Kuru Ciltler İçin Gül Suyu

0
Advertisement

Gül suyu kuru ciltlere iyi gelir mi? Kuru ciltlerin tedavisi ve bakımında gül suyu nasıl kullanılır, faydaları nelerdir?

Kuru Ciltler İçin Gül Suyu

Gül suyu cildinize bol nem sağlayarak kuru cildin tedavisinde mükemmel bir yoldur. Cildiniz çok kuruysa, tek başına gül suyu kullanmak istenilen etkiyi yaratmayabilir. Daha etkili olması için diğer ürünlerle birlikte kullanmak gerekir.

Kuru ciltler için gül suyunu kullanabileceğiniz iki yöntem aşağıda belirtilmiştir.

Yöntem 1
Gül suyunu günlük nemlendirici krem ​​veya losyon ile kullanmak cildinize nem sağlamak için mükemmel bir yoldur. Gerçekten çok basit – tek yapmanız gereken krem ​​veya losyonunuza birkaç damla ilave etmek. Krem ve losyonunuzu her zamanki gibi cildinize uygulayın.

Nemlendiricilerle karıştırıldığında, gül suyu cildinizi daha yumuşak ve çok esnek yapar. Cilt pullanması, kızarıklık ve kaşıntı her kullanımda azalacaktır. Kuru cilt yaşlanma belirtilerine daha yatkın olduğundan, gül suyu ince çizgileri, kırışıklıkları ve koyu lekeleri uzak tutacaktır.

Advertisement

Bir çay kaşığı avokado veya hindistan cevizi yağı ile, 2 çay kaşığı gül suyu ve 2 çay kaşığı balı karıştırarak kendiniz evde bir doğal nemlendirici hazırlayabilirsiniz. Bu üç bileşen cilt üzerinde mükemmel etkilere sahiptir ve kuru cildinizi nemlendirerek, harika hissetmenizi sağlar.

Yöntem 2
Günlük yüz toniği olarak gül suyunu kullanmak, kuru cildi tedavi etmenin etkili bir yoludur. Nemlenmesine yardımcı olur ve cildinizin sağlığa kavuşmasını sağlar. Piyasadaki çoğu yüz toniği, cildin nemini alan bol miktarda alkol ve kimyasal madde içerir; bu da aşırı kullanımda cildin kuru kalmasını sağlar. Tamamen doğal gül suyunu kullanmak şüphesiz sizin için daha iyi bir seçenektir.

Gül suyunu yüz toniği olarak kullanmak için, yapmanız gereken tek şey bir pamuğu gül suyuyla ıslatıp, temiz olan cildinize uygulamak. Yüzünde kalan makyaj artığı, kir ve ölü cildi çıkararak ekstra bir temizleyici görevi görecektir. Soğutulmuş gül suyunu kullanmak, cildinizi tazelemek ve nemini artırmak için mükemmel bir yoldur ve günün her saatinde bunu yapabilirsiniz!

GÜL SUYUNUN CİLDE FAYDALARI


Leave A Reply