Paskalya Çöreği Tarifi

0
Advertisement

Paskalya çöreği nasıl yapılır? Yumuşak ve lezzetli bir çörek olan Paskalya çöreği malzemeleri ve tarifi ile ilgili bilgilerin yer aldığı sayfamız.

Malzemeler:

2 adet yumurta
5 su bardağı un
Süt
Toz şeker
Tereyağı
Toz Maya
Tuz

Paskalya Çöreği Tarifi

Çörek tarifi:

Mayalı hamurumuzu önce hazırlayalım. Bunun için 3/4 bardak sütü ısıtın ve süte 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker ekleyin. Şekeri eritin ve şeker eridikten sonra beş tatlı kaşığı yoz mayayı ekleyin.

Advertisement

Hamur yoğuracağınız kaba unu boşaltın. Unun tam ortasını çukur şeklinde açın ve mayalı-sütlü karşımı unun çukur kısmına dökün ve yaklaşık olarak on dakika kadar bekleyin.

10 dakika sonunda karışıma tereyağını, 2 adet yumurtanın tamamını, 1,5 tatlı kaşığı daha şekeri ve 2 öay kaşığı kadar da tuzu ekleyin. Bunları hamur haline getirin.

Hazırlamış olduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile örtün ve yarım saat daha bekleyin.

Hamuru beş eşit parçaya ayırın. He rparçayı genişleterek rulo haline getirin. Bu uzun ruloları alıp saç örgüsü gibi yapın ve yağlı fırın tepsisine muntazam bir şekilde dizin. Tepsi içerisinde yaklaşık olarak bir yarım saat daha bekletin.

Fırnızınızı önceden 200 dereceye getirin. Paskalya çöreklerinin üstüne yumurta sarısını sürün ve fırında takribi olarak on beş dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

Advertisement


Leave A Reply