Babil Kulesi Nerededir? Babil Kulesinin Hikayesi, Mimarisi ve Özellikleri

0
Advertisement

Babil Kulesi nerededir? Babil Kulesi’nin özellikleri, mimarisi, tarihi, tarihçesi hakkında bilgi.

Babil Kulesi

Babil Kulesi

BABİL KULESİ

Dünyanın en büyük eserlerinden biri olarak tarihe geçmiş olan Babil Kulesi yedi katlıydı, 90 metre yükseklikteydi. Yedinci kat mavi çini tuğlalarla süslenmişti. Babilliler bu kulenin bir eşinin de aynen toprağın altında devam ettiğine inanırlardı.

Kulenin birinci kat yüksekliği 33 metreydi. İkinci kat, 18 metre, üç, dört, beş ve altıncı katlar da altışar metre yüksekliğindeydi. Yedinci katın yüksekliği de 15 metreydi.

M. Ö. 689 yılında Asur Kralı Sanherip, bütün Babil şehriyle birlikte, kuleyi de yıktı. Onun yerine gelen Asarhaddon ise kuleyi on üç yılda yeniden yaptırdı. Fakat M. Ö. 478 yılında Pers Kralı Kserkses kuleyi yeniden yakıp yıktı.

Büyük İskender Babil’i kendine başkent yapmak istediği sıralarda kule bir yıkıntı halindeydi. İskender, yerine yenisini yaptırmak üzere, bu yıkıntıları kaldırttıysa da, erken ölmesi kuleyi yeniden yaptırmasına engel oldu. Böylece yıkıntıları bile tamamen ortadan kalkan kule sadece efsane halinde yaşamakta devam etti.

Babil Şehri İle İlgili Bilgi

Advertisement
Babil İle İlgili İnanışlar

«Tevrat» ta yazdığına göre Tufan’dan sonra Nuh’un oğullan Sinar’da yerleşmişler, kendilerine bir şehir ve bu şehirde başı göklere erişen bir kule yapmak istemişler Bu şehri yapmalarına sebep bütün dünyaya dağılmalarının önüne geçip toplu bir halde yaşamak istemeleriydi. Fakat inşaat devam ederken Tanrı onların dillerini karıştırmış, bütün halkı buradan yeryüzüne dağıtmıştır.

Babil Kulesi efsanesi, bütün dillerin bir tek kaynaktan geldiğine işaret sayılmış, zaman zaman da bir delil olarak ileri sürülmüştür. Aynı yerde Nuh’un torunlarının sayısına göre 72 dil türediğine, Nuh’un üç oğlu olan Sârn, Ham ve Yafes’in torunları olarak topluluklar teşkil ettiklerine dair olan inanç bütün Ortaçağ boyunca devam ettiği gibi bugün bile birçok yerlerde kabul edilmektedir.


Yorum yapılmamış

  1. camil faziloqlu on

    efsanelerden belli olur ki dunyaya medeniyyet insanliqin yarandiqi yerden yayilmishdir.yayilarken ozleriyle yashadiqi yerdeki tebiet menzerelerini silindrik muhurlere cizaraq aparmishlar.gederken simvollari,efsaneleri ve toponimleri de hemcinin.babil kulesi de bir efsane kimi iraqa getmishdir.insanliqin yarandiqi yer kafkaz daqlarinin eteyinde yerleshen ilisu kentidir.bu kentde sumer,misir,yunan chin,hind vehetta am.hindularina da aid subutlar var.ehalisi de anadolu turkcesine benzeyen bir dilde-sumer dilinde danishirlar.

Leave A Reply