Sevgilinizin Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsınız? Acaba Yalan Mı Söylüyor?

0
Advertisement

Yalan söyleyen kişi nasıl anlaşılır? Peki ya yalan söyleyen sevgilinizse? Acaba yalan mı söylüyor sorularınızı yok etmek için faydalı bir makale hazırladık.

yalancı

Sevgilinizin Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsınız?

İlişkilerde yalanın olmaması oldukça önemlidir. Çünkü dürüst bir ilişki uzun süreli bir doyum ve sevgi dolu bir beraberlik yaşamaya yardımcı olur. Ancak bazı durumlarda erkekler kaçamak yapmak için ya da birlikte olduğu kadınla ilgili olarak ciddi düşünmüyorsa yalanlara başvurabilmektedir. Bir erkeğin yalan söylediğini anlamak için onun sözlerine ve davranışlarına dikkat etmekte fayda vardır. Çünkü genelde erkekler yalan söylerken bunları bir şekilde belli ederler. Bu açıdan kadınların uyanık olması ve erkeklerin yalan söylerken neler yaptığını bilmesi önemlidir.

Özellikle yalan söyleyen erkekler ifadelerinde bazı değişiklikler yaparlar; bu değişiklikler pek tespit edilemese dahi doğru söylenmediği takdirde ses tonunda ufak tınılar ortaya çıkabilmektedir. Bunun için can kulağıyla sözlerini dinlemeniz gereklidir.

Merak ettiğiniz konular hakkında sevgilinize sorular sorduğunuzda; ondan kaçamak cevaplar alıyorsanız ve panik yapıyorsa yalan söylüyordur. Erkeklerin genelde savunma mekanizması bu şekilde işlemektedir.

Yalan söyleyen bir erkeğe en iyi yapacağınız şey sürekli olarak soru sormaktır sorular arasında bekliyor ve çok fazla düşünüyorsa muhtemel bir durumda yalan söylüyor demektir. Çünkü doğru olan bilgiler net ve hızlı olarak cevaplanır.

Advertisement

Erkeğin yalan söylediği zaman en fazla yaptığı uygulamalardan birisi; soruya soruyla karşılık vermektir. Bunu yapmak suretiyle zaman kazanacağını düşünen erkek; sorular karşısında cevap vermiyor ve sorunun ne kadar saçma olduğunu söylemeye başlıyorsa kesinlikle sevgiliniz sizi aldatıyor ve yalan söylüyordur.

Yalan söyleyen kişiler de genelde göz teması çok nadir ortaya çıkar. Bazı kişiler yalan söyleme konusunda uzmanlaştığı zaman gözlerini ayırmayabilirler ancak kişi yalan söylerken göz temasından kaçınır ve başka yerlere bakmaya çalışır. El kol hareketleri yapmıyor ve konuşurken mimikleri daha fazlaysa yalan söylüyordur. Eğer sizin tanıdığınız kişi olduğundan farklı davranıyorsa zaten bunu anlamakta gecikmezsiniz. Normal zamanlardan farklı davranıyorsa bunu iyi takip ederek ve onu iyi tanıyarak anlayabilmeniz daha kolay olacaktır. Eğer aranızda çok uzun bir ilişki yoksa yeni ilişkiler içerisinde olan kişilerin birlikteliklerin de bunu anlamak biraz zaman alabilir ancak dikkatli ve mantıklı bir kişi olarak bakmayı becerebilirseniz mutlaka detayları görebileceksiniz.

Yalan

Yalan Söylemek Bir Hastalık Mıdır?

Yalan söyleyen bir kişi herkes için kızgınlık yaratan bir duruma neden olur. Ancak nedense kızan İnsanlar da bir şekilde yalan söyleyebilmektedir. Yalan söylemenin masumiyeti olmaz; her şekilde yalan söylenmiş olmaktadır. Bazı kişiler yalanı beyaz yalan ya da masum yalan şeklinde tabir ederler. Bunu bir anlamda vicdanlarını bastırmak için yaptıkları bir gerçektir çünkü yalan söylemenin bir bahanesi olmaz

Yalan söyleyen kişiyi anlamak için bazı ipuçlarına dikkat etmek gereklidir. Genelde yalan söyleyen kişiler de göz teması pek bulunmaz; gözlerini kaçırarak göz göze gelmekten çekinmeye başlar ve sürekli elleri kilitli durur. Elleriyle ya da ayaklarıyla oynamaz. Yalan söyleyen ve gerçeği saklayan kişinin genelde soru sorulması karşısında ellerini sımsıkı kapanması ve avuçlarının aşağı dönük olması bu yalanla beraber kandırmanın da geliyor olduğunun ifadesidir Yalan söyleyen kişiler de otururken ya da ayakta dururken konuşma sırasında vücudu dik durmaz ve yalan söylediği kişiye teması oldukça azdır.

Yalan söyleme; uzmanlar tarafından dürtü kontrol bozukluğu hastalığı olarak belirtiliyor. Yalan söylemenin bir tedavisi bulunmaktadır. Yalan söyleyen kişi çevresinde bulunan insanlara sebepsiz veya amaçsız yere sürekli olarak yalan söyler. Hastalık ciddi boyutlarda oluşmuşsa bu yalanlar genelde kendi kafasından uydurma ve bu yalanlara inanma ve kendi çevresinde bulunan kişileri inandırma ile karakterize edilen bir davranış sergiler.

Advertisement

Genelde yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren kişilerde amaç; çekim noktasının kendisinin olmasını istemesi ve hiçbir neden duymadan sürekli olarak dozunu artıran yalanlarla dikkat çekmeyi amaçlaması yatar. Hastalık bazı ruhsal hastalıklar ya da kişilik bozuklukları ile beraber gelmesinden dolayı ilk olarak ayırt edilmeyebilir. Yalan söyleme hastalığının en çok eşlik ettiği hastalık; histrionik kişilik bozukluğu olarak adlandırılmaktadır. Bir anlamda davranış bozukluğu şekli olan yalan söyleme mutlaka tedavi edilmelidir.

Yalan söyleme hastalığının tedavi edilmemesi ilerde çok büyük boyutlarda sıkıntılar yaşamaya neden yaratabilmektedir. Kişinin çevresine zarar verecek şekilde de yalanlar söyleyebilmesi; hayatın dengesinin değişmesini ve kişinin ve çevresindeki herkesin bundan etkilenmesine etken olmaktadır. Yalan söyleyen kişiyle mutlaka konuşarak tedavi olması için destek olmak gereklidir.


Leave A Reply