Bezelyeli Mısırlı Pilav Tarifi, Renkli Pilav Süslemeler ve Pilav Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Bezelye ve Mısır kullanarak hem görünüm olarak renklendirebileceğiniz hem de daha lezzetli yapabileceğiniz pilav tarifi, renkli pilav süslemeler tarifi.

Bezelyeli Mısırlı Pilav Tarifi
Malzemeler:
  • 3 bardak pirinç
  • 2-3 kaşık tereyağı
  • küçük bir kase bezelye
  • küçük bir kase mısır
  • yarım bardak arpacık
Bezelyeli Mısırlı Pilav Tarifi:

Pirinçleri iyice yıkayıp temizleyin ve aradaki taş ve pisliklerden arındırın ve iyice yıkayın. Pilav tenceresine 2-3 kaşık kadar tereyağı koyun ve hemen üzerine yarım bardak arpacık atın ve hem tereyağını eritin hem de arpacığı hafifçe kavurun.

Daha sonra pirincimizi pilav tenceresine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bir miktar kavurduktan sonra hem mısır hem de bezelyelerimizi karışım içine boşalttığı kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra 6 bardak tavuk suyunu (tavuk suyu yoksa normal su) pilav tenceremize koyuyor kapağını kapatıyor ve ateşi olabildiğince kısıyoruz. Takribi 10 dakika içerisinde tenceremizdeki su çekilecektir. Suyu bitmeye yakın ateşi kapatın ve bir 5 dakika kadar demlemeye bırakın. Pilavınız hazır. Afiyet olsun.

Renkli Yıldız Pilavlar - Süslemeler

Renkli Yıldız Pilavlar – Süslemeler

Pilavın suyuna pişerken pembe ve mavi gıda boyası kullandık. Sarı renk için gıda boyası kullanmadık. Sarı rengi safrandan elde ettik böylece daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.

Renkli Yıldız Pilavlar - Süslemeler
Yıldız şeklini vermek için kurabiye kalıplarını kullandık. Kalıpları tabağa koyarak içini pilavla doldurduk, sonra kalıbı çektik ve sonuç mükemmel. Gözler ve ağız için ise kürdanla zeytin ezmesi sürdük. Tabi göz ve ağız yapmadan da kullanabilirsiniz. Sevgililer günü için bunu pembe pilav ve kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile yapabilirsiniz.

Advertisement

Renkli Yıldız Pilavlar - Süslemeler

Pilav Nedir?

Pilav, pirinç ya da bulgurun suda haşlanıp içine yağ bazen de soğan eklenmesiyle hazırlanan yemek. Yalnız şehriye, erişte ve kuskustan da yapılabilir. Doğu mutfağının ana yemeklerinden biridir.

Pilav
Türkiye’de pirinç pilavı salma, haşlama, süzme ve kavurma olarak dört ayrı biçimde pişirilir. Salmada pirinç kaynar su dolu tencereye konup suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra yağı eklenerek demlendirme denen dinlenme aşamasına geçilir. Haşlamada pirinç kaynar su içinde soğumaya bırakılır. Sonra suyu süzülüp yeniden su konarak çekinceye kadar kaynatılır; içine yağ katılıp dinlendirilir. Süzme olarak yapılan pilavda haşlanıp süzülen pirincin içine yağ katılır ve dinlendirilerek servise hazır duruma getirilir. Kavurma yönteminde ise pirinç önce yağda çok hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra üstüne ılık su konarak kaynatılır ve suyunu çekince ateşten alınarak dinlendirilir.

Pilav, içine değişik malzemeler katılıp değişik yöntemlerle pişirilerek büyük ölçüde zenginleştirilmiştir. Belli başlı pilav çeşitleri arasında domatesli, şehriyeli, nohutlu, patlıcanlı, fıstık ve üzümlü, etli, midyeli, hamsili pilav, iç pilav ve Acem. Buhara, Özbek pilavları sayılabilir.


Leave A Reply