin.

Hastalıkları

Külleme yaygındır; bitkileri dağıtırken uygun hava sirkülasyonunu aklınızda bulundurun ve bitki örtüsüne fazla su girmesini önleyin. Çiçeklenme sonrası sapları kesmek, küf dirençli çeşitleri seçmek gibi önlemler, külleme yayılmasını azaltmaya da yardımcı olabilir.

Kök pamukçuk
Pas, paslanma
Yaprak lekeleri
Tırtıllar görülen diğer düşmanlardır.

Advertisement


Leave A Reply