O ve Ö Harfi İle Başlayan Renkler, Baş Harfi O ve Ö olan Renkler Listesi ve Kodları

0
Advertisement

O / Ö harfiyle başlayan renk isimleri nelerdir? O / Ö harfi ile başlayan renkler, örnek resimleri ve heksadesimal, html renk kodları listesi.

O / Ö Harfi İle Başlayan Renkler

O / Ö Harfi İle Başlayan Renkler

Okul otobüsü sarısı

Okul otobüsü sarısı 1939’da Kuzey Amerika’daki okul otobüslerinde kullanılmak üzere özel olarak formüle edilmiş bir renktir. Renk şu anda Kanada ve ABD’de resmi olarak Ulusal Okul Otobüsü Parlak Sarı olarak biliniyor ve başlangıçta Ulusal Okul Otobüsü Kromu olarak adlandırılıyor. Bu renk için kullanılan pigment, uzun süre kurşun içeren krom sarısıdır.

Otobüsler için bu renk seçildi çünkü dikkat çekiyor ve diğer renklerden daha hızlı fark ediliyor. Bilim adamları bunu şu şekilde tarif eder: “Sarıları tespit etmek için yanal çevresel görme kırmızıya göre 1,24 kat daha fazladır.”

Heksadesimal Kodu: #FFD800

Advertisement

Orkide rengi

Heksadesimal Kodu: #DA70D6

Orkide rengi, bitki ailesi orchidaceae’nin bazı üyelerinin çiçek renginin bir temsili olan parlak, zengin bir mor renktir.

Orkide tonları grimsi mordan morumsu-pembe ve güçlü kırmızımsı mor arasında değişebilir.

Orkide İngilizce olarak ilk renk olarak kaydedilen orkide kullanımı 1915’teydi. 1987’de orkide X11 renklerinden biri olarak dahil edildi. 1991’de internetin keşfinden sonra, bunlar X11 web renkleri olarak bilinir hale geldi.

Bu rengin adı, bu rengin yaprakları olan Laelia furfuracea ve Ascocentrum pusillum gibi geniş orkide ailesinin (Orchidaceae) bazı türlerinin çiçeklerinden kaynaklanır.

Advertisement

Orkide kelimesi, Orchis cinsinin bitki köklerinin ortaya çıkmasından sonra testis anlamına gelen Yunanca orchis kelimesinden türemiştir.

Orman yeşili

Heksadesimal Kodu: #228B22

Yeşil doğada, özellikle bitkilerde yaygındır. Birçok bitki esas olarak fotosentezde yer alan klorofil olarak bilinen karmaşık bir kimyasaldan dolayı yeşildir. Birçok yeşil tonu bitkilerin adını almıştır veya bitkilerle ilgilidir. Değişen klorofil oranları (ve farklı miktarların yanı sıra diğer bitki pigmentleri) nedeniyle, bitki alemi hem renk (gerçek renk) hem de değerde (açıklık / koyuluk) birçok yeşil tonu sergiler. Canlı bitkilerdeki klorofiller farklı yeşil renklere sahipken, kurutulmuş veya pişmiş bitki kısımları, iç magnezyum iyonlarını kaybettikleri klorofil moleküllerinden dolayı farklı yeşil tonlarıdır.


Leave A Reply