Sındırgı Nerededir? Hangi İlimize Bağlıdır? Özellikleri Nelerdir?

0
Advertisement

Sındırgı nerededir? Sındırgı hangi ilimize bağlıdır? Sındırgı ilçesi özellikleri, hakkında bilgi.

Sındırgı

Sındırgı – Balıkesir

Sındırgı; Balıkesir İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 2 bucağı (Düvertepe, Gölcük), 65 köyü vardır. İlin güneyinde; kuzeyden Savaştepe ve Bigadiç, doğudan Kütahya’nın Simavi, güneyden Manisa’nın Demirci, Gördes ve Akhisar, batıdan Manisa’nın Kırkağaç ve Soma ilçeleriyle çevrilidir.

İlçe topraklarının büyük bölümü dağlıktır. Kuzeyde Ulus Dağı (1.769 m), kuzeydoğu Alaçam Dağları’nda Göktepe Tepesi (1.602 m), güneyde Simav Dağları’nda Kabaağaçlı Tepesi (1.276 m), Kepez Dağı (1.350 m), batıda Şahinkaya Tepesi (1.025 m), başlıca yükseltilerdir. Kuzeybatı yükselti 450-500 m’ye düşer. Simav Çayı, ilçenin başlıca ırmağıdır. Simav ve Alaçam dağlarından kaynaklanır. Üzerinde Çaygören Baraj kuruludur. Vadi tabanında yükselti 150-300 m arasındadır. Vadi tabanında tarım alanları uzanır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılıman ve yağışlıdır. Akdeniz iklimi etkileri görülür. Yıllık ortalama sıcaklık 14-15°C, yağış tutarı 650 mm’dir. Kızılçam ve karaçam ormanları, karışık olarak meşe, gürgen, kızılağaç türleri, doğal bitki örtüsünü oluşturur. Ekonomi; tarım, hayvancılık, kısmen ormancılığa dayanır. Buğday, arpa, mısır, pamuk, ayçiçeği, susam, üzüm, elma başlıca tarım ürünleridir. Koyun ve sığır beslenir. Tarım ürünleri, canlı hayvan ticareti yapılır. Halı, kilim, heybe dokunur. Kaolin (seramik toprağı) ve perlit yatakları bulunur.

Balıkesir-Manisa Karayolu üzerinde, deniz düzeyinden 280 m yükseltide kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine 64 km uzaklıktadır.


Leave A Reply