Barış İle İlgili Kompozisyon, Barışın Önemi ve Korunması Konulu Yazı

0
Advertisement

Barış ile ilgili, dünya barışı ile ilgili bir kompozisyon / yazı, Barışın önemi ve korunması için yapılabilecekler konulu kompozisyon, yazı örnekleri.

barış

Kaynak: pixabay.com

Barış

Barış, Bir çırpıda ağzımızdan çıkan bu kelime insanoğlu için büyük bir öneme sahiptir. Barış aynı zamanda insanlık, medeniyet, gelişim ve salt mutluluk anlamına gelmektedir.

İnsanoğlunun tarihi incelenirse en güzel günlerin dönemlerin hep barış dönemlerinde yaşandığına şahit olursunuz. Barışın karşıtı olan savaş her zaman açgözlülük, tahammülsüzlük ve kendini beğenmişlik temelli olarak çıkmıştır. Aslında en büyük savaşlar o doyuramadığımız insani egolarımız ve kendi bencilliğimizdir. Zengin ülkeler daha zengin yaşayabilmek ve ya en azında o çizgiyi kaybetmemek için kaç kere savaş çığırtkanlığı yaparak barışı bozmuşlardır diye bir tarih kitaplarını karıştıracak olsanız ismi farklı ancak niyeti aynı o kadar çok barışı bozmak için sebep bulursunuz ki şaşırır kalırsınız.

O halde her şeyin başı olan kişisel eğitim yine burada devreye giriyor. Gelecek yüzyıllarda belki de ülke sınırları olmayacak belki de en büyük suç ayrımcılık ve savaş çığırtkanlığı olacak. İnsanlık mutlaka o düzeye eninde sonunda ulaşacak ancak bu gelişmeyi biz görebilecek miyiz işte bu şüpheli…

Barış ne olursa olsun korunabilen bir durum olduğu unutulmamalıdır. Barışı keyfi ve ya açgözlülükleri sebebi ile bozacak her türlü şerden uzak durabilmeyi başarabilmek için herkesin dirayetli olması şarttır aksi halde insanoğlu bir felakete doğru kendi elleri ile sürüklenecektir.

Tüm dünyaya barışın hakim olduğunu düşünerek gözlerinizi kapatın. Sınırların olmadığı farklılıkların zenginlik ve güzellike kabul edildiği kimsenin kimseden üstün olmadığı sanatın, insanlığın edebiyatın öncelikli olduğu bir dünya. Bunlar hayal değil yakın ve ya uzak bir gelecekte olacak ancak ilk şart barış…

Advertisement

Barışın Önemi – Kompozisyon 2

Barış, topluma büyüme ve refah getirmek için aldığımız yoldur. Barış ve uyum olmazsa, siyasi güç, ekonomik istikrar ve kültürel büyüme elde etmek imkansız olacaktır. Ayrıca, barış kavramını başkalarına aktarmadan önce, içimizde barışa sahip olmamız hayati önem taşır. Barışı korumak belirli bir bireyin sorumluluğu değil, herkesin görevidir.

Tarih, milletler arasında her dönemde farklı seviyelerde meydana gelen binlerce savaşın kanıtı olmuştur. Böylece bu savaşların sona ermesinde hatta bazılarının önlenmesinde barışın önemli bir rol oynadığını öğrendik. Aslında tüm dini yazılara ve törenlere bakarsanız hepsinin barışı öğrettiğini anlarsınız. Çoğunlukla savaşın ortadan kaldırılmasını ve uyumun korunmasını savunuyorlar. Başka bir deyişle, hepsi barışa kutsal bir bağlılık gösteriyor.

Binlerce yıkıcı savaştan sonra insanlar barışın önemini anladılar. Dünyanın hayatta kalabilmesi için barışa ihtiyacı var. Bu, savaşlar, kirlilik, doğal afetler ve daha fazlası dahil olmak üzere her açıdan geçerlidir. Barış ve uyum sağlandığında işler aksamadan sorunsuz bir şekilde devam edecektir. Ayrıca, herhangi bir rahatsız edici faaliyette bulunmak istemeyen birçok kişi veya daha fazlası için bir kurtarıcı olabilir.

Başka bir deyişle, savaş yıkıp bozarken, barış hem inşa eder hem de güçlendirir ve onarır. Dahası, barış kişiseldir ve güvenlik ve sükunete ulaşmamıza ve hayatımızı daha iyi hale getirmek için endişe ve kaostan kaçınmamıza yardımcı olur.

Barış Nasıl Korunur?

Farklı seviyelerde barışı korumanın birçok yolu vardır. İnsanlıktan başlamak için, herhangi bir ulusun siyasi düzenini korumak için eşitliği, güvenliği ve adaleti korumak esastır. Ayrıca, nihayetinde tüm insanlığa fayda sağlayacak ve insanların refahını sürdürecek olan teknoloji ve bilimin ilerlemesini teşvik etmeliyiz. Ayrıca, küresel bir ekonomik sistemin getirilmesi, farklılaşma, güvensizlik ve bölgesel dengesizliğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır.

Ekolojik refahı teşvik eden ve çevresel krizi çözmek için çözümler içeren etiği teşvik etmek de önemlidir. Bu da başarıyı paylaşacak ve bireylerin tarihsel önyargılara son verme sorumluluğunu yerine getirecektir.

Advertisement

Benzer şekilde, uyumu yaymak için yararlı bir tutumu somutlaştıran zihinsel ve ruhsal bir ideolojiyi de benimsememiz gerekir. Farklı kültürlerden herkesle dostluğumuzu geliştirmek için duyguları ifade etmek için çeşitliliği ve entegrasyonu da kabul etmeliyiz. Son olarak, herkesin hayatındaki uzun süreli refah faktörüne katkısını ifade ederek barışı teşvik etmek herkesin asil görevi olmalıdır. Bu nedenle, hepimiz barış ve uyumu korumak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

Özetlemek gerekirse, toplumumuza zarar veren kötülükleri kontrol etmek için barış esastır. Pek çok düzeyde krizlerle yüzleşmeye devam edeceğimiz aşikar ama onları barışın yardımıyla daha iyi yönetebiliriz. Ayrıca barış, insanlığın hayatta kalması ve daha iyi bir gelecek için çabalaması için hayati önem taşımaktadır.


Yorum yapılmamış

  1. Furkan Erbey on

    Savaşları durduracağımızı söylüyoruz, insanlar önyargılarından önlerini göremedikleri için anlayamıyorlar yok aman şöyle çünkü olamaz yok böyle çünkü olamaz. İlk önce inanmak gerek. Biz tarihte verdik 15 Mart 2030 saat 10:27’de Sonsuz Dünya Barışı adına herkesi davet ediyoruz o güne. 🙂

Leave A Reply