Akıncılar İlçesi Nerededir?

0
Advertisement

Akıncılar nerededir? Akıncılar hangi ilimize bağlıdır? Akıncılar ilçesi özellikleri, hakkında bilgi.

akincilarAkıncılar; Sivas İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 33 köyü vardır. İlin kuzeydoğusunda; Koyulhisar, Suşehri, İmranlı, Refahiye ve Giresun’un Şebinkarahisar ilçeleriyle çevrilidir.

İlçe toprakları genelde engebelidir. Güneyde Çatalçam Dağı (2.037 m) yükselir. Yükselti kuzeyde ilin Giresun sınırından geçen Kelkit Çayı vadisinde alçalır. İlçe topraklarındaki sular küçük dereler oluşturarak Kelkit Çayı’ nı besler. Karasal iklim egemendir. Yazlar serin ve kısa, kışlar uzun ve kar yağışlı geçer. Yıllık ortalama sıcaklık 8-9°C, yağış tutarı 518 mm’dir.

Doğal bitki örtüsünü bozkır bitkileri ve meşe ağaçları oluşturur. Akarsu boylarında söğüt ve kavak ağaçları görülür. İlçe ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Buğday, arpa, fiğ, fasulye, mercimek, şeker pancarı, ayçiçeği, elma, armut yetiştirilir..Koyun, keçi ve sığır beslenir. Hayvansal ürünler pazarlanır. Köylerde el dokumacılığı yapılır. Deniz düzeyinden 990 m yükseltide kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine 162 km uzaklıktadır ve Amasya-Erzincan Karayolu’na 4 km’lik bir yolla bağlanır.

Daha önce Suşehri’ne bağlı bir bucakken 9 Mayıs 1990’da ilçe yapıldı.

Advertisement

Leave A Reply