Sivil Savunmanın Önemi ile İlgili Yazı, Sivil Savunmada Bireylerin Yeri

0
Advertisement

Sivil savunma nedir? Sivil savunmanın önemi ve sivil savunma için devletin ve bireylerin yaptıkları ile ile ilgili yazılmış yazımız.

Sivil Savunmanın Önemi

Sivil savunmanın, doğal felaketlerle mücadele için önemli bir örgütsel olay olan bir olgu olarak devlet tarafından verilen bir kurum olarak hizmet ettiği bilinmektedir. Doğal afetlerden kaynaklanan hasarlar ve insanlar tarafından görülen hasarlar oldukça yüksektir.
Sivil Savunma
Doğal felaketler önlenemez. Bununla birlikte, doğal afetlerin çevreye ve insana vermiş olduğu zararlar azaltılabilir. Doğal felaketlerle mücadele için sivil savunma teşkilatları kurulmuştur. Sivil savunma teşkilatları, savaşlarda ve doğal felaketlerde zararı ve hayatta kalma şansının yükseltilebilmesi için önemli çalışmaları bulunmaktadır.

Ülkemizde, sivil savunma belirli bir kuruma bağlı kalmaksızın her birey tarafından yapılabilir. Bunun içinde vicdan ve insaf duygularının etkisi büyüktür. Ancak, devletin profesyonel bir organizasyonda sivil savunma planlamasını yürütmesi görevidir.

Sivil savunma, savaşlardaki ve doğal felaketlerde ki gör hasarları azaltmaktadır. Doğal felaketlerin maddi ve manevi zararlarının azaltılması, can kurtarılması ve sivil savunma teşkilatının devlet planlama organizasyonunun görevi haline getirilmesi.

Sivil savunma, insanları, kurumları dolayısı ile savaş ya da doğal afetler sebebi ile maddi ve manevi zarara uğrayan herkesi korur. Böylece, insanların normal hayatlarına tekrara dönebilmelerine yardımcı olmaktadır. Bu nedenlerle sivil savunma çok önemlidir. Üzerinde durulması gereken bir devlet kuruluşudur ve bu kuruluşun her daim canlı ve güncel kalabilmesi gerekmektedir.

Sivil Savunma İle İlgili Cümleler

Sivil Savunma Günü Afişi

Advertisement
  • Her yıl 28 Şubat günü Sivil Savunma Günü olarak kutlanır.
  • Sivil Savunma Günü’nde daha önemli olan küçük beyinlere aşılanan sivil savunma bilincidir.
  • Sivil savunma önlemleri ve etkinlikleri bir bütündür ve sadece savaşta değil, barışta da kullanılır.
  • Sivil Savunma Günü etkinlikleri için yurdun her tarafında sivil savunma tatbikatlar yapılır.
  • Çocuklarımızın gelecekte birer Sivil Savunmacı olarak yetişmelerini sağlamalıyız.
  • Sivil Savunma yasa tasarısı 09.06.1958 yılında kabul edilmiş ve 28 Şubat 1959 da 7126 sayılı kanunla yürürlüğe girmiştir.
  • Sivil savunma; bireye, aileye, topluma ve kurumlara sorumluluk duygusu ve gerekli bilinçlendirmenin yeteri kadar verilmesi sayesinde etkili olabilir.
  • Bugün sivil savunmanın önemini benimsemiş tüm dünya ülkeleri, sivil savunma örgütlerine bütçelerinden küçümsenemeyecek kaynaklar ayırmaktadırlar.
  • Sivil Savunma Gününde okullarda programlar yapılarak özellikle çocukların sivil savunma eğitimi alması için çalışmalar yapılır.


Leave A Reply