Nanning Nerededir? Çin’de “Yeşil Şehir” Olarak Bilinen Nanning Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Nanning nerededir? Çin’de “Yeşil Şehir” olarak bilinen Nanning şehri hakkında bilgiler. Nanning kentinin tarihçesi ve şehir hakkında bilgiler.

Nanning (Çince: 南宁) Güney Çin’deki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi nüfusunun başkenti ve en büyük şehridir. Yemyeşil subtropikal yeşillik bolluğu nedeniyle “Yeşil Şehir” olarak bilinir. Guangxi’nin güneyinde yer alan Nanning, musonlardan etkilenen nemli subtropikal iklime sahip tepelik bir havza ile çevrilidir. 2018 örneklemesinden itibaren Nanning, 7,241,100 nüfusa sahipti ve 4,417,600 kentsel ve 6 kentsel bölgeden oluşan inşa edilmiş (veya metro) bölgesinde 3,839,800 kişi yaşıyordu.

Nanning - Çin

Nanning – Çin

Baiyue halkı aslen Nanning bölgesinde yaşıyordu. 1949’dan başlayarak, Nanning’in ekonomisi, esasen bir ticari ve idari merkez olarak eski rolünün ötesinde gelişmeye başladı ve sürekli endüstriyel büyüme yaşadı. Bugün, Nanning, Guangxi’nin ekonomik, finansal ve kültürel merkezi ve Guangxi’deki Zhuang azınlığın eğitim merkezi olarak kabul edilir. Halk Parkı şehrin merkezinde yer almaktadır.

Nanning - Çin

Tarihi

Uzun bir tarihe ve zengin kültüre sahip antik bir şehir olan Nanning, antik çağda Baiyue etnik gruplarının bir parçasıydı. Doğu Jin Hanedanlığı’nın (MS 318) Daxing döneminin ilk yılında, burada ilçe kasabalarından biri olarak kurulan Jinxing İlçesi, 1700 yıllık Nanning organizasyon sisteminin tarihini başlattı. Tang hanedanının Zhenguan döneminde (AD 632), Yong ili (Yongzhou) olarak yeniden adlandırıldı ve Yongzhou hükümet koltuğunu kurdu, bu yüzden kısaca Yong olarak adlandırıldı. Yuan hanedanının Taiding döneminin (AD1318) ilk yılında Yongzhou, Nanning olarak değiştirildi, yani Pasifik Güney.

Nanning bir zamanlar Baiyue halkının topraklarıydı ve Doğu Jin Hanedanlığı’nın Yulin Eyaletinden ayrılan Jinxing Eyaletinin başkenti oldu.Nanning - Çin

Advertisement

1076’da Lı – Song Savaşı sırasında Yongshou, Lý kuvvetleri tarafından kuşatıldı. Su Jian önderliğinde garnizon yenilmeden kırk iki gün önce tutuldu: Şehir yerle bir edildi ve halkı katledildi.

1324’teki Yuan hanedanında, Yongzhou’nun Nanning Lu (Nanning Pisti) olarak değiştirildi. Tarihsel olarak, Nanning ticaretle meşhurdu ve Song hanedanlığından beri Çin’in diğer bölgelerinden daimi ofisleri vardı.

Ming hanedanlığında Nanning, “Küçük Nanjing” ünüyle Zuo Nehri ve You Nehri’nin ekonomik merkezi haline geldi.

4 Aralık 1949’da Nanning TBM tarafından ele geçirildi; Ocak 1950’de, Nanning belediyesi kuruldu ve aynı yılın 8 Şubat’ta Guangxi’nin başkenti olarak belirlendi; Mart 1958’de Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi kuruldu ve Nanning belediyesi başkentti.

Nanning, 2004 yılında başlayan ve 2006 “Dünya Robot Olimpiyatı” nın mekanı olan yıllık Çin-ASEAN EXPO’ya (CASEAN EXPO) ev sahipliği yapıyor.

Şehrin En Güzel Yerleri.

Nanning, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki en yüksek 21. binaya, 276 m (906 ft) Diwang Uluslararası Ticaret Merkezi’ne, şu anda Guangxi ve güneybatı Çin’deki (Chongqing hariç) en yüksek binaya ev sahipliği yapıyor. Nanning’deki ikinci en yüksek bina 218 metre yüksekliğindeki Dünya Ticaret Ticaret Şehri’dir. Şehir şu anda inşa edilmiş veya yapım aşamasında 100 metreden uzun yedi binaya sahiptir.Nanning - Çin

Advertisement

Nanning, tropikal gür yeşil manzaraya sahip birçok parka sahiptir, Çin’deki “en yeşil” şehirlerden biridir ve “Yeşil Şehir” (绿城) olarak bilinir. Nanning’in şehir manzarası hızla değişiyor ve şehir Çin’de önemli bir merkez haline geliyor.

Son zamanlarda hükümet, şehri daha da temizlemeyi ve imajını iyileştirmeyi amaçlayan şehir çapında bir güzelleştirme planına başladı. Bu, uygun lisanslar olmadan çalışan sokak tarafı gıda satıcılarının sayısının azaltılmasını ve işlek caddelerde park etmenin kısıtlanmasını içeriyordu. Program ilk başarıyı yakaladı, kalıcı sonuçlar elde etmek için hala uzun vadeli çabalara ihtiyaç var.


Leave A Reply