Sunay Akın Kimdir? Şair ve Yazarın Hayatı ve Anlamlı Güzel Resimli Sözleri

0
Advertisement

Sunay Akın kimdir ve ne yapmıştır? Türk şair ve yazarın hayatı, biyografisi ve söylemiş olduğu anlamlı güzel sözleri.

sunay akın

Kaynak: wikipedia.org

Sunay Akın

Sunay Akın (12 Eylül 1962 doğumlu) bir Türk şair, yazar, TV sunucusu, gazeteci ve hayırseverdir. İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusudur. Akın, Trabzon’da doğdu. Akın en çok şiirleriyle tanınır; birincil etkilendiği kişiler arasında Orhan Veli Kanık ve Cemal Süreya yer alır. Şiirleri genellikle lirik, kısa ve yumuşak bir tondadır. Ayrıca sık sık hiciv biçimlerini ve kelime oyunlarını kullanır.

Akın, bazıları yaklaşık 200 yıl öncesine dayanan 7.000’in üzerinde oyuncak koleksiyonuna sahiptir. Bunlardan 4 bini 2005 yılında açılan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde sergileniyor.

Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu ve Nebil Özgentürk ile birlikte tv8 kanalında yayınlanan Yaşamdan Dakikalar adlı programın sunuculuğunu yapmaktadır. TRT 2’de “Mahya Işıkları”, “Stüdyo İstanbul” ve “İzler”, tv8’de “Gezgin Korkuluk”, TV8’de “Veşaire…Veşaire” gibi televizyon ve radyo programlarına ev sahipliği yaptı.

Marmara Üniversitesi ve Müjdat Gezen Sanat Okulu’nda ve kendi kurumu olan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde ders vermektedir. Akın, Türkiye’de ve yurt dışında düzenli olarak tek kişilik gösteriler sahneliyor, panel ve konferanslara katılıyor. Cumhuriyet gazetesinde düzenli köşe yazarlığı yapmaktadır. Köşesi adını 2004 yılında kaleme aldığı Kule Cambazı kitabından alıyor ve İstanbul’un Kız Kulesi’ne gönderme yapıyor.

Çalışmaları

İlk şiirleri 1984’te çeşitli dergilerde yayımlandı. 1989’da Orhan Veli’nin 1949’da çıkardığı ve logosu kabul edilen “Yaprak” dergisine gönderme yaparak “Yeni Yaprak” (“Yeni Sayfa”, “Yeni Yaprak”) adlı şiir dergisini kurdu.  Şairler Ramazan Üren ve Akgün Akova ile ortaklaşa yayınlanan “Yeni Yaprak”, başlangıçta haftada iki kez, daha sonra ayda bir olmak üzere toplam on altı sayıya ulaştı.

Advertisement

Akın, 1990 yılında Olmaz adlı şiir dergisinin yayınında yer aldı. 1991 yılında Yaprak’ın son sayılarından birinde, “Barış İçin Dizeler” başlıklı bir şiir, her biri diğerlerinin ne yazdığından habersiz dizelerin bölümlerini yazan 81 Türk şairini bir araya getirdi. 81 şairden bazıları Can Yücel, Hilmi Yavuz, Lale Müldür, Semih Kaplanoğlu, Süreyya Berfe gibi Türk edebiyatının tanınmış isimleriydi.

Sunay Akın Sözleri

Sunay Akın Sözleri

Bazen susmak gerekiyormuş, bazen bomboş bakmak hayatın yalanlarına… anlamaya alışmak saçmalık. Anlamadan yaşamak gerekiyormuş. Ama bazen, unutmak gerekiyormuş, unutulma pahasına. Zaman değilmiş gideni getiren. Aslında zamanmış var olanı götüren.

Sunay Akın Sözleri

Sen bana mı soruyorsun yalnızlığı sever misin diye? Ben ki, çayı bile iki şekerli içerim, birlikte erisinler diye.

Sunay Akın Sözleri

Advertisement

Bazen dünyanın en zor mesleğidir, kendi duygularına tercüman olmak.

Sunay Akın Sözleri

Çocuk değilim artık, büyüdüm. Biraz yorgun, biraz kırgınım gene de. Yeter artık. Giden yolunu, kalan yerini bilsin sadece.

Sunay Akın Sözleri

Aşk, sakızdan çıkan sözler kadar basit olmaya devam ettikçe, insanlar da onu çiğneyip tükürmeye devam edecekler.

Sunay Akın Sözleri

İkimiz de aynı şeyi düşünüyoruz. Ben sen, sen kendini.


Leave A Reply