Albert Wallace Hull Kimdir?

0
Advertisement

Albert Wallace Hull kimdir, ne yapmıştır? Albert Wallace Hull hayatı, biyografisi, icatları ve bilime katkıları hakkında bilgi.

Albert Wallace Hull

Albert Wallace Hull; (d. 19 Nisan 1880, Southington, Connecticut – ö. 22 Ocak 1966, Schenectady, New York, ABD), kristallerin X ışınlarıyla çözümlenmesi alanında toz yöntemini geliştirerek mikrokristal yapılı ya da toz halindeki malzemelerin incelenmesini olanaklı duruma getiren ABD’li fizikçidir. Aynca elektronik devrelerde kullanılan çok sayıda elektron tüpü geliştirmiştir.

1909’da Yale Üniversitesi’nde doktora çalışmasını tamamlayan Hull burada birkaç yıl ders verdikten sonra 1914’te General Electric Company’de araştırmacı olarak çalışmaya başladı ve 1928-50 arasında şirketin Schenectady’deki laboratuvarında yönetici yardımcılığı yaptı.

Toz yöntemini kendisinden bir yıl önce Peter Debye ve Paul Scherrer’in geliştirdiğinden habersiz olan Hull, 1917’de bu yöntemi yeniden buldu ve demirin ve pek çok başka metalin kristal yapısını ilk kez belirledi. Kristalografi üzerine çalışmalarını tamamladıktan sonra, elektronik alanında önemli başarılarla sonuçlanan araştırmalarına girişti. Yüksek gerilim devrelerinin denetlenmesinde kullanılan gaz doldurulmuş bir tüp tiratronu ve mikrodalga üretmekte kullanılan bir osilatör türü olan magnetronu geliştirdi.

Advertisement

Leave A Reply