Gerçek Hayatta İşlenen Suçlara Dayanan Hollywood Filmleri

0
Advertisement

Hollywood’un çektiği gerçek hayatta işlenmiş olan suçlara dayanan suç filmleri. Gerçek suç filmleri listesi, konuları.

Filmler harika bir eğlence kaynağıdır. Gerçek bir hikayeye dayanan bir şeyi izlerken, daha da ilginç hale gelebilir.

İster gerçek hayat belgesellerini izlemeyi seviyor olun, ister farklı bir tür veya film denemek isteyin, gerçek suçlara dayananlar kesinlikle birçok insan için büyük bir çekiciliğe sahiptir. Hiç izlemek istemeseniz bile, neler öğrenebileceğinize şaşıracaksınız.

Bu listede gerçek hayattan alındığını bilmediğiniz filmleri bile görebilirsiniz!

1. City of God – Tanrı Kent (2002)

Tanrı Kent

Bu film, fotoğrafçı Wilson Rodriguez’in yaşamındaki bazı olaylara dayanıyor. Film Rio de Janeiro’da geçiyor ve yerel banliyölerden birindeki organize suçun büyümesini konu alıyor. 1960’lardan 1980’lere kadar bir zaman dilimini kapsıyor.

Advertisement

Uyuşturucu satan, öldüren ve soygun yapan bir suçlu çetesini anlatıyor.

2. Memories of Murder – Cinayet Günlüğü (2003)

Cinayet Günlüğü

1980’lerin sonlarında Güney Kore’de geçen bu gerçek suç filmi, Tecavüz ve cinayet içeren ciddi suçları çözmeye çalışan Dedektif Park ve Dedektif Seo’nun hikayesini anlatıyor.

İki karakter, bu filmin komedi yönleriyle birçok izleyiciye hitap ediyor, bu da onu izlemesi benzersiz ve ilgi çekici bir gerilim haline getiriyor.

3. Dog Day Afternoon – Köpeklerin Günü (1975)

Köpeklerin Günü

Brooklyn’deki bir banka 1972’de soyulduktan sonra, bu film için ilham veren bir LIFE dergisi makalesi yazıldı. Film, soygunun gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra 1975’te gösterime girdi.

Advertisement

Bir banka soygununun ters gitmesi ve Sonny, Sal ve Stevie’nin kasada yalnızca 1000 doların biraz üzerinde para bulmasıyla, adam kaçırma ve taleplerle dolu korkunç bir öğleden sonra başlar.

Efsanevi Al Pacino’nun rol aldığı bu film, gerçek suç hayranları için mutlaka görülmesi gereken bir film.

4. The Wolf of Wall Street – Para Avcısı (2013)

para avcısı

Başrolünü Leonardo DiCaprio’nun oynadığı bu film, 2013’te gösterime girdiğinde sinemalarda gerçek bir hit oldu. Film, dolandırıcılık ve borsa ile ilgili diğer suçlardan suçlu bulunduktan sonra 22 ay hapis yatan Jordan Belfort’un hikayesine dayanıyor. 2007 yılında, (bugün popüler bir film haline gelen The Wolf of Wall Street), adlı anı kitabını yayınlamaya karar verdi.

Jordan Belfort, borsaya girdikten sonra, bu sektöre hakim olan tipik açgözlülük kültürünü kısa sürede öğrenir. Satış taktikleriyle agresif olan ve asıl amacının kendisine para kazanmak olduğu fikrini alan Belfort, kısa sürede suç ve dolandırıcılık faaliyetlerinden büyük miktarlarda para kazanır.

5. Public Enemies – Halk Düşmanları (2009)

Halk Düşmanları

2004’te Bryan Burrough, “Public Enemies: America’s Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-34” başlıklı bir kitap yazdı. John Dillinger, Amerika’daki Büyük Buhran dönemine odaklanan kitapta yer alan suçlulardan biriydi. Public Enemies, genel anlamda Burrough’un kitabında anlatılan olaylara dayanıyor.

Trajik bir aşk, suç ve dostluk hikayesi olan film, gerçek suç filmlerini seven birçok kişinin favorisi. John Dillinger ve Billie Frechette arasındaki romantizm, hem hapishanede hem de hapishane dışındaki dostluklar ve acımasız FBI kovalamacası bu filmi herkes için ilginç hale getiriyor.

6. Bonnie and Clyde – Bonnie ve Clyde (1967)

Bonnie and Clyde

Amerika’daki Büyük Buhran yıllarında meydana gelen olaylara dayanan bir başka gerçek suç filmi, Bonnie Parker ve Clyde Barrow, çeteleriyle birlikte, kırsaldaki benzin istasyonlarını ve küçük dükkanlarına bir dizi soygun düzenler. Sadece hırsızlık yapmakla kalmadılar, aynı zamanda toplam dokuz polis ve birden fazla sivili öldürmekten de sorumlulardı.

Bonnie, garson olarak çalışmaktan sıkıldığı için Clyde’a katılır. 1967 filmi, bu genç çiftin ve giderek daha şiddetli ve ciddi hale gelen düzenli soygunlar yapan bir çetenin hikayesini anlatıyor.

Advertisement

7. The Iceman – Katil (2012)

the iceman

Richard Kuklinski’nin hikayesi, gerçek suçlar hakkında okumaktan hoşlananlar için oldukça ilgi çekici bir hikayedir. “Buz Adam” lakabı, kendisine suçları gizleme yönteminin bir sonucu olarak verildi – kurbanların bedenlerini dondurması ölüm zamanını bilmeyi zorlaştırdı.

Kuklinski, suçlarıyla ilgili kendisine karşı herhangi bir şey söyleyebilecek birini öldürmenin yanı sıra, uyuşturucu, silah ve pornografi ile yoğun bir şekilde ilgileniyordu. Ailesinden uzakta büyük sırların saklandığı film, Kuklinski’yi adalete teslim etmeye çalışan kolluk kuvvetlerinin gerçek bir hikayesine dayanıyor.

8. Savage Grace – Vahşi Zarafet (2007)

Vahşi Zarafet

Biraz farklı bir gerçek suç filmi olan bu hikaye, zengin bir mülkün varisi ile evli tartışmalı bir karakter olan Barbara Daly Baekeland’ı anlatıyor. 1946 doğumlu oğulları Antony’ye şizofreni teşhisi konulur. Julianne Moore’un filmde canlandırdığı Barbara, birçok sorunun kaynağı oldu.

Bir sonraki sorunla karşı karşıya kalan bir oğul ve annenin ilgi çekici öyküsü olan film, sizi koltuğunuzun ucuna getirecek birçok suç ve trajediden oluşuyor.

9. In Cold Blood (1967)

in cold blood

Bir gerilim filmi izlemek üzere olduğunuzu açıkça ortaya koyan bir başlığa sahip olan bu film, Truman Capote’un 1966 tarihli aynı adlı romanına dayanıyor. Film, 1959’da Kansas’ta meydana gelen dört cinayetin hikayesini anlatıyor.

Richard Hickock ve Perry Smith bir soygun girişiminde bulunur, ancak değerli bir şey bulamazlar. Soygun mahallinde tanık bırakmak istemeyerek dört cinayet işleyerek polisten kaçarlar.

10. Snowtown (2011)

snowtown

Avustralya’nın en uzun ve tarihinin en meşhur davalarından biri olan Snowtown cinayetleri davası bu film için ilham kaynağı oluyor. Hikayenin ana suçluları John Bunting ve Robert Wagner toplam 12 cinayet işledi.

Advertisement

Homofobi, uyuşturucu ve şiddet içeren bir film olan bu 2011 Avustralya gerçek suç filmi, biyografik gerilim filmlerinden hoşlanan herkesin mutlaka izlemesi gereken bir film.

Şimdi sizi birkaç hafta eğlendirmeye yetecek kadar gerçek suç filminiz var. Tek yapmanız gereken önce hangisini izleyeceğinizi seçmek.


Leave A Reply