Görünüşe Aldanmamalı Anlamı

0
Advertisement

Görünüşe Aldanmamalı atasözü ne anlama gelir, ne demektir, ne anlatılmak isteniyordur, Görünüşe Aldanmamalı hakkında yazı.

GÖRÜNÜŞE ALDANMAMALI.

Her şeyin bir iç, bir de dış görünüşü vardır. Çoğu zaman dış görünüş, iç’e benzemez. Örneğin cevizin dışı serttir. Buna bakarak, hiç ceviz görmemiş birinin içinin de sert olduğunu düşünmesi doğaldır. Böyle görünümler, bizi aldatabilir.

İnsanlar da böyledir. Dış görünüşleri düzenli, temiz, parlaktır. Ama içyüzlerine inildiğinde, durumun böyle olmadığı görülebilir. Temiz görünüşlü insanın, gerçekte çok kirli işlerle uğraştığı çok görülmüştür. Bazı insanlar ise çok soğuk ve kendini beğenmiş gibi görünürler ancak bu insanları tanıdıkça hiç de öyle olmadıklarını görme ihtimaliniz vardır. Dış görünüş ile insanları değerlendirmek çoğu zaman yanıltıcı olabilir.

Böyle olunca, insanlar hakkında genel bir yargıya varmadan önce, uzunca incelenmeli, düşünülmelidir. Sözleriyle eylemleri birbirini tutuyor mu, yaşantısı görünüşüne uyuyor mu, ona bakılmalı. Her insan bir kitaptır ve kitapların içinde ne olduğunu, size neler katabileceğini, hatta neler hissettirip öğreteceğini sadece kabına bakarak anlayamazsınız, aldanabilirsiniz.


Leave A Reply