Küçükyalı Pudingi Tarifi

0
Advertisement

Küçükyalı Pudingi nasıl hazırlanır? Bademli, şekerlemeli, meyveli kek tarifi, Lezzetli tatlılar, kekler.

Küçükyalı Pudingi Tarifi

Küçükyalı Pudingi Tarifi

Kullanılacak malzeme:
250 gram pirinç,
75 gram badem içi,
200 gram toz şekeri,
50 gram tereyağı,
4 yumurta,
1 litre süt,
1 küçük paket vanilya tozu,
1 küçük kavanoz şeftali marmelâtı,
8 yaprak jelatin,
50 gram vişne veya kiraz şekerlemesi,
50 gram portakal şekerlemesi,
50 gram greyfurt şekerlemesi,
1/4 kadeh konyak,
1/2 kadeh kırmızı kokulu bir şarap
1 tutam tuz

Yapımı :
Badem içi kaynar suya sokulup çıkardıktan sonra zar gibi ince kabukları soyulur ve kuruması için sıcak fırına konur. Badem içlerini sarartmadan fırında kuruttuktan sonra kıyarcasına ince ince doğranır.

Süt bir kaba konur, içine vanilya tozu ve toz şekeri eklenip kaynatılır. Zaman zaman karıştırarak kaynatılan sütteki toz şekeri eriyince, ayıklanmış ve yıkandıktan sonra suyu süzülmüş pirinç eklenir. Karıştırmaya devam edilir. Pirinç sütü çekince tereyağı eklenir; birkaç defa karıştırdıktan sonra kap ateşten indirilir. Tahta bir kaşıkla karışım çabuk çabuk karıştırırken yumurta sarılarını teker teker kırılıp yedirilir. Yumurta sarılarılarının yedirilmesinden sonra kıyılmış badem içleri ve küçük parçalara doğranmış greyfurt şekerlemesi ve konyak eklenip iyice karıştırılır, bir kenarda soğumaya bırakılır.

Pirinçli karışım soğuyunca porselen bir kasede bir tutam tuzla yumurtaların beyazları çırpılarak kar köpüğü durumuna getirilir. Sonra pirinçli karışım yavaş yavaş karıştırırken kar köpüğünden kaşık kaşık alarak buna yedirilir.

Advertisement

Kek kalıbı yağa bulanır. Kalıbın dibine vişne ve portakal şekerlemelerinden bir miktar serpiştirilir. Sonra hazırlanmış olan karışım, kalıpta boş yer kalmayacak biçimde hafifçe bastırarak doldurulur.

Kalıp önceden ısıtılmış fırına sürülür ve 30 dakika kadar pişirilir. Şeftali marmelâtı birbuçuk kadeh kırmızı şarapla karıştırılıp orta ısılı bir ateşe oturtulur. Marmelât ısınınca soğuk suda yumuşatılmış ve sıkılarak suyu giderilmiş jelatin yapraklarını ufalanarak marmelâtın içine eklenir. Karıştırarak jelatin marmelâta yedirilir. Bir taşım kaynatıp ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır.

Jelâtinli marmelât soğuyunca, donmasına imkân vermeden hazırladığımız kekin üstüne dökerek sıvanır ve iyice donması için tabağı buz dolabına kaldırılır. Servis vakti gelince tatlı dolaptan çıkarılır. Tabağın çevresi vişne ve portakal şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır.


Leave A Reply