Martinik Nerededir? Martinik Adası Resimleri

0
Advertisement

Fransa’ya bağlı deniz aşırı bir ada olan Martinik adası ile ilgili kısa bilgi ve Martinik resimlerinden oluşan foto galerimiz.

Amerika’da Fransa’ya ait bir adadır. Küçük Antiller topluluğunda, İngilizler’e ait Santa Lucia ile Dominicana adaları arasındadır. Yüzölçümü 1.106 \displaystyle k{{m}^{2}}, başkenti Fort de France’tır.

Martinik, kuzeyi dağlık, volkanik bir adadır. Pelee yanardağı (1.463 metre), 1902’de fışkırarak Saint-Pierre kasabasını yakıp yıkmıştı. Daha güneyde Carbet Tepesi 1.207 metredir.

Dünyanın en çok muz elde edilen ülkelerinden biri Martinik’tir. Muzlarının lezzeti ünlüdür. Şekerkamışı, rom gibi başka ürünler de elde edilir. 1635’te İspanyollar’dan Fransızlar’a geçmiş, 1946’da Fransa’nın denizaşırı bir ili olmuştur.

Başkent Fort de France batı kıyısında aynı adı taşıyan körfezde Karayip üzerinde 85.295 nüfuslu bir liman şehridir. İmparatoriçe Josephine’in doğum yeri burasıdır. 13.000 nüfuslu Trinite, doğu kıyısında, Atlas Okyanusu üzerindedir. Saint-Esprit ile Marin 35-36.000 nüfuslu birer şehirdir. Lamentin ise 20.000 nüfusludur, Fort de France’ın doğusundadır. Martinik’te başka şehir yoktur.

MARTİNİK RESİMLERİ

Advertisement

Advertisement


Leave A Reply