Kaşınmak İle İlgili Atasözleri Deyimler ve Anlamları Açıklamaları

0
Advertisement

İçinde kaşınmak kelimesi geçen atasözleri, deyimler nelerdir, bu atasözleri deyimlerin anlamları ve açıklamaları. Kaşınmak konulu atasözleri deyimler ve anlamları.

Kaşınmak İle İlgili Atasözleri Deyimler ve Anlamları

Kaşınmak İle İlgili Atasözleri Deyimler ve Anlamları

ATASÖZLERİ

***züğürt olup düşmektense uyuz olup kaşınmak yeğdir
uyuz olup kaşınmak insanı çok rahatsız eder ama züğürtlükten dolayı ne yapacağını düşünmek daha çok rahatsız eder.

Dövmek Dayak İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

DEYİMLER

  • ***avucu (avuçları) kaşınmak
    avucundaki kaşıntıyı bir yerden para geleceğine yormak.
  • ***sırtı kaşınmak
    dayak yemeyi hak edecek davranışta bulunmak.

Dövmek Dayak İle İlgili Deyimler ve Anlamları

Kaşıntı Nedir?

Kaşınma, vücudun herhangi bir yerindeki ağrı gibi, bir hastalık belirtisi gibi ciddi biçimde ele alınmalıdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki, deri hastalıklarının ve bu arada kaşınmanın duygularla yakın ilgisi vardır.

Çok sinirli, gerilimli, ruhsal çöküntü içindeki kişiler sık sık şiddetli ve rahatsız edici kaşıntılardan yakınırlar. Bu kaşıntıların altında bedensel bir rahatsızlık bulunup bulunmadığını saptamak için bir doktora başvurmalıdır. Yaygın kurdeşen şiddetli kaşıntıyla başlar. Alerjik nedenler de kaşıntıya yol açabilir. .

Kaşıntı sinirsel nedenlerden kaynaklanıyorsa,  elbet bunları ortadan kaldırmaya çalışmak en etkili tedavi yöntemi olacaktır. ..

Advertisement

Bazı ihtiyarlarda derideki ince kıl damarlarında sertleşmeler olduğundan ve deri hücreleri iyi beslenemediğinden çok sıkıntılı kaşıntılar ortaya çıkar. Bunlara ihtiyarlık kaşıntıları derler.

Mide ve bağırsaklarında hazımsızlık bulunanlarda, karaciğer ve böbreklerinde bozukluk olanlarda, sarılık hastalığına tutularak safranın kana karışmış olduğu vakalarda kaşıntılar olur.

Gut (Nikris), şeker ve romatizma hastalıkları sırasında da vücutta kaşıntılar olduğu görülür.

Kaşınmaya karşı alabileceğiniz bazı fiziksel önlemler de vardır. Öncelikle kaşıntının nedeni ne olursa olsun, kaşınarak deriyi çizmekten kaçınmak gerekir. Çünkü bu deriyi daha fazla tahriş ederek mikropların üremesine neden olabilir. Şu önlemler fayda sağlayabilmektedir.

  • -Sık sık ılık suyla sabunsuz banyo ve duş alarak derinizi serin tutun.
  • -Deterjan ve banyo köpüğü kullanmayın.
  • -Deriniz kuruysa, banyo suyuna bir miktar yağ katın ve nemlendirici bir krem kullanın.
  • -Derinize değen kumaşın pamuklu olmasına dikkat edin; yönlü veya naylonla doğrudan temas sakıncalıdır.

Tedavi. — Kaşıntıların her şeyden önce gerçek sebebini bulmak, mümkünse o sebebi ortadan kaldırmakla kökünden bir tedavi yapılmış olur. Mentollü pudralar sürmekle bazı kaşıntıları kolaylıkla geçirmek de mümkün olsa dahi uzman bir hekimin görüşlerine muhakkak başvurulmalıdır.

Advertisement


Leave A Reply