Kadın Sünnetine Sıfır Tolerans Günü Nedir? Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Kadın Sünnetine Sıfır Tolerans Günü Nedir? Kadın Sünnetine Sıfır Tolerans Günü ne zaman ve ne amaçla düzenlenir, hakkında bilgi

Kadın Sünnetine Sıfır Tolerans Günü

Uluslararası Kadın Sünnetine Sıfır Tolerans Günü, 6 Şubat’ta kız çocukları ve kadınlarda sünneti durdurmak için düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) kampanyasıdır.

Kadın Sünnetine Sıfır Tolerans Günü

Birleşmiş Milletler, farkındalık yaratmak ve insanları kadın sünnetinin tehlikeleri hakkında eğitmek amacıyla her yıl 6 Şubat’ta çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Halka açık konferanslar ve forumlar genellikle kişisel deneyimlerini paylaşmaya davet edilen sünnet mağduru kadınları konuk ediyor. Diğer faaliyetler arasında kadın sünnetine son verecek politika ve yasaların hazırlanmasına ilişkin fotoğraflar, yazılar ve yuvarlak masa tartışmaları yer alıyor.

Kadın Sünnetine Karşı Sıfır Tolerans Günü, resmi tatil değil, küresel bir mücadele günüdür.

Kadın Sünnetine Karşı Sıfır Tolerans Günü Hakkında

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre 120 ila 140 milyon kadın sünnete maruz kalıyor ve her yıl 3 milyon kız risk altında. Kadın sünneti, tıbbi olmayan nedenlerden dolayı dış dişi genital organının kısmen veya tamamen alınmasını içeriyor. Bu uygulama insan haklarının kötüye kullanılmasıdır ve ölümcül kanama gibi ciddi sağlık komplikasyonlarına neden olur.

Advertisement

Birleşmiş Milletler, ilk kez 6 Şubat 2003’te Uluslararası Kadın Sünnetine Karşı Sıfır Tolerans Günü’nü düzenledi. Gözlemin yanı sıra bir dizi faaliyetle de kadın sünnetine karşı savaşmaya devam ediyor.


Leave A Reply