Bitkiler Neden Su, Güneş ve Toprağa İhtiyaç Duyar?

0
Advertisement

Bitkiler büyümek için nelere ihtiyaç duyar? Bitkiler su, güneş ve toprağa neden ihtiyaç duyar ve bunları nasıl kullanır?

Bitkiler Neden Su, Güneş ve Toprağa İhtiyaç Duyar?

Bitkiler ototrofik organizmalardır, yani inorganik bileşenlerden bir karbon enerji kaynağı oluştururlar. (Kendi besinlerini kendileri üretirler) Hücre bakımı ve büyümesi ve enerji üretmek için güneş ışığı, su ve atmosferik karbondioksidi kullanma yeteneklerini kullanırlar.

Su

Nefes aldığımız oksijen, bitkiler tarafından gerçekleştirilen fotosentez sonucu üretilir. Güneş ışığının ve karbondioksitin kullanılmasıyla, su moleküllerinde bulunan oksijen atmosfere salınır. Fotosentetik işlem sırasında elektronlar su molekülünden ayrılır, bu da oksijenin hidrojenden ayrılmasıdır. Fotosentez Hakkında Daha Fazla Bilgi

Güneş ışığı

Bitkiler, güneş ışığındaki ısı enerjisini, fotosentez sürecini için gereken enerjiye dönüştürebilirler. Yeterli güneş ışığı olmadan, bitkiler fotosentez yapamaz ve atmosfere hiçbir oksijen salınmaz.

Sıcaklık

Sıcaklık azaldıkça biyolojik aktivite yavaşlar. Hava soğudukça fotosentez için gerekli olan hücresel fonksiyonlar yavaşlar, böylece büyüme yavaşlar. Ek olarak, soğuk hava tipik olarak daha az nem içerir, bu da yaprak yüzeylerinden su kaybına yol açabilir ve ayrıca bitkinin içindeki su kısımlarının donmasına neden olabilir.

Advertisement

Toprak

Bitkiler, yapılarını korumak ve büyüme potansiyellerini artırmak bir karbon kaynağından daha fazlasına ihtiyaç duyar. Kök sistemleri sayesinde, topraktan azot, fosfor, kalsiyum ve magnezyum gibi besin maddeleri elde edebilirler. Ayrıca, toprak, bitkileri stabilize etmeye ve bunların devrilmelerine engel olmaya hizmet eder.

Gübre

Bitki büyümesini uyarmak için gübreler sıklıkla uygulanır. Azot ve fosfor gibi belirli besin maddeleri, çoğunlukla toprakta yeterli miktarda yoktur. Bu nedenle, gübreler eklenir ve bitkilere ek bir büyüme artışı sağlar.


Leave A Reply