Zencefil Grip İçin Nasıl Kullanılır? Zencefilin Gribe Faydaları Kullanımı

0
Advertisement

Zencefil bitkisinin faydaları nelerdir? Soğuk algınlığı ve gripte zencefil nasıl kullanılır, ne işe yarar, hakkında bilgi.

Zencefil Grip İçin Nasıl Kullanılır?

Grip, üst solunum yollarının, yüksek derecede bulaşıcı olan bir virüs enfeksiyonudur. Bu virüs öksürmek ve hapşırmak yoluyla kolayca yayılır ve grip salgını kış aylarında sıkça görülür. Zencefil grip tedavisi için alternatif bir tedavi olarak kullanılabilir; Ancak, bu tür otlar kullanılmadan önce daima doktorunuza danışmanız önerilir.

zencefil

Kaynak: pixabay.com

Belirtiler

Grip başlangıcı, boğaz ağrısı, hapşırma ve burun akıntısı gibi soğuk algınlığı semptomları gösterebilir; Bununla birlikte, soğuk algınlığı yavaşça ilerleme eğilimindeyken grip ani oluşur. Gribin diğer yaygın belirtileri baş ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, ter ve titreme, kas ağrıları, kuru öksürük, ateş olabilir. Grip ciddi bir durum değildir; bununla birlikte pnömoni, sinüs enfeksiyonları, bronşit ve kulak enfeksiyonları gibi yüksek riskli
komplikasyonlar çocuklarda ve yetişkinlerde gelişebilir.

Zencefil

Zencefil çok yıllık bir bitkidir ve zingiberaceae ailesinin yaklaşık 1.400 üyesinden bir türdür. Bu bitki yeşilimsi sarı kokulu çiçekler içerir ve bitki boyu 1 metre kadar büyüyebilir. Zencefilin kökü yaygın olarak yemek pişirme ve bitkisel ilaçlar gibi evsel ve ticari amaçlar için kullanılır.

Tıbbi Kullanımlar

Maryland Tıp Merkezi’ne göre, Çin’de zencefil, sindirim sorunları ve bulantı gibi çok çeşitli tıbbi durumların tedavisinde 2.000 yıldan fazla süredir kullanılmaktadır. Ek olarak, zencefil kalp rahatsızlıkları, artrit ve kolik için kullanılmıştır. Bu bitkinin, baş ağrıları, ağrılı adet dönemleri, soğuk algınlığı ve diğer grip benzeri semptomların tedavisinde faydalı olduğuna inanılmaktadır.

zencefil suyu

Kaynak: pixabay.com

Bitkisel Özellikler

Zencefil iyileştirici ve tıbbi özelliklerinden sorumlu olduğuna inanılan gingerol adlı bir bileşik içerir. Bu bileşik ayrıca bitkinin tadını verir. Zencefil kurutulmuş zencefil kökü veya taze zencefil, özler, kapsüller, taze yağlar ve tentürler formunda mevcuttur. Ek olarak, bu bitki çay olarak da mevcuttur.

Advertisement

Dozaj

Baş ağrısı ve boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığı ve grip benzeri semptomlar için 2 yemek kaşığı önerilir. Bir bardak sıcak suya taze zencefil ekleyin ve günde iki ila üç kez için. Bu bitkinin standartlaştırılmış dozu, gıda ile bölünmüş dozlarda 2.000 mg’a kadardır. Zencefilli gazoz ve zencefil esansı gibi besin kaynaklarının da dahil olduğu, günde 4 g’dan fazla zencefil tüketmemelisiniz. Aşırı miktarda zencefil ağız tahrişine, mide ekşimesine ve ishale yol açabilir.


Leave A Reply