Kodlamanın Önemi

0
Advertisement

Kodlama nedir ve neden önemlidir? Genç yaşta kodlama öğrenmenin önemi, kodlamanın yararları ve öğrenilebilecek online kaynaklar hakkında bilgi.

Kodlama nedir?

Kodlama, bir bilgisayar programının kaynak kodunu tasarlama, yazma, test etme, uygulama ve sürdürme becerisidir. Bu kod kendi sözdizimi ve anlamları ile bir programlama dilinde yazılmıştır. Kodlayabilmek için, bu dili anlamanız ve çalışma şeklini bilmeniz gerekir.

Herhangi bir dili öğrenmek zor olduğundan ve programlama dillerinde yapılan basit bir hatanın, performans veya işlevsellik üzerinde önemli etkileri olabildiğinden, kodlamayı öğrenmek zor olabilir. Fakat bazı dillerin öğrenilmesi diğerlerinden daha kolaydır; Yeni başlayanlar için sıkça önerilen diller C, Java, Ruby ve Python’u içerir. Bu diller, farklı uygulama türleri için kullanılsa da, sözdizimsel olarak çok benzerdir.

Gençlerde kodlama eğitiminin önemi

Kodlama gelecekteki işler için en önemli beceridir. Sadece yeni nesil bilgisayar programcıları için değil aynı zamanda, yeni işletme ve endüstriler, dijital teknolojiyi faaliyetlerine dahil ettikçe, daha fazla insan için bilgisayar programlama daha da önem kazanmaktadır. Bu durum, özellikle bu sektörlerde çalışan herkes için geçerlidir.

Bilgi Teknolojisi: BT, bilgisayarların iş süreçleri için veri depolama ve manipülasyon kullanımına uygulanması, yalnızca ofis işleri değil, daha çok finansal, hukuki, medikal ve imalat sektörleri olmak üzere giderek daha fazla sayıda işletmenin merkezindedir.

Advertisement

Veri analizi: İşletmeler, gelir ve harcamaları tahmin etmek, üretim ve dağıtımı yönetmek, sosyal medya ve büyük verilerin yükselmesi, arama ve satın alma davranışlarını analiz etmek, müşteriler ve önemli trendler hakkında bilgi edinmek için veri analizini kullanıyor.

Tasarım: Tasarımcılar, grafik tasarım, web tasarımı ve UX / UI tasarımı gibi işlerde web siteleri ve online olarak satılacak ve pazarlanacak ürünler oluşturmak için dijital araçları düzenli olarak kullanırlar.

Bilim ve mühendislik: Hipotezi test etmenin yanı sıra, ürünleri üretmek ve test etmek ve sonuçları analiz etmek, mühendislerin ve bilim adamlarının düzenli olarak çalıştığı dijital teknolojinin kullanımıyla daha pratik hale getirilir.

Kodlama sadece programlama rollerinde yardımcı olmaz. Bir programlama dilini kullanmayı öğrenmek analitik becerileri, dil yeterliliğini, ayrıntılara ve disipline olan ilgiyi güçlendirir. Bunlar hemen hemen her kariyer için geçerlidir. Dijital teknoloji hayatımızın giderek daha büyük bir parçası haline geldikçe, insanlar için talep aynı şekilde artacaktır.

Kodlamayı öğrenmek için Kaynaklar

Scratch

Kendi programladığınız hikayeleri, oyunları ve animasyonları, oluşturabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz, çocuklara yönelik görsel bir programlama sitesidir. İpuçları ve online tutoriallarla, dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılan eğlenceli bir sistemdir.

Advertisement

App Inventor

App Inventor, işlevsel uygulamalar oluşturmak için sürükle ve bırak kodlama bloklarından yararlanır. Kişinin, bir android uygulamasını kullanmak için ihtiyaç duyacağı tüm yöntemleri ve fonksiyonları içerir. Adım adım talimatlar olmamakla birlikte, site destek sunar ve orta düzey yeterlilikteki öğrenciler için uygundur.

Codecademy

Javascript, Python, Ruby ve daha fazlası için kodlamanın temellerini öğreten Codecademy, kullanıcıların yaptıkları değişiklikleri yapabilmeleri için bölünmüş bir ekran aracı kullanır. Diğer kodlayıcılarla tanışmak, ipuçları almak ve önerilerde bulunmak ve programlama dilleri ve süreçlerinin daha ince noktalarını tartışmak için bir topluluk forumu da mevcuttur.

Khan Academy

Matematikten, tarihe kadar her türlü disiplini öğrenmek için mükemmel bir kaynaktır. Ortaokul öğrencileri ve üstü için uygun olan Khan Academy, interaktif bir eğitim kaynağıdır. Diğer çevrimiçi araçlardan farkı, video konferanslar, okuma ödevleri ve uygulamalı kodlama eğitimlerinin karışımıdır. En iyi eğitim koleksiyonlarından biridir.


Leave A Reply