Koç Burcu Nasıl Beslenmelidir?

0
Advertisement

Koç burcunun beslenme şekli nasıldır, neleri sever? Koç burcuna uygun beslenme şekli nasıldır, nasıl beslenmelidir, uygun diyet örneği.

Koç Burcu İçin Beslenme

Abur cubur yemeye son derece meraklıdır. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su içmelidir. Domates, patates, soğan, kuru fasulye, mercimek, karnıbahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, balkabağı, ceviz gibi besinleri tüketmelidir. Kayısı gibi fazla şeker içermeyen tatlıları tercih etmelidir.

Koç burcundaki insanların özellikle de koç kadınlarının elementleri ateş olduğu için metabolizmaları hızlıdır. Bu yüzden kilo sorunları pek yaşamazlar. Sağlıklı ve lezzetli yemekler yemeyi severler. Koç burcundakiler bol bol vitamin, protein ve fosfor içerikli yemekler yemelidir. Bu şekilde bir beslenme tarzı onların fiziki yapılarını sağlamlaştırıp güzelleştireceği gibi zihinsel faaliyetlerini de güçlendirecektir. Yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, tavuk ve balık ağırlıklı yemekler tercih etmelidirler.

Ayrıca sebzeler vücudu arındırma bakımından çok yararlı olduğu için koçların sofralarında yer almalıdır. Özellikle geniş yapraklı sebzeler, demir ve potasyum fosfatı açısından zengin sebzeler oldukça yararlı olacaktır. Çiğ veya pişirilmiş sebzelerdeki demir ve balıktaki protein koçların kas yapısı için güçlendirici etki sağlayacaktır. Bu yüzden eğer koç burcundansanız sofranızda kereviz, salatalık, turp, taze soğan, havuç, karnabahar, ıspanak gibi sebzelere sık sık yer verin.

Koç Burcu İçin 2 Günlük Diyet

1. GÜN:

Advertisement

Kahvaltı: 1 bardak light süt, 1/2 bardak mısır gevreği, 100 gr. çilek, şekersiz kahve ya da çay.

Öğlen: 200 gr. balığı birer tane domates, havuç ve patatesle buğulama yapın. Yanında 1 dilim ekmek ve bol yeşil salata.

Arada: 1 tane meyve.

Akşam: mantarlı tavuk, 1 haşlanmış patates ve bol yeşil salata

Arada: 1 porsiyon meyve.

2. GÜN:

Advertisement

Kahvaltı: Omlet: 1 yumurtayı 2 kaşık sütle çırpıp yağsız tavada kızartın. Yanında birer tane domates ve salatalık, şekersiz çay veya kahve.

Arada: 1 bardak ayran, 2 diyet bisküvi.

Öğlen: Domatesli makarna: 2 domatesi rendeleyin. 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, kırmızı biber, kekikle sosu hazırlayın. Haşlanmış bir bardak makarnayla pişirin. Yanında 1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği.

Arada: 1 porsiyon meyve.

Akşam: 200 gr. ızgara biftek, mantar ızgara, bol yeşil salata.

Arada: 1 bardak yağsız süt.


Leave A Reply