Balıklı Yaylası Nerededir? Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Balıklı Yaylası nerededir? Düzce, Gölyaka Balıklı Yaylası nasıl gidilir, özellikleri, olanakları nelerdir, hakkında bilgi.

BALIKLI YAYLASI

Düzce yaylalarındaki son durağımız, Pürenli Yaylasının komşusu olan altı kilometre uzaklıktaki Balıklı Yaylası. Yaz mevsiminde kuruyan bir dere yatağının aktığı yayla, doğanın coşkusunun renk cümbüşüyle kaynaştığı, sessizliği yalnızca kuş cıvıltılarının bozduğu bir ortamdadır. Gölyaka ilçesi Gölormanı Köyü sınırları içerisindeki yayla, denizden 1400 metre yüksekliktedir.

Gölyaka ilçesinden Balıklı Yaylasına ulaşan yol, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı ile kuşlar için çok önemli bir sulak alan olan Efteni Gölünden geçiyor. Elmacık Dağlarının gürül gürül akan ırmaklarından biri olan Güzeldere, Bıçkı Düzü mevkiinde 120 metre yüksekliğindeki kayalardan dökülen bir şelaleye dönüşüyor. Düzce’ye 28, Gölyaka’ya 16 kilometre uzaklıktaki Güzel-dere Şelalesi, bir mesire yeri olarak düzenlenmiş. Güzeldere’nin döküldüğü Efteni Gölü, Gölyaka ilçesinin dört kilometre doğusunda yer alıyor. Orman Bakanlığı tarafından yaban hayatı koruma alanı ilan edilen Efteni Gölü, kuşlar için önemli bir sulak alan aynı zamanda.

Düzce yaylaları bir yandan orman içi patikaları ve eski yayla göç yollarıyla pek çok yürüyüş güzergâhına ev sahipliği yapıyor. Kolay parkurları veya sıkı yürüyüşçülere hitap eden rotalarıyla, acentelerin hafta sonu programlarına alınmış bu doğal güzellikler. Özellikle ilkbaharda çiçek bahçesine dönüşen, sonbaharda ise orman örtüsünün farklı renklere büründüğü yaylalar, Düzce’nin bir başka yüzünü sergiliyor. Balıklı Yaylası’ndan Pürenli Yaylasına veya Güzeldere Şelalesine yürüyebilirsiniz.

Advertisement

Leave A Reply