Kredi Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli? Neleri Kontrol Etmeliyiz?

0
Advertisement

Bankalardan kredi çekerken nelere dikkat etmeli ve kredi çekme aşamalarında neleri mutlaka kontrol etmeliyiz.

Zamanımız artık bankalar ile ilişkiye girmemeyi imkansız hale getirmiş durumda. En azından azıcık da olsa modern bir yaşam süren herkes için bu geçerli. Kırsal alanlarda bile artık bankalar ile çalışmamış yüzleşmemiş birilerini bulmanız oldukça zor olacaktır.

Kredi Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli? Neleri Kontrol Etmeliyiz?

Kaynak : pixabay.com

Ülkemizde tüm dünya da da olduğu gibi en fazla tercih edilen kredi ürünü bireysel kredilerdir. İhtiyaç kredisi ve ya farklı isimler altında olsa dahi en fazla kullanılan kredi türüdür. Bireysel ihtiyaç kredisini de tüm bankalar vermektedir. Peki tüm bankaların satmak için yarıştığı ve SMS ile internet üzerinden form doldurarak ve bir çok farklı kanaldan ulaşabildiğimiz bu kredileri kullanırken nelere dikkat edeceğiz?

Öncelikle dosya masrafı mevzusunu iyice konuşun. Son dönemde dosya masraflarını bir çok kişi geri alabilmekte. Hatta bu işe aracılık yapan firmalar dahi mantar gibi türediler. Dosya masrafı kesinlikle vermeyin deriz. Bu konuda inat edin eğer çok ısrar ederlerse de başka bankalara el altından başvurun deriz. Bir çok banka artık dosya masrafsız kredi vermektedir.

Sigorta olayı da aynı dosya masrafı gibi tartışmalı bir konu. Bazı bankalar sigorta yaptırmadan kredi kullandırıyorlar. (Örnek banka kredisi için buraya tıklayın) Araştırın ve sorun mutlaka bulursunuz. hele ki kredi notunuz yüksek ise hiç korkmayın zaten bütümn bankalar size kredi verir. Dosya masrafı olmayan, sigorta ücreti ya da komisyon parası istemeyen bankalara yönelin.

Birde işin bütçe kısmı var tabii ki. Ödeyemeyeceğiniz bir krediyi almaya sakın kalkmayın. Bir çok kişi “Nasıl olsa şu işten bu kadar para kazanırım o zamana kadar belimi doğrulturum ” diye düşünerek kredi çekip sonunda hüsrana uğruyorlar. Sizde o kişilerden birisi olmayın.

Advertisement
Findeks Kredi Notu Skalası

Findeks Kredi Notu Skalası

Bu arada kredi vadesini de mümkün olduğunca sıkı tutmaya çalışan en olmadı 36 ay yerine 30 ay alın. Göreceksiniz ki fazla bir fark olmayacak taksitlerinizde. Sineğin yağını çıkartın. Kimse paraları sokaktan toplamıyor bunu unutmayın. 10 TL – 20 TL gibi düşük gözüken meblağlar için dahi pazarlık yapın.


Leave A Reply