Dost Kara Günde Belli Olur Ne Demektir? Atasözünün Anlamı, Açıklaması, Kompozisyon

0
Advertisement

Dost kara günde belli olur ne demektir? Dost kara günde belli olur atasözünün anlamı, açıklaması, atasözü ile ilgili kompozisyon, yazı örneği.

Dost Kara Günde Belli Olur

Arka resim kaynak: pixabay.com

Dost Kara Günde Belli Olur:

ANAFİKİR : Gerçek dostlar, kişinin karşılaştığı kötü bir durumda kendini gösterir.

İnsan iyi bir durumda olduğunda, sevincini, mutluluğunu herkes paylaşmak ister. Herkes dost görünür, yüze güler. Gerçek dost ile sahte dostlar birbirine karışır. Çünkü böyle günlerde onlardan beklenen bir şey olmaz. Oysa gerçek dost fedakârlıkta bulunandır. Dostunun acısını da paylaşan, onu kötü durumdan kurtarmak için elinden geleni yapandır. Öyle olunca da, gerçek dostlarımızı ancak kötü bir duruma düştüğümüzde görmemiz tanımamız mümkün olur. Bu nedenle kişinin dostluğunu bize yaptığı fedakârlıklara göre değerlendirmeliyiz.

Dost Kara Günde Belli Olur İle İlgili Kompozisyon

Arkadaşlık gerçekten nadir ve değerlidir. Bağları doğumla belirlenen aileden ayrı olarak, kişinin kalbine yakın olan ve ruhumuza teselli verebilen tek ilişki dostluk ilişkisidir.

Bir arkadaş, mutluluk ve sıkıntı zamanlarında elinizi tutacak, yaralı kalbinize eğilimli olacak, yanlış yaptığınızda sizi uyaracak ve her hata ve boşa çıktığınızda sizi yukarı çekecek olan arkadaştır.

Arkadaşlık her zaman güllerle dolu ve güzel zamanlar içerisinde geçmeyebilir.. Birbirimizle görüş ayrılığı yaşayacağımız zamanlar olacaktır. Ancak bu sıkıntılı zamanlardan geçmek ve hala bir arkadaşın neyle ilgili olduğu unutmamak ve birbirlerine saygı duymaları gerekmektedir. Bir arkadaş parti yapmak ve iyi vakit geçirmekle ilgili değildir. Bizi her zaman dürüstlüğe yönlendirecek olan, ne olursa olsun, hoşnutsuzluk pahasına bile hiçbir kelime çıkarmayan ve bizi kenetleyen kişidir.

Advertisement

Böyle bir arkadaş bulmak zordur ama imkansız değildir. Yaşamlarımız boyunca, çeşitli tanıdıklarla ve birçoğuyla takılmak için harika olabilecek insanlarla tanışarak çeşitli aşamalarda dolaşırız, ancak arkadaşlık zor. Kişinin çeşitli aşamalardan geçmesi gerekir ve gerçek bir arkadaş olmaya hak kazanmadan önce arkadaşlığın çeşitli hesaplarda test edilmesi gerekir.

Bir arkadaş önemli olan şeylerde kendi düşüncelerini düşünmekten asla çekinmeyecektir. Bununla birlikte, her zaman yargılayıcı olan ve öz değer ve görüşümüzü düzeltmeye devam eden bir arkadaş da iyi değildir. Aksine, içimizdeki iyiliği cesaretlendiren, ilham veren, motive eden ve gören birine dikkat edilmelidir. Onlar için mutluluğumuz ve özsaygımız onlarınki kadar önemlidir. Buna göre, tam tersi de aynı şekilde doğru olmalıdır.

Bütün dünya bizi aşağı çekebileceği zaman, kendi değerimizden şüphe ettiğimizde, arkadaş asla pes etmez. Gündüz ve gecenin her saatinde dört gözle beklediğimiz kişidir ve birlikte, müthişler ve altın kadar gerçek bir dayanışma sergilerler.

Arkadaşlık, boy, din, ırk, servet veya kastta eşitlik talep etmez. Sadece iki kişiyi bağlayan ve onları birbirine bağlı bir birim yapan derin ve içsel bir kalp bağı gerektirir. Mitoloji bize Krishna ve Sudama’nın dostluğunu ve paylaştıkları derin sevgi bağını anlatır. Bir kelime bile söylemeden Krishna arkadaşının durumunu anladı ve usulüne uygun bir şekilde değişiklik yapmaya başladı. Aynı derecede önemli olan, Karn ve Duryodhana arasındaki dostluk hikayesi ve ilkinin arkadaşlık sözünü tutmak için nihai fedakarlığı nasıl gerçekleştirdiğidir.

Arkadaşlık bir insanı yükseltir ve cezbeder ve onun içinde en iyisini ortaya çıkarır. Böyle bir arkadaşı olan biri gerçekten kutsanmıştır.

Advertisement


Leave A Reply