Dünya Yumurta Günü Nedir? Ne Zamandır? Dünya Yumurta Günü Amacı

0
Advertisement

Dünya Yumurta Günü Nedir? Dünya Yumurta Günü ne zaman kutlanır? Amacı, anlam ve önemi nedir, tarihçesi Dünya Yumurta Günü hakkında bilgi.

Dünya Yumurta Günü

Dünya Yumurta Günü

Dünya Yumurta Günü, ekim ayının ikinci cuma günü kutlanır. 1996 yılında Viyana’da düzenlenen bir konferansta Uluslararası Yumurta Komisyonu (IEC) tarafından kurulmuştur. Günün arkasındaki fikir, yumurtaların insan beslenmesinde sahip olduğu önemli yer hakkında dünya genelinde farkındalık yaratmaktır.

Uluslararası Yumurta Komisyonu, 1964 yılında yumurta üreticilerine küresel bir varlık kazandırmak ve yumurta tüketimini dengeli bir beslenmenin parçası olarak tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla kuruldu.

Artık birçok ülke, Dünya Yumurta Günü’ne katılıyor ve çok çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyorlar. Ücretsiz yumurta dahil olmak üzere; sosyal medyada tanıtım ve eğitim yayınları; okul eğlence günleri; ve yemek pişirme gösterileri ve yarışmalar.

Dünya Yumurta Günü

Advertisement

Yumurta, hem tatlı hem de tuzlu yemekler için inanılmaz derecede çok yönlü bir bileşendir. Mütevazi haşlanmış yumurtadan usta şefin suflesine kadar, yumurta birçok tarifte bir bileşen olarak hayati bir yere sahiptir. Dünyada, geleneksel mutfağında yumurtayı yoğun şekilde kullanmayan hiçbir ülke yoktur.

Yumurtaların sadece tadı güzel değildir, aynı zamanda besleyicidir de. Yumurtalar düşük kalorili, yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Proteinin yanı sıra ayrıca B ve D vitaminleri ve sağlık için önemli olan minerallerin iyi bir oranı bulunur. Yumurta, olumlu beslenme faydalarının yanı sıra, nispeten ucuzdur.

Dünya Yumurta Günü

Uluslararası Yumurta Besleme Merkezi’nden (IENC) uzmanlar, bu Dünya Yumurta Günü’nde daha fazla yumurta yemenin beş nedenini belirledi.

Yumurta gezegendeki en besleyici gıdalar arasındadır ve fantastik bir protein kaynağıdır

Tek bir yumurta, bir kalsiyum, selenyum ve iyot kaynağı olmasının yanı sıra A, B, D ve E vitaminlerini içeren 14 temel besin içerir. Altı gram protein ile birlikte, yumurta dünya çapında mevcut en besleyici gıdalardan biridir.

Yumurta sağlıklı beyin gelişimini sağlayan kolin içerir

Bu az bilinen besin maddesi, hücre zarlarının yapımında önemli bir rol oynar ve vücuttaki birçok hayati işlevi etkiler. Yumurta en iyi doğal kolin kaynaklarından biridir. Sadece sağlıklı beyin gelişimine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda karaciğer fonksiyonu ve metabolizmasında da rol oynar ve meme kanseri riskini% 24 oranında azalttığı bulunmuştur.

Dünya Yumurta Günü

Advertisement

Yumurta kalp hastalığı riskini azaltır

Araştırmalar, yumurta yemenin sağlıklı insanlarda kalp hastalığı riskini azaltabildiğini bulmuştur. Kolesterol içermesine rağmen, yumurta yüksek yoğunluklu (HDL) veya “iyi” kolesterol içerirler ve araştırmalar yüksek HDL seviyesine sahip kişilerin genellikle kalp hastalığı riskini azalttığını gösteriyor.

Yumurta yemek göz sağlığını korur

A Vitamini eksikliği, dünya genelinde körlüğün önde gelen nedenlerinden biridir ve yumurta A vitamininin doğal bir kaynağıdır. Sarısı ayrıca, göz sağlığını etkileyen bazı dejeneratif işlemleri engelleyebilecek güçlü antioksidanlar içerir.

Yumurta her yaş için yarar sağlar

Yumurta her yaşta harika bir beslenme kaynağıdır. Fetal gelişim sırasında yapı taşlarının sağlanmasından, gün boyunca enerjinin sürdürülmesi için ihtiyaç duyulan besin seviyesinin bulunmasına kadar, yumurta her yaştan insaın alması gereken sağlıklı bir protein kaynağıdır.


Leave A Reply