Beyaz Bengal Kaplanının Özellikleri Üretilmesi Davranış ve Beslenmesi

0
Advertisement

Beyaz Bengal kaplanları nasıl oluşmuştur, nasıl üretilirler? Beyaz Bengal kaplanı özellikleri, beslenme ve davranışları.

Beyaz Bengal Kaplanı

Kaynak: pixabay.com

Beyaz Bengal Kaplanı

Beyaz Bengal kaplanları veya karışık Bengal / Amur soyundan gelen kaplanların pembe burunları, beyazdan krem rengine kürkleri ve siyah, gri veya çikolata rengi şeritleri vardır. Beyaz Bengal kaplanlarının gözleri genellikle mavidir, ancak yeşil veya kehribar rengi olabilir.

İlk Beyaz Bengal kaplanının keşfinin ilginç bir hikayesi var. Hindistan’da Rewa’lı Maharaja Shri Martand Singh tarafından kraliyet mülklerinden biri olan beyaz bir kaplanı öldürmüştü. Daha sonra bu ölü kaplanın dört yavrusu bulundu. Beyaz yavru dışında hepsi vuruldu.

Beyaz Bengal Kaplanı

Kaynak: pixabay.com

Rewa Maharaja, konuğu Jodhpur’dan Maharaja Ajit Singh’e beyaz yavruyu vurma şerefini teklif etti, ancak o reddetti. Rewa’lı Maharaja, 1948’de beyaz bir kaplanı vurduktan sonra, babasının 1915’te yaptığı gibi, bir sonraki fırsatta onu yakalamaya karar verdi. Susuz kalan yavruyu bir kafese çekmek için su kullanıldı ve yakalandığında, eski harem avlusunda Govindgarh’daki kullanılmayan sarayda barındırıldı. Maharaja ona kabaca “Büyücü” olarak çevrilen “Mohan” adını verdi.

Bugün dünyadaki tüm beyaz kaplanlar bu yavrunun torunlarıdır. Popüler inancın aksine, Beyaz Bengal kaplanları kendi başlarına ayrı bir tür değil, turuncu Bengal kaplanlarının mutant bir şeklidir.

Halkın gözünde, beyaz veya daha doğrusu, çinçilla kaplanları belki de en çok hayranlık duyulan renktir. Bu kaplanlar için doğru terim, çinçilla albinizmidir: mavi gözlü, feomelaninden yoksun, soluk kaplamalı, ancak bir desene sahip.

Advertisement

Beyaz Bengal kaplanlarının yaşam alanları çoğunlukla Yoğun ormanlar ve yemyeşil otlaklardır.

Beyaz Bengal Kaplanı

Kaynak: pixabay.com

Beyaz Bengal Kaplanlarının Özellikleri

Beyaz Bengal kaplanları 2 – 3 yaşlarında tamamen büyümüştür. Erkek Beyaz Bengal kaplanları 200-230 kilogram ağırlığa ve 3 metreye kadar uzunluğa ulaşır. Dişi Beyaz Bengal kaplanları 130-170 kilogram ağırlığındadır ve 2,5 metre uzunluğundadır. Beyaz Bengal kaplanlarının vücutlarının her yerinde çizgiler vardır. Çizgileri parmak izi gibidir, hiçbiri aynı değildir. Çizgiler sadece kaplanların kürkünde değil, aynı zamanda derinin pigmentasyonudur. Beyaz Bengal kaplanlarının kulaklarının arkasında göze benzeyen beyaz bir nokta vardır.

Beyaz Bengal kaplanları, turuncu akrabalarından daha hızlı ve daha ağır büyürler ve soluk buz mavisi gözleri, çikolata renkli çizgili beyaz kürkleri, pembe burunları ve pembe pençeleri ile gerçekten güzeldirler. Ne yazık ki, Beyaz Bengal kaplanları, nadir görülen renklendirmelerine olan talep nedeniyle aşırı akraba evliliğine maruz kalıyorlar. Akrabalı çiftleşme doğal bir olay değildir ve yenidoğanlarda belirli şekil bozukluklarına yol açabilir.

Beyaz Bengal Kaplanı

Kaynak: pixabay.com

Bir Beyaz Bengal kaplanı yavrusu, ancak her iki ebeveyn de beyaz boyama için alışılmadık geni taşıdığında doğabilir. Genetik koddaki çift resesif alel (bir kromozom üzerinde belirli bir pozisyonda bulunan geçerli bir DNA kodlaması), her 10.000 doğumda yalnızca bir kez doğal olarak ortaya çıkar. Açıklanamayan nedenlerden dolayı, sadece Bengal alt türlerinde meydana geliyor gibi görünüyor.

Beyaz Bengal kaplanları aynı zamanda Hint kaplanları olarak da adlandırılırlar, diğer kaplan alt türlerinden daha çok nüfusları vardır. Beyaz Bengal kaplanları, suyu seven tek iki kedi türünden biridir. Tam hızda saatte 60 kilometre hıza ulaşırlar. Büyük bir dayanıklılığa sahip değillerdir. Ortalama Beyaz Bengal kaplanı günde 16 ila 18 saat uyur.

Davranışları ve Beslenme

Beyaz Bengal kaplanları yalnız yaşıyorlar ve kur yapma dönemi ve anne ile yavru arasındaki ilişki onların tek etkileşimi ve birlikteliğidir. Kaplanlar, avlanma alışkanlıklarında aslanlardan tamamen farklıdır. Kaplanlar gün boyunca gölgede dinlenir ve alacakaranlıkta yiyecek avlamaya başlar. Beyaz Bengal kaplanları keskin bir görüşe ve avlarını takip etmelerine yardımcı olan keskin bir işitme duyusuna sahiptir. Kaplan cinayetleri, avın hayatta kalma şansının neredeyse hiç olmadığı iki saniye süren eylemlerdir. Kaplanların zorlu ve geri çekilebilir pençeleri, avını yakalama ve tutmada önemli bir rol oynar.

Advertisement

Beyaz Bengal kaplanlarının vahşi beslenmesinde manda, keçi, geyik ve yaban domuzu bulunur. Esaret altında beslenmeleri çoğunlukla haftada beş gün tavuk, at eti veya kanguru etidir.

Beyaz Bengal Kaplanı

Kaynak: pixabay.com

Beyaz Bengal Kaplanlarının Üretimi

Gen havuzunun küçük olmasından dolayı, birçok Beyaz Bengal kaplanı, akrabalılık nedeniyle sağlık sorunlarından muzdariptir. Bu nedenle, sorumlu hayvanat bahçeleri iki Beyaz Bengal kaplanını birlikte yetiştirmeyi reddediyor.

Bununla birlikte, beyaz yavruları sağlamanın tek yolu iki beyaz ebeveyndir. Beyaz Bengal kaplanı, gen için heterozigot olan bir partnerle çiftleşirse, yavruların sadece yarısı beyaz olacaktır. Bu nedenle, Beyaz Bengal kaplanlarına olan yüksek talep nedeniyle, daha az titiz yetiştiriciler hala beyaz kaplanları birlikte yetiştirmektedir. Bazı hayvan hakları aktivistleri, Beyaz Bengal kaplanlarının üremesine tamamen son verilmesi çağrısında bulundu.

Beyaz Bengal kaplanları, kürk renginin mavimsi açılmasına neden olan ve şaşı gözlerle ilişkilendirilen Chediak-Higashi Sendromuna yatkın olabilir. Diğer genetik problemler arasında ön bacakların kısaltılmış tendonları, çarpık ayaklar, merkezi retina dejenerasyonu, anormal böbrekler, kemerli veya çarpık omurga ve bükülmüş boyun bulunur.

Azalan doğurganlık ve düşükler, Sankhala (1960’larda Yeni Delhi Hayvanat Bahçesi’nin müdürü) tarafından not edildi ve akraba depresyonuna atfedildi. Kuzey Amerika soyundan doğan beyaz kaplanların bazılarının, keskin burunlu, çıkıntılı çeneli, kubbeli kafalı ve gözlerinin arasında girintili geniş gözlü gözleri vardır. Bununla birlikte, bu özelliklerden bazıları kötü beslenme ile de ilişkilendirilmiştir.

Sadece küçük bir miktar beyaz kaplan var ve şu anki sayılar 500’lü bölgede belirtiliyor. Kaçınılmaz soy içi çiftleşme sorunlarıyla birlikte, bu hayvanı yetiştirmenin hikmeti üzerine sürekli bir tartışma devam ediyor. Beyaz kaplanlar, beyaz aslanlar, beyaz tavus kuşları, hiçbiri vahşi popülasyonlarının temsilcisi değildir.


Leave A Reply