İşinden Nefret Edenlere, Sevmeyenlere Öneriler, Tavsiyeler

0
Advertisement

İşinizi sevmiyor musunuz? İşinizden hatta nefret mi ediyorsunuz? Hemen moralinizi bozmayın.İşte işinden nefret edenler ve sevmeyenler için öneriler.

İş Hayatı

İşini sevmeyenler için tavsiyeler

Hayatları boyunca iyi bir işe sahip olmak için çalışanların, hedeflerini iyi belirleyip iş hayatında gelmek istediği noktalar için pek çok çaba gösterenlerin ya da kendi ekonomik özgürlüğüne düşkün olan herkesin belirli çabalar gösterip gelmeye çalıştığı noktalardaki ana unsur “iyi bir iş“tir. Herkesin kendi kafasında kurguladığı iyi iş tanımı farklı olsa da, sonuç hep aynı kapıya çıkmaktadır.

Herkes kendini maddi ya da manevi olarak iyi hissedebileceği işlerle uğraşmak, güzel bir iş ortamına sahip olmak, güzel bir hayata sahip olmak, iyi paralar kazanmak ve hakettiği iş alanında hakettiği karşılığı alabilmek ister. Tabi bu noktalara gelmek bazıları için çok kısa süreleri, bazıları için de çok uzun yılları kapsayabilir. Süreç ne olursa olsun, herkesin elde ettiği şeye durup bir baktığı çok olmuştur.

İş hayatında çok az kişi durup düşündüğünde “Evet, şuan hak ettiğim yerdeyim ve hakettiğim maaşı kazanıyorum” diyebilmektedir. Bu noktada da yavaş yavaş çalıştığınız işten soğuma ve hatta işten nefret etme noktaları ortaya çıkmaktadır. Hiç bir birey elinden geleni yaptıktan sonra azla yetinmek istemese de günümüz şartlarında istenilen yerde istenilen konumda çalışabilmek imkansız denilecek seviyelerdedir. Ancak durum bu halde diye ipleri elden bırakmak anlamsız olur. Kişi, içerisinde bulunduğu durum ve koşulları mutlaka kendi lehine çevirmek için bir takım atılımlar yapmalı ve kendisini toparlamalıdır.

Ömür boyu çekilecek bir stresle uğraşmak yerine olumsuzluklara küçük müdahaleler yaparak olumlu hale getirmek her zaman için en mantıklısıdır.

Advertisement

İşte, işi ve mesleğiyle ilgili olumsuzluklar yaşayan kişilere işlerini sevmeleri için tavsiyeler…

Psikolojik durumunuzu düzeltin : İşle ilgili sıkıntılar yaşadığınız dönemlerde ve işten iyice soğuduğumuz durumlarda, aklımıza ilk gelen ve belki de en fevri şekilde yanlış yapmamıza sebep olan durum istifa kararıdır. Bu kararı almanızda mutlaka haklı sebepler arar, deyimi yerindeyse pireyi deve yapar ve her şeyden şikayetçi bir moda bürünürsünüz. Ancak sinirinizi ve fevriliğinizi bir kenara bırakıp asıl düşünmeniz gereken, bu işten ayrılırsanız eğer hayatta ne yapacağınızdır. Başka bir iş bulmadan, ihtiyacınız olan maddi gücü elde etmeden en ufak sıkıntıda işten ayrılmanız, sizi çok daha uzun vadede stresle yaşayacağınız günlerin olduğu anlamına gelmektedir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için istifa kararını alırken çok iyi düşünmeli, her durumda mutlaka başa çıkabileceğiniz bir yol olduğunu unutmamanız gerekmektedir.

İşiniz hakkında kendinizle konuşun : İşinizle ilgili problemlerinizi hafifletebilmenin en etkili yollarından biri, kendi kendinizle dertleşerek bu problemleri çözebilmektir. İşinizden soğumanıza neyin sebep olduğunu, ilk önce sevip sonra sevmediğiniz bir işiniz varsa sizi bu yola neyin soktuğunu, hangi durumlarda iş sevginizin ve çalışma aşkınızın geri geleceğini kendi kendinize sorup durun. Mutlaka bu sorulardan birinin iyileştirilebilir bir yönü olacaktır. Böylelikle aslında dış kaynaklı sandığınız sıkıntıların biraz da sizden kaynaklanabildiğini, çözebileceğiniz pek çok durumun olduğunu fark etmeniz mümkün olabilir.

Tükenmişlik modunuzdan çıkın : İşinizle ilgili yaşadığınız sıkıntıların tüm hayatınıza mal olmasına izin vermeyin. Çünkü iş stresinizle beraber bu stresinizi yansıtacağınız aile yaşantınız ve özel yaşantınız sizi iyice işin içinden çıkılmaz durumlara getirebilir. Öncelikle bir silkinin ve kendinizi bu tükenmişliklerden sıyırmaya çalışın. İşinizle ilgili yaşadığınız sıkıntıları çözme odaklı pozitif düşünmeniz, sosyal hayatınızda bir takım yenilikler yapmanız, ailenizle oturup bu konuyu paylaştığınızda işin çözümüne odaklı paylaşımlarda bulunmanız, hayatınızda özel bir kişi varsa onunla da aynı şekilde konuşup durumu daha pozitivize etmeye çalışmanız sizi bu tükenmişlikten kurtaracak ve çalışma hayatınızla ilgili daha mantıklı kararlar almanıza yardımcı olacaktır.


Leave A Reply