K Harfiyle Başlayan Çiçekler, Baş Harfi K olan Çiçek İsimleri Özellikleri

0
Advertisement

K harfiyle başlayan çiçeklerin isimleri, çiçek çeşitleri listesi. Baş harfi K olan çiçek türleri nelerdir? K Harfiyle Başlayan Çiçekler listesi

K Harfiyle Başlayan Çiçekler

Arka resim kaynak: pixabay.com

K Harfiyle Başlayan Çiçekler

kabak çiçeği

Kabak Çiçeği

Kabak çiçeği ; adı üstünde bildiğimiz kabağın ,meyvesini vermeden önceki ilk hali.Kabak büyümeye başladıkça çiçek kabağın ucunda varlığını sürdürür. Kabak Çiçeğinin en güzel görüntüsü ve yanı sıra pişirilmeye en hazır hali çiçeklerinin açmış olduğu sabahın erken vakitleridir. Dolması yapılır.

kadın tuzluğu

Kadın Tuzluğu

Ormanların açıklık yerlerinde ve çitlerde yetişen, yaz kış yeşil veya yazın yeşil dikenli çalı formunda dikenli bir ağaççıktır.Kuzey yarımküre’nin ılıman bölgelerinde ve Avrupa’da sıkça görülür. Kadıntuzluğugiller familyasının örnek bitkisidir. Mayıs-Haziran ayları arasında, sarı renkli, kokulu çiçekler açan, 1–3m boyunda, dikenli, çalı görünüşünde, seyrek ormanlarda yetişen bir ağaçtır.

kadife çiçeği

Advertisement

Kadife Çiçeği

Çiçekleri genelde kahverengi, kırmızı, turuncu, parlak sarı olup kadife görünümündedir. Kadife çiçeği ilkbaharda ekilir ve güneşli yerleri sevdiğinden Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere bu tür iklimlere sahip bölgelerde yetişebilir. Kadife çiçekleri birçok üründe kullanılır. Bunların başında sabun ve şampuan gelir.

kaktüs

Kaktüs

Kaktüsgiller, gövde yapısı olarak etli ve sulu bir biçimdedir. Şekil olarak da, bitki gövdesinin yassı olduğu söylenebilmektedir. Kaktüs bitkisinin en sık yetiştiği ve yaşamını sürdürdüğü bölgeler, çöller ve tropik iklimin hüküm sürdüğü coğrafyalardır. Kaktüs bitkisinin çok suya ve bağlantılı olarak da yağmurlara pek ihtiyacı olmaması nedeniyle, bu tip iklimler bitki adına sorun teşkil etmemektedir.

kamelya

Kamelya

İkiçenekliler sınıfından Çaygiller familyasından bir bitkidir. Tropik ve subtropik Doğu Asya’ nın dağlık orman bölgelerinde doğal olarak yetişir. Yapraklarını yaz kış koruyan, ağaç ya da ağacık biçimli gösteren bir bitkidir. Süs bitkisi olarak seralarda dünyanın her yerinde yetiştirilir. Çiçekleri kokusuz ve çok sısa saplıdır. Beyazdan kırmızıya kadar değişen renklerde olabilir. DEVAMI

kana çiçeği

Kana Çiçeği

Birçenekli bitkiler sınıfının Zingiberales (Şcitamineae) takımının Kanaçiçeğigiller (Cannaceae) familyasından otsu bir bitkidir. Asya ve Amerika’nın sıcak bölgelerinde yetişir. Kök saplı bir bitkidir. Bu cins, 60 kadar türü içerir. Küçük çiçekliler ve orkide çiçekliler olmak üzere iki gruba ayrılan kanaçiçeğinin türleri ve bunlardan elde edilmiş hibritleri bahçe ve parklarda süs bitkisi olarak yetiştirilir. DEVAMI

Advertisement

kanarya gülü

Kanarya Gülü

Kanarya Sarısı katmerli çiçekleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken kanarya gülü çiçeği ile bahçe ve balkonlarınızı canlandırabilirsiniz. Nisan-Mayıs aylarında çiçeklenen kanarya gülü uzun süre çiçekleri üzerinde kalır bu haliyle oldukça gösterişli ve göz alıcıdır. Kanarya gülü Çin ve Japonya’da doğal olarak yetişmektedir. Çalı gurubundan dır ve yaprak döker.

kangal çiçeği

Kangal Çiçeği

Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde özellikle tarımın yoğun olarak yapıldığı yerlerde kangal çiçeğine rastlamanız mümkündür. Yaprakları açık yeşildir. Bitkinin en üst noktasında onu görsel olarak da güzelleştiren mor bir çiçeği bulunmaktadır. Meyveleri yaz sonunda olgunlaşmış olur. Toplanan bu meyveler kurutulduktan sonra da tüketilebilmektedir.

kantaron

Kantaron

Çentiyangillerden, bir veya iki yıllık otsu bir bitkidir. 30 – 80 cm yükseklikte, tüysüzdür. Yarıya kadar tek gövde dik, dört köşeli, tüysüz, yarıdan sonra oldukça çok sık çatallıdır. Alt yaprakları yere yapışık, rozet şeklinde, gövde yaprakları uzun bir yumurta şeklinde, ucu sivri, gövdeye oturmuş iki adet karşılıklı bir sonraki ile çapraz, kenarları hafif kalkık ve en üstteki yaprakları ise mızrak şeklindedir. Çiçekleri dallarının ucunda, 5 parçalı, parlak sari renkli ve kenarları siyah tüylüdür. Boyları 8 – 15 mm arasındadır

karahindiba

Karahindiba

Çayır ve yol kenarları gibi ekilmemiş her yerde yaygın olarak bulunan, mart, haziran aylarında sarı renkli çiçekler açan, 5-30 cm boyunda, taban kısmında toplanmış rozet yaprakları bulunan çok yıllık otsu bir bitki. Bitkinin toprak altında çok yıllık bir toprak altı gövdesi vardır. Bitki, yapısında lateks (süt) ihtiva eder. Çiçekler, başçık (kapitulum)larda bir arada toplanmış, sarı renkli durumlar yapmışlardır.

karanfil

Karanfil

Karanfil latincesi Dianthus olan ikiçenekliler sınıfının, Karanfilgiller familyasından bir bitkidir. Yaprakları karşılıklı dizilişli ve ensizdir. Sivri uçlu ve düğüm düğüm ince saplıdır. Taç yaprakları beyaz, pembe ya da kırmızı renklidir. Taç kısmı bir çanak oluşturacak biçimde dört örtü yaprağı ile sarılıdır. DEVAMI

kardelen

Kardelen

Baharda pek erken çiçek açan soğanlı bir bitkidir. Kışın bile havalar birkaç gün güneşli gidince çiçek açar, bundan dolayı «kardelen» denilmiştir. Kardelen, dünyanın birçok yerlerinde, özellikle İngiltere’de, Amerika’da Doğu Akdeniz ülkelerinde yetişir. Çiçek açma zamanı genel olarak mart, nisan ayları ise de, ocak ayında bile çiçek açtığı olur. DEVAMI

kartopu çiçeği

Kartopu

Gilaboru orman kenarları ve ormanların seyrek olduğu bölgelerde, daha çok su kenarlarında ve nemli yerlerde yetişir. Gilaboru bazen bir çalı görünümünde, bazen de boyu 4 metreye kadar ulaşan küçük bir ağaçtır. Yaprakları karşılıklı, bir sonraki ile çapraz, kenarları kertikli, bazen 3 ve bazen 5 lopludur. İlkbaharda yeşil olan yaprakları sonbahara doğru açık kırmızımsı bir renk alır.

Advertisement

kasım patı

Kasım Patı

İri, katmerli çiçekleri olan bir süs bitkisidir. «Krizantem» de denir. Sonbahardan kışa kadar çiçek açar. Çiçekleri türlü renklerde olur; büyüklükleri, görünüşleri de cinsine göre değişir. Küçük kasımpatılar daha çok güzel birer düğmeye benzer, büyükleri toparlak görünüşlü, çok gösterişlidir. DEVAMI

katır tırnağı

Katırtırnağı

İkiçenekliler sınıfının Baklagiller familyasından bir bitki. Dik çalı biçiminde yerden yeşil otsu bitkilerdir. Sürgüleri yeşil renkli ve çoğunlukla yaprakları tam kenarlı ve saplıdır. Akdeniz çevresinde yetişen türü İspanyol katırtırnağıdır. Bir tür 3-5 metre kadar uzayabilir. Keskin kokulu ve açık sarı renkli çiçekleri vardır. Maki bitki topluluğunun en tipik örneklerinden olan bu tür, bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. DEVAMI

Kaynanadili

Kaynanadili

Hint inciri, Frenk İnciri, Dikenli İncir gibi isimlerle de bilinen kaynana dili, kaktüs familyasından bir bitki olup hemen her toprak tipi üzerinde yetiştirilebilmektedir. Genel olarak Amerika kıtasından Dünya’ya ihraç edilmesinin yanı sıra, yetiştirilmesi kolay bir bitki olan kaynana dili, ülkemizde de son yıllarda oldukça rağbet görmekte. Pek çok ilaç firması tarafından medikal ilaçların yapımında bu bitkiyi kullanır.

keçi sakalı çiçeği

Keçi Sakalı Çiçeği

Keçi sakalı çiçeği Doğu Asya kökenli bir çalıdır. Dalları, az ya da çok yuvarlak şekle sahip, daha dolgun bir büyüme oluşturacak şekilde yükselir. Yaprakları çeşitliliğe bağlı olarak dikdörtgen biçimli, az ya da çok dar, görüntüsü çoğunlukla koyu yeşil, altın bronz veya kırmızıdır.

kedi tırnağı çiçeği

Kedi Tırnağı Çiçeği

İpek çiçeği diğer ismiyle kedi tırnağı semizotugiller familyasından bir çiçek türüdür. Bilimsel ismi Portulaca Grandiflora olan ipek çiçeği rengârenk çiçekler açan çok güzel görünümlü bir çiçektir. Ülkemizde öğle güzeli ve cilveli çiçek isimleri ile de bilinir. Renkli çiçekleri ile bahçelerde çok fazla kullanılır. 60 kadar türü olan ipek çiçeği Haziran-Eylül ayları arasındaki zamanda sürekli çiçek açar. Bol güneş seven bir çiçektir.

kekik

Kekik

İkiçenekliler sınıfının Ballıbabagiller familyasından bir bitkidir. Odunsu saplı, karşılıklı küçük yapraklı, sürüngen, çokyıllık, timol kokulu alçak bir bitkidir. Kurak tepe ve yamaçlarda kümeler halinde bulunur. Anadolu’da 40 kadar türü yetişir. Kurutulmuş yaprakları etli yemeklerde baharat olarak kullanılır. Kekiğin verdiği güzel koku ve tat, gövde ve yapraklarında uçucu yağdan gelir. DEVAMI

Advertisement

kelebek çalısı

Kelebek çalısı

Buddleja davidii Summer Lilac Lila Kelebek Çalısı, Saksıda. Anavatanı Çin olan bu bitki ismini kelebekleri üzerine çekmesinden almıştır. 3-4 metre boylanabilen çalı formlu bir bitkidir. Organik maddelerce zengin, humuslu ve iyi dreneli topraklarda iyi bir gelişim gösterir.

kestane çiçeği

Kestane Çiçeği

Kestane Çiçeği; Kestane ağacı haziranda yeşerir. Eylülden kasıma kadar da meyve verir. İki çeşit çiçeği vardır. Lifli olanları sarı bir toz meydana getirir. Bu erkek çiçektir. Birde dişi çiçeği vardır. Özelliği açısından çıkan sarı tozları toplar ve meyve haline getirir. Aynı ağaçta bulunan iki cins çiçeğin birbirine sarılmaları rüzgar yoluyla olur.

Kına çiçeği

Kına Çiçeği

Kına çiçeği bahçe ve balkonlarda yetiştirilebilen, güneşli ve yarı gölge ortamları seven mevsimlik ,tek yıllık bitkilerdendir. Türbe çiçeği olarak da anılır. Kenarları ince dişli yeşil yaprakları ve yapraklarının dibinden çıkan renk renk açan çiçekleri vardır. Katmerli ve katmersiz olmak üzere pek çok renkte açan türleri bulunur.

Kiraz çiçeği

Kiraz Çiçeği

Çiçekleri ağır ağır açar ama çok çabuk dökülür. Hem hayatın başlangıcını yani baharı müjdeler, hem de kaçınılmaz sonunu simgeler. Japonya’da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha solmadan en güzel halindeyken dallarından düşmesi sebebiyle edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder. Ağaç, Japon kültüründe mükemmel güzelliği ve aynı zamanda hızlı, acısız ölümü ifade eder.

Kniphofia

Kniphofia

Kniphofia, Tropik ve Güney Afrika da, dağlık bölgeler ve özellikle dere kenarları ve sulak alanlarda bulunan 70 kadar türü kapsayan bir cinstir. Fener Çiçekleri çok yılık (perennial) bitkilerdir. Çoğu tür rizomları vasıtasıyla kardeşlenme gösterir. Çiçekleri, uzun sap üzerinde sarı, turuncu, kırmızı, beyaz veya bunların karışımı renktedir. Fener biçimindeki, parlak, çekici renkli, çiçekleri nedeni ile Fener Çiçekleri olarak adlandırılmışlardır.

koyun gözü çiçeği

Advertisement

Koyun gözü Çiçeği

Asteraceae familyasında, Güney Afrika’ya özgü bir çiçekli bitki türüdür. Yaz aylarında uzun bir süre boyunca, büyük, papatya benzeri bileşik çiçek başlarının parlak sarı ve turuncu tonlarında üretirler. Genellikle kuraklığa dayanıklı toprak örtüsü olarak ekilir.

Krizantem

Krizantem

İri, katmerli çiçekleri olan bir süs bitkisidir. «Kasım patı» da denir. Sonbahardan kışa kadar çiçek açar. Çiçekleri türlü renklerde olur; büyüklükleri, görünüşleri de cinsine göre değişir. Küçük kasımpatılar daha çok güzel birer düğmeye benzer, büyükleri toparlak görünüşlü, çok gösterişlidir.

kuduz otu

Kuduz Otu

Botanik adı Alyssum sp.dir. Güneş alan açık alanlar onun için idealdir. Dayanıklıdır. Sıcaklığın -2 derecenin altına düşmediği bölgelerde, kışın da canlılığını korur.Yaz boyunca yığın halinde açar. Genellikle beyazdır ama pembe, mor, kırmızı, olanları da vardır. Bal gibi kokar. Boyu 10-20 santimetreyi bulabilir. Daha çok örtü bitkisi olarak kullanılır.

kuşdili çiçeği

Kuşdili

Halk arasında biberiye bitkisi olarak bilinen kuşdili bitkisi Akdeniz ve Ege bölgelerinde genellikle süs bitkisi olarak kullanılmakta ve bu amaçla yetiştirilmektedir. Kuş dili genelde çok sulanması gerekmeyen ve bakım istemeyen bir bitki türü olduğu için yetiştirmesi en kolay bitkiler arasında yer alır.

küpe çiçeği

Küpe Çiçeği

Küpe gibi sarkık çiçekleri olan bir süs bitkisidir. Nemli, gölgelik yerlerde yetişir. Anayurdu Meksika’nın yüksek dağları, güney Amerika ile Yeni Zelanda adasıdır. Çoğu kırmızı, pembe, mor, beyaz çiçekler açar. Küpe çiçeği gölgelik ve rüzgarsız yerleri sever, çiçekleri uzunca bir zaman dökülmeden kalır. 50 kadar çeşidi vardır. Küpe çiçeğigiller familyasındandır. DEVAMI

küstüm çiçeğiKüstüm Çiçeği

Küstüm çiçeği tropik iklimlerde her zaman yeşil bir bitkidir. Brezilya kökenli olup, nemli ve sıcak iklimlerde yetişir. Sıcağı sever ve direkt güneş ışığına duyarlıdır. Pembe – eflatun renkte, ipeksi ve güzel kokulu çiçekleri vardır. Haziran-ekim ayları arasında sürekli açar. Küstüm çiçeği tohumdan kolaylıkla yetişir. Sıcak suda ıslatılan tohumlar bir gün bekletildikten sonra ılık ve aydınlık bir yere ekilir.


Leave A Reply