Zürafa Böceği, Uzun Boynu ve Kırmızı Rengiyle Madagaskar’ın Böceği

0
Advertisement

Zürafa Böceği nasıl bir hayvandır, nerede yaşar? Zürafa Böceklerinin fiziksel özellikleri, yaşam alanları, hakkında ilginç bilgiler.

Zürafa Böceği

Madagaskar’a özgü bir tür böcek olan zürafa böceği, kabuğunun üstünde yükselen boynu nedeniyle bu ismi alır. Eğimli bir gövdenin üzerindeki uzun boynu, Afrika zürafasını anımsatır. Zürafa böcekleri parlak kırmızı kanat kaplamaları ile koyu siyah renktedir. Bu hayvana zürafa biti de denir.

Zürafa Böceği

Kaynak: commons.wikimedia.org

Erkek Zürafa Böceklerinin daha uzun boyunları var

Erkek zürafa böceğinin boynu, dişisinden üç kat daha uzun olabilir. Böceğin boynunun uzunluğu öncelikle yuva yapımı ve diğer erkek zürafa böcekleriyle kavga etmek için kullanılır. Zürafa böcekleri arasındaki mücadele genellikle çiftleşme mevsimi boyunca yapılır; erkek zürafa böcekleri, diğer erkekleri yenerek dişileri etkilemeye çalışır. Boynunu rakibini itmek ve güreşmek için bir silah olarak kullanılır; kavga sırasında rakiplerden birinin ölmesi nadirdir.

Zürafa Böceği Ağaçları

Bilimsel adı Dichaetanthera arborea olarak bilinen “zürafa böceği ağacı” sadece Madagaskar’da bulunur. Zürafa böcekleri için hem ev hem de beslenme sağlar. Bu ağacın yapraklarını yemenin yanı sıra, zürafa böcekleri içinde yuva yapar. Erkek zürafa böceği bir yaprağı puro şeklinde yuvarlarken dişi zürafa böceği, ortaya tek bir yumurta bırakır. Larvalar çatladığında, yaprak yaşamın ilk birkaç gününde besin sağlayacaktır.

zürafa böceği

Kaynak: commons.wikimedia.org

Zürafa Böcekleri Madagaskar için Endemiktir

Zürafa böcekleri Madagaskar’a özgü olsa da, aynı zamanda endemiktir, yani sadece bir yerde bulunabilirler. Madagaskar Hint Okyanusu’nda, doğu Afrika kıyısının hemen güneydoğusundaki bir adadır. Zürafa böceği gibi birçok eşsiz hayvan ve omurgasızlara ev sahipliği yaptığı için, bir biyoçeşitlilik sıcak noktasıdır. Nadir olmasına rağmen, zürafa böceği, insan popülasyonu veya diğer türlerin yok olması nedeniyle tehlike altında olduğu düşünülmemektedir.

Zürafa Böcekleri uçabilir

Zürafa böceklerinin üstünü örten parlak kırmızı kabuk elytra olarak adlandırılır. Resmi olarak bir kanat olmamasına rağmen, sertleştirilmiş kanat biçimidir. Eltra, uçmak için kullanılan kırılgan arka kanatları korumak için bir muhafaza oluşturur. Uçmak için, zürafa böceği, diğer uçan böcekler gibi, zarsı bir malzemeden yapılmış olan arka kısımlarını kaldırırken ve döndürürken kırmızı elytra’yı açık tutacaktır.

Advertisement
zürafa böceği

Kaynak: commons.wikimedia.org

Kaynak 2 – Zürafa Böceği

Zürafa böceği Dünyanın en ilginç hayvanlarından biridir. Bu hayvanlar Madagaskar’da yaşar. Zürafaya benzeyen uzun boyunlarından dolayı zürafa böceği olarak adlandırılırlar. Zürafa böceklerinin boyunları, vücutları siyah renkte, ser ön kanatlarıysa kırmızıdır. Erkekler dişilere göre 2-3 kat daha uzundurlar.

Dişiler yumurtalarının herbirini bir yaprağa sararak toprağa bırakır. Bu işlemi yapmalarında uzun boyunları onlara yardımcı olur. Erkekler ise uzun boyunlarını diğer erkeklerle kavga ederken kullanırlar. Bu kavgalar üreme döneminde gerçekleşir. Zürafaböcekleri belirli bir ağaç türünün yapraklarını yiyerek beslenirler.


Leave A Reply