İnsan Vücudu Organlarımız Boyama Sayfaları, Vücudumuzu Tanıyalım

0
Advertisement

İnsan vücudunun bölümleri, organlarımız ile ilgili boyama sayfaları. Çocukların vücudunu tanıması için boyamalar.

Vücudumuz Boyama

Vücudumuz Boyama

Vücudunuz, hepsi birlikte çalışan farklı organ ve sistemlerden oluşan bir ağdır. Arkadaşlarınızla oynamak ve okula gitmek gibi şeyler yapmaktan zevk alabilmeniz için vücudunuzun her bir parçası sağlıklı tutulmalıdır. Vücudu ve nasıl çalıştığını öğrenmek önemlidir, böylece tüm farklı kısımlarına nasıl ve neden iyi bakmanız gerektiğini bilirsiniz.

Kafatası Boyama

kafatası boyama

Vücudunuzun iskelet sistemini, her şeyi bir arada tutmak için tasarlanmış bir evin çerçevesi gibi düşünün. Bu sistem organlarınızı korumaya ve yaralanmalarını önlemeye yardımcı olur.

kafatası boyama

Advertisement

Göğüs kafeniz kalp ve akciğerler gibi organları ve kafatasınız beyninizi korur.

Göğüs Kafesi Boyama

göğüs kafesi boyama

İskelet sisteminizin kemikleri, kemiklerinizin hareket etmesine yardımcı olan kıkırdak, bağlar ve eklemlerle birbirine bağlıdır. Vücudunuzdaki bu çok önemli sistem koşmanıza, zıplamanıza ve oynamanıza yardımcı olan şeydir ve size formunuzu verir: Kemikler olmadan yerde bir organ ve kas yığını olursunuz! Kemiklerin içinde kırmızı ve beyaz kan hücreleriyle dolu ilik denen bir madde var.

vücudumuz boyama

Dolaşım sistemi, birçok yol ve köprü ile dolu yoğun bir otoyol sistemi gibi çalışır. Bu önemli sistem, vücudunuzdaki oksijen, besinler ve hatta su gibi farklı materyallerin taşınmasına yardımcı olur. Dolaşım sistemi, size enerji vermek ve çalışmanıza yardımcı olmak için bu önemli malzemeleri vücudunuzdaki hücrelere iletir.

Kalp Boyama
Kalp Boyama Sayfaları

Kaynak: pixabay.com

Dolaşım sisteminin ana bölümlerinden bazıları, kanın damarlarınızdan pompalanmasına yardımcı olan kan, kan damarları ve kalbinizdir. Dolu ve aktif bir hayat yaşayabilmeniz için kalbinizi sağlıklı tutmak önemlidir.

Advertisement

organlarımız boyama

Vücudunuzun yaşamak için oksijene ihtiyacı vardır ve solunum sistemi, vücudunuzun içeri ve dışarı oksijen akışını yöneten kısmıdır. Akciğerler bu sistemin en önemli parçasıdır ve hava almanıza yardımcı olur. Ayrıca karbondioksit gibi zararlı şeyleri solumanıza yardımcı olurlar ve hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğunuz oksijeni aldığınızdan emin olmak için vücudunuz için bir filtre görevi görürler. Solunum sisteminizin düzgün çalışması ve vücudunuza hayat kurtaran oksijen verilmesine yardımcı olması için akciğerlerinize iyi bakmanız çok önemlidir.

Ciğerler Boyama

akciğer boyama

Sinir sisteminiz, vücudunuza her türlü sinyali göndermeye yardımcı olan şeydir. İster bisikletinizden düştükten sonra hissettiğiniz acı hissi, ister pizzanın ne kadar iyi olduğunu tatma yeteneğiniz olsun, sinir sistemi bunu deneyimlemenize yardımcı olur.

insan vücudu boyama

Bu sistem dokunma, duyma, koku alma ve tatma gibi duyularınıza bağlıdır. Beyin, sinir sisteminizin merkezidir ve vücudunuzun geri kalanına işlev görmesine yardımcı olmak için önemli sinyaller verir ve ayrıca vücuttan geri gönderilen mesajları çevirir. Sinirler aynı zamanda sinir sisteminin bir parçasıdır ve vücudunuzda ısı, soğuk, acı gibi şeyleri veya evcil hayvanınızı okurken ne kadar yumuşak olduğu gibi iyi şeyleri hissetmenizi sağlayan küçük ipliklerdir.

Beyin Boyama

beyin boyama

Vücudunuzun tüm sistemlerinin sağlıklı kalması için kendinize iyi baktığınızdan emin olmanız gerekir. Sağlıklı yiyecekler yemek ve egzersiz, vücudunuzun tüm sistemlerine bakmanın iki harika yoludur. Tam tahıllar, meyveler ve sebzeler gibi yiyecekler yiyin ve çok fazla şeker yemekten veya çok fazla soda içmekten kaçının.

Böbrek Boyama

böbrek boyama

Bol su içtiğinizden de emin olun: Vücudunuzda olup bitenlerin çoğu kan yapmaktan atık ürünlerden kurtulmaya kadar suya ihtiyaç duyar.

insan vücudu boyama

Advertisement

Kaslarınızın ve iskelet sisteminizin güçlü ve aktif kalması için elinizden geldiğince egzersiz yapın. Vücudunuza özen göstererek kendinizi çok daha iyi hissedecek ve uzun, sağlıklı bir yaşama sahip olacaksınız.


Leave A Reply