Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

0
Advertisement

Soğuk günlerin en sevilen içeceklerinden sıcak çikolata nasıl yapılır? Sıcak çikolata için gerekli malzemeler ve tarifi.

Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

100 gram bitter dark çikolata
6 tam 1 çeyrek bardak süt (yaklaşık 1,5 litre)
1 tarçın çubuğu (isteğe bağlı)

Yapılışı;

Bir sos tenceresine sütü, çikolatayı ve isterseniz tarçın çubuğunu koyup, çikolata eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Karışım kaynamaya başlayınca, altını kısıp bir kaç dakika daha karıştırın.

Karışımın bir bardağını bir karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın ve muga koyarak servis yapın. Geri kalan kısmını da birer bardak birer bardak çırpıp servis yapın.


BİR BAŞKA SICAK ÇİKOLATA TARİFİ

sıcak çikolata

Advertisement

Sütü bir sos tenceresinde ısıtın. İsteğe bağlı olarak şeker de ilave edebilirsiniz. Sütün kabarcıklanmaya başlaması yeterli olacaktır.

sıcak çikolata

Sütün kaynamasına izin vermemeye dikkat edin, aksi takdirde istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız.

Süt uygun şekilde ısındığında, altını kapatın ve eritilmiş çikolatayı doğrudan süte ekleyin.

sıcak çikolata

Çikolatayı eritmek için sevdiğiniz çikolatayı bıçak yardımı ile doğrayın ve doğranmış çikolatayı 30 saniye boyunca mikrodalgada eritin. Mikrodalganız yoksa benmari usulü eritebilirsiniz. Erime esnasında karıştırın. Erimiş çikolatayı güzelce çırpın ve kremsi, pürüzsüz bir hal alsın.

Advertisement

sıcak çikolata

Ev yapımı krema ya da marşmelov ile servis yapın.

Sıcak çikolata tekrar ısıtılabilir mi?

Evet, sadece kaynatmayacağınızdan emin olmanız gerekir. Bu nedenle, ısıyı kontrol etmenin daha zor olduğu mikrodalgayı kullanmak yerine, sıcak ve buharlı olana kadar (ancak kaynamayana kadar) ocakta tekrar ısıtabilirsiniz.

Artan sıcak çikolatanın saklanması

Çikolatanın oda sıcaklığına kadar soğumasını sağlayın, daha sonra 3 gün boyunca buzdolabında tutun. Yukarıdaki talimatlara göre tekrar ısıtın.


Leave A Reply