Perşembenin Gelişi Çarşambadan Belli Ne Demektir? Atasözünün Anlamı

1
Advertisement

Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir ile ilgili kompozisyon, Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir atasözü ne demek, açıklayan yazı örneği.

Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir

Atasözünün Anlamı: bir işin sonunun nasıl olacağı şimdiki gidişinden belli olur. Bir işin gidişinden sonu hakkında bir hüküm verilebilir.

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ OLUR.

Çarşambadan sonra, perşembe günü gelir. Bazı olayların nereye varacağı da bu kadar açıktır, önceden bellidir.

Diyelim bir öğrenci dersiyle, günlük ödevleriyle ilgilenmiyor. Çalışacağına, zamanını boşu boşuna harcıyor. Bu tutumun nasıl sonuçlanacağını merak etmeye gerek var mı?

Çiftçi, bağına bostanına bakmazsa, iyi ürün alabilir mi?

Advertisement

Öğretmen, dersine zamanında girip çıkmazsa, öğrencilerden çalışma bekleyemez. Öğrenci çalışmayınca, sınıfta kalacağı besbellidir. Dükkânını, düzenli açmayan mahalle bakkalının, müşterilerini yitireceği, kapanmak zorunda kalacağı apaçıktır. Öyleyse, iyi başlamayan; iyiye başlamayan kişi, yaptığı işin iyi sonuçlanacağını beklemesin.

Bir işin iyi ya da kötü başlamış olması, o işin sonucu hakkında bir fikir verir. İşe iyi başlamışsa sonucun iyi, kötü başlanmışsa sonucun kötü olabileceğini önceden söylemek mümkün olur. Aynı durum başka konular için de geçerlidir. Ağır hasta olan birinin ertesi gün de hasta olacağını söyleyebiliriz. Ancak bunu bütün konular için genelleştirmek doğru olmaz. Bugün neşeli olan birinin yarın üzgün bir durumda olabileceği gibi, bugün yoksul olan birinin yarın beklenmedik bir durumla zengin olması da mümkündür.

Bonus: Perşembe İlçesi Hakkında Bilgi

Perşembe; Ordu İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 39 köyü vardır. İlin kuzeyinde; kuzeyden Karadeniz, doğudan Merkez, batıdan Fatsa, güneyden Kabadüz, Çamaş ilçeleriyle çevrilidir.

Kıyıda, dar bir kıyı düzgünlüğünün hemen ardından yükselti güneye doğru artar. Karadeniz iklimi egemendir. Yazlar serin, kışlar ılıman, bütün mevsimler yağışlı geçer. Yıllık ortalama sıcaklık 14°C, yağış tutarı 1.250 mm’ dir. Kıyıdan başlayarak yükselen eteklerde geniş yapraklı (meşe, kayın, gürgen, kızılağaç) ağaçlardan oluşan nemcil ormanlar görülür. Ancak, giderek genişleyen tarım alanları, ormanların daralmasına ve verimden düşmesine yol açmıştır. Sınırlı tarım alanlarında, mısır, kurufasulye, patates, fındık, elma, armut yetiştirilir. Fındık bahçeleri geniş yer kaplar, 4 milyon dolayında fındık ağacı vardır. Sığır ve koyun yetiştirilir.

Doğu Karadeniz kıyıları boyunca uzanan karayolu üzerinde, deniz kıyısında kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine 18 km uzaklıktadır.

Advertisement


1 Yorum

Leave A Reply