Rüzgar Gibi Geçti Kitap Konusu Karakterleri Kısaca Özeti (Margaret Mitchell)

0
Advertisement

Margaret Mitchell’in Rüzgar Gibi Geçti isimli kitabının konusu, karakterleri, kısaca özeti. Rüzgar Gibi Geçti hakkında yorumlar, bilgi.

Rüzgar Gibi Geçti

Rüzgar Gibi Geçti

Yazar: Margaret Mitchell

Genel hatlarıyla konusu şu:

İnanılmaz güzel ve dik kafalı SCARLETT O’HARA’nın, inanılmaz yakışıklı ve ilginç RHETT BUTLER’ı kapabilecek olmasına rağmen, inanılmaz sıkıcı ASHLEY WILKES için yanıp tutuşması. ASHLEY ise komşusunun onu aştığım uzun zaman önce anlamış durumda, bu yüzden o da bir partide inanılmaz sıkıcı MELANIE ile nişanlandığını duyuruyor. SCARLETT bunun üzerine inat olsun diye MELANIE’nin inanılmaz sıkıcı kardeşi CHARLES’ın evlenme teklifini kabul ediyor.

Sonra Amerikan İç Savaşı patlak veriyor. Bir sürü acı (CHARLES ölüyor, ASHLEY travmatize oluyor, her şey yıkılıyor), gerilim ve tutku (SCARLETT ile RHETT ve sonra yine olmuyor).

SCARLETT maddi nedenlerden dolayı karşısına çıkan ilk zavallıyla evleniyor, o adam da ölüyor. SCARLETT biraz daha ASHLEY için yanıp tutuşuyor ve sonra NİHAYET RHETT ile evleniyor. Yine de mutlu son yok. SCARLETT aslında ASHLEY’i istiyor ve RHETT ile sürekli kavga ediyor, kızları ata binerken kaza geçirip ölüyor, RHETT bunu atlatamıyor. SCARLETT, RHETT’i sevdiğini NİHAYET anladığında ise RHETT artık ondan usanmış durumda (“Frankly, my dear, I don’t give a damn”) ve onu terk ediyor.

Advertisement

Alıntı

“Bunu yarın düşünürüm. Çünkü yarın başka bir gün.”

SCARLETT, bir şeye karar vermeye niyeti olmadığında hep bunu söylüyor. Bu, aynı zamanda kitabın son cümlesi ve ağlayan kadın okur için bir umut kaynağı; SCARLETT’in RHETT’i geri getirmek için ertesi gün belki iyi bir fikri olacaktır. Margaret Mitchell bu cümleyi kitabın adı yapmayı bile düşünmüştü.

Kitap Hakkında

İlk üç ayda, yalnızca Amerika’da bir milyondan fazla kopya satıldı. 1937’de Margaret Mitchell’e Pulitzer Ödülü verildi, 1939’da da ünlü film gösterime girdi.

Benzer Kitaplar

Bu kitap gibi mutsuz aşk ve tarih kombinasyonu hoşunuza gidiyorsa, o zaman şunları da bir deneyin: Boris Pasternak’tan DOKTOR JÏVAGO (mutsuz aşk ve devrim, daha zor) ve Annemarie Selinko’dan DÉSIRÉE (mutsuz aşk ve Napolyon, kitsch).


Leave A Reply