Haplochromis Multicolor Balığı Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Haplochromis Multicolor Balığı nasıl bir balıktır? Haplochromis Multicolor Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bilgi.

HAPLOCHROMİS MULTİCOLOR

Cichlidae ailesinin küçük ve ilgi çekici bir balığıdır. Anavatanı Mısır olup buradan akvaryumlarımıza kadar yayılmıştır. Boyu genellikle beş santimdir. En çok 6 santime kadar ulaşır. Erkeğin Döllenme sırası da devamlı olarak değişen renk özelliği vardır. Gövdesinde ve yüzgeçlerinde esmer bir fon rengi üzerinde pembe, mavi ve kırmızı puanları bulunur.

Dişileri erkeklerinden gayet kolay ayırd edilir. Dişisi erkeğinden çok daha zayıftır. Özellikle aşağıda anlatacağımız yumurtaların kuluçka devresinde, hiç bir besin almadığı için daha da zayıflar. Buna karşılık başı ve özellikle çene altı erkeğinkinden daha geniş ve büyüktür. Bütün bu özellikleri dişinin erkekten kolayca ayırd edilmesini sağlar.

Bu balıklar canlı yemleri daha büyük bir iştahla yerler. Cichlidae ailesinin barışçı balıkları arasına sokabileceğimiz Haplochromis Multicolor üreme zamanı, özellikle yavrularını büyütürken diğer balıklara karşı aşırı saldırgan bir tavır takınır. Bitkilere hiç bir zaman zararı dokunmaz. Akvaryumunuzu dileğinize göre bitkilendirebilirsiniz. Fazla oksijene ihtiyaç göstermezler ve fazla büyük olmayan akvaryumlarda rahatça yaşayabilirler. 24° ve 28°C ısı onların hayat şartlarına uygundur. Ancak en iyi geliştikleri ısı 26°C dır.

Afrika kaynaklı Cichlid’lerin büyük bir bölümünü Haplochromis türleri oluşturur. Yaşama koşulları, üreme gereksinmeleri ve biçimleri aynıdır.

Advertisement

Üretimi

Mükemmel üreme sıcaklığı 77 ° F’dir. Bir yumurtlamada 20 ile 200 arasında herhangi bir sayı bırakılabilir ve daha sonra, Cichlidlerin olağan alışkanlıklarının aksine, dişi onları alır ve ağzında taşır. Yumurtalar sadece yumurtadan çıkana kadar değil, yavrular yumurta sarısını emene kadar taşınırlar ve bunu 14 ila 15 gün içinde yaparlar. Bu süre zarfında dişi katı bir şekilde yemek yemeyi reddeder. Bu, yumurtaların yutulmasına karşı doğanın bir önlemi gibi görünüyor.

Yavrular tamamen serbest yüzme aşamasına geldikten sonra bile, yeterince küçüklerse, ilk tehlike belirtisinde dişinin ağzının korumasına geri dönmekle yükümlüdürler. Yumurtalar kuluçkadayken ve hatta yumurtadan çıktıktan sonra bile, tüm ağız yetiştiricileri ağızlarını tuhaf bir çiğneme hareketiyle çalıştırırlar, bu da yumurtaların etrafında büyük bir su sirkülasyonu sağlar.

Dişinin kendi kendine yüklediği görev, canlılığına zarar verir ve iki hafta sonra büyük bir kafa ve bir deri bir kemik kalmış garip bir balık gibi görünür. Yetiştirme üzerindeki baskı nedeniyle, çok sık yumurtlamanız tavsiye edilmez. Yılda en fazla 3 kez kabul edilmelidir.

Yumurtlamadan sonra erkeği çıkarın. Bu en iyi yarı karanlıkta, dişiyi korkutmamak veya yumurtalarını yutması için tetiklememek için koyu renkli bir ağ kullanarak yapılır. Dişi, yavru yeterince güçlü olduğunda, yani genellikle 25 gün sonra çıkarılmalıdır. Yavru ağızdan ilk çıktığında 14 ila 15 gün sonra yavru infusoria ile beslenmelidir.


Leave A Reply