T Harfiyle Başlayan Çiçekler, Baş Harfi T Olan Çiçek İsimleri Özellikleri

0
Advertisement

T harfiyle başlayan çiçeklerin isimleri, çiçek çeşitleri listesi. Baş harfi T olan çiçek türleri nelerdir? T Harfiyle Başlayan Çiçekler listesi

T Harfiyle Başlayan Çiçekler

Arka resim kaynak: pixabay.com

T Harfiyle Başlayan Çiçekler

taflan

Taflan (euonymus)

Gülgiller familyasından, çalı veya 6 metre kadar boy atan, kış aylarında yapraklarını dökmeyen bir bitkidir. Yaprakları sürekli yeşil, parlak, tüysüz, kenarları hafif geri kıvrık, oval, kısa saplıdır. Çiçekleri beyaz, topluca salkım gibi bir arada, nadiren sonbaharda çiçek açabilir. Meyveleri önce kırmızı sonra siyah, küre veya yumurta şeklinde, içindeki çekirdek oldukça serttir.

siklamen

Tavşan Kulağı (Siklamen)

Halk arasında tavşan kulağı olarak da bilinen siklamen (Cyclamen) Primulaceae familyasından gelen çok yıllık bir bitkidir. Şubat ve nisan ayları arası arasında açan çiçekleri beyaz ve pembe tonlu olup 5 parçalıdır.Siklamen çiçeği havaların ısındığı mevsimde uykuya geçer. Sıcak ilkbahar sonları veya yaz başına denk gelen bu dönemde bitkinin tüm yaşamsal faaliyetleri durur ve havaların tekrardan soğumaya başlaması ile filizlenmeler gerçekleşir.

telgraf çiçeği

Advertisement

Telgraf Çiçeği

Ana vatanı Amerika olan Telgraf çiçeği, Meksika ve Kolombiya civarındadır. Fazla sulak çalılık yerlerde ve yağmur alan ormanlarda yetişir. Evlere en uygun bitkilerden biri olan Telgraf çiçeği, güneş almadığı taktirde çiçek açmayacaktır. Direkt gelen güneş ışınlarından koruyunuz. Susuz kalmakla kolay kolay solmayan bu çiçeğin düzenli sulamasını yine de ihmal etmeyiniz. Sulu ortamlarda da yetiştirebilirsiniz. Musluk suyunu çok sever.

tesbih çiçeği

Tesbih Çiçeği

Yurdumuzda tesbih çiçeği*, inci tanesi, boncuk dizisi, timsah gözü gibi adlarla tanınan ‘senecio rowleyanusum’ papatyagiller ( Asteraceae ) familyasından olup, çok yıllık ve otsu bir bitkidir. Anavatanı Güney Afrika’nın kurak kısımlarıdır Yaprakları bezelye taneleri şeklinde yuvarlak ve etlidir ( sukulent ), uç kısmı sivridir. Sarkarak ya da sürünerek büyür, boyu bir metreyi bulur.

tilki kuyruğu

Tilki Kuyruğu

Killi ve ıslak toprakları sever. Tahıllarda Avrupa’da sorun olup, Çukurova bölgesinde buğdayda bol miktarda tespit edilmiştir. Anavatanı Akdeniz ülkeleridir. Tek yıllık yaklaşık 60 cm boyunda ancak 140 cm’ye kadarda büyüyebilen bir bitkidir. Sap çıplak, üzeri düz değil, boğumlar kırmızımsıdır. Kültür bitkisi sık olduğunda yalnız bir tek sap oluşturur, kardeşlenmez.

tütün çiçeği

Advertisement

Tütün Çiçeği

Tütün çiçeği bitkisi, güneşli ya da yarıgölge ortamlarda ve herhangi bir tipteki bir bahçe toprağında iyi gelişir. Üretimi tohumlarıyla yapılır. Minik tohumları soğuğa karşı pek duyarlıdır. Bu nedenle ilkbahar başında kapalı mekanlardaki sıcak yastıklara serpilir. Işığa gereksindikleri için üzerileri örtülmez. Burada 23 hafta içinde çimlenen bitkinin gelişen fideleri ilkbaharda havalar ve toprak ısındığında bahçedeki yerlerine 25-30′ar cm. aralıklarla şaşırtılarak dikilir.


Leave A Reply