B Harfiyle Başlayan Çiçekler, Baş Harfi B Olan Çiçek İsimleri Özellikleri

0
Advertisement

B harfiyle başlayan çiçeklerin isimleri, çiçek çeşitleri listesi. Baş harfi B olan çiçek türleri nelerdir? B Harfiyle Başlayan Çiçekler

B Harfiyle çiçek

Arka resim kaynak: pixabay.com

B Harfiyle Başlayan Çiçekler

bambu

Bambu

Bambu insanların en çok işine yarayan bitkilerden birisidir. Bambu türleri Asya’da, Güney ve Kuzey Amerika’da ve Afrika’da bulunurlar. En büyük bambu türleri 80 cm kalınlığa ve 38 metre uzunluğa kadar varabilir. Bazı bambu türleri çok seyrek çiçek verir, bazen her 100 yılda bir ya da daha seyrek olabilir.

begonvil

Begonvil

Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir. Adını, kendisini 1768 yılında Brezilya’da keşfeden ve Avrupa’da tanınmasını sağlayan Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville’den almıştır. Gelin Duvağı ve Rodos Sarmaşığı diğer adlarıdır.

begonya

Advertisement

Begonya

Begonya (Begonia), Begonyagiller (Begoniaceae) familyasından bir bitki cinsidir. Cinsin adı, Fransız botanikçi Charles Plumier tarafından eski Fransız kolonisi Haiti’nin valisi Michel Bégon’a yapılan atıf dolayısıyladır. Bu isimlendirme Linnaeus tarafından kabul edilmiştir. Begonya, Türkiye’de halk tarafından sevilen ve yaygın olarak evlerde yetiştirilen bitkiler arasındadır.

benjamin

Benjamin

Benjamin hem sıcak yarı kurak tropikal iklim bölgelerinin hem yağışlı tropikal iklim bölgelerinin bitkisidir. Aylarca susuzluğa, aşırı sıcaklara ve haftalarca süren serin yağmurlara uyumludur. 30 metreyi aşabilen büyük bir ağaç olarak gelişebilir. Anavatanı güney ve güneydoğu Asya ve Avustralya’dır.

biberiye

Biberiye

Biberiye (Rosmarinus officinalis), ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından iğneye benzeyen ince yapraklı, daima yeşil kalan bir bitki türüdür. Mor çiçekli ve çalı görünümlü bitkidir. Akdeniz çevresinde yaygın olarak yetişen bitkinin genç sürgünleri bahar olarak, kendisi ise süs bitkisi olarak kullanılır. Çiçekleri haşlanarak uyarıcı bir şurup elde edildiği gibi, “biberiye ispirtosu”, kolonya vb. yapmaya yarayan değerli bir esans da çıkarılır. Ayrıca, yapraklarından yağ elde edilir.

bodrum papatyası

Advertisement

Bodrum Papatyası

Çiçekleri papatyaya benzer. Bu çiçeklerin renkleri, mavi, mor, pembe, san ya da krem olabilir. Yaprakları mızraksıdır. Bazı türlerinin kenarları düz, bazıları tırtıklıdır. Tohumlarını ekmek için en uygun dönem mart ayıdır. Ekimi kapalı ve ılık bir yerde yapın. Fideden yetiştirmek daha kolaydır. İlkbahar ve yaz aylarında satın aldığınız fideleri bahçe ve balkonlarınıza dikebilirsiniz. Dikim sırasında fidelerin aralarında 30 santimetre mesafe bırakmayı unutmayın. Dikim için açtığınız çukurun, bulunduğu kaptan biraz daha derin olması gerekir. 30-60 santimetreye kadar boylanma yapabilir. En sağlıklı gelişimi sıcak iklimlerde gösterir. Güneşi çok sever. Geçirgen her tür toprakta yetiştirebilirsiniz. Toprağının sürekli nemli tutulmasını ister. Özellikle ilk iki hafta sulamasına dikkat etmeniz gerekir. Kış aylarında köklerini korumak için kuru yapraklarla örtmeyi unutmayın.

boru çiçeği

Boru çiçeği

Boru çiçeği, kahkaha çiçeği, sihirbaz otu, şeytan elması, tatula, çan çiçeği gibi isimlerle anılan ve ülkemizde de çok yetişen bir çiçek türüdür. Boru çiçeği 20 santimetreden bir metreye kadar uzayabilen iri gövdeli bir bitkidir. Beyaz, sarı, mor, kırmızı ve pembe renklerde çiçekler açar.

buz çiçeği

Buz Çiçeği

Çok güzel yaprakları ve çiçeği olan bu çiçekler, çok yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin anavatanı Güney Afrika’dır ve tropikal bir bitkidir. Çiçekleri genelde ilkbaharın son aylarına doğru açar. Çiçeğin özellikle yaprakları çok dekoratiftir. Etli ve parlak yeşil olan yapraklar bitkinin görünümüne güzellik katar. Çiçekleri genelde pembe renkli olup, sık dizili minik yapraklardan meydana gelir.


Leave A Reply