Tarçın Ruloları Tarifi

0
Advertisement

Tarçınlı rulo şeklinde lezzetli ancak kilo sorunu olanların dikkatli tüketmesi gereken rulo çörekler için malzemeler ve tarif.

Tarçın Ruloları Tarifi

Tarçın Ruloları TarifiKullanılacak Malzemeler:

Hamuru için:
2 su bardağı tam yağlı süt
1 / 2 bardak sıvı yağ
1 / 2 su bardağı şeker
1 paket aktif kuru maya
4,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1 / 2 çorba kaşığı tuz

Dolgusu için:
1 su bardağı eritilmiş tereyağı, gerekirse biraz daha eklenebilir
1 / 8 su bardağı toz tarçın serpmek için
1 su bardağı şeker, gerekirse biraz daha eklenebilir

Yapılışı:
Bir tencereye yarım bardak şeker, süt, sıvı yağı koyun ve karıştırırarak pişirin . Kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Kaynayınca ocaktan alın ve serin bir yerde soğumasını bekleyin.

Karışım ılımaya başlayınca mayayı içine ekleyin. Yalnız sıcak değil ılık olması gerekiyor. Bir dakika kadar bekleyin ve sonra 4 su bardağı unu içine ilave edin. Karışımı birlikte iyice yoğurun. Kapaklı bir kaba koyun, kapağını kapatın ve en az bir saat mayalanmaya bırakın.

Advertisement

Daha sonra, 1 / 2 su bardağı un, kabartma tozu, ve tuzu ekleyin. Birlikte karışımı yoğurun. Bu aşamada eğer ruloları hemen pişirmeyecekseniz kapağı kapalı şekilde buzdolabında gece boyunca bekletebilirsiniz.. Sadece mayalanma esnasında hamurun kabaracağını göz önünde bulundurarak ona göre kap seçin. Kabardıkça yumruklayın.

Hamuru açacağınız yüzeye un serpin ve hamuru ince bir dikdörtgen şeklinde açın. Üstüne Fırça ile 1 / 2 su bardağı eritilmiş tereyağını sürün. 1 / 2 su bardağı şekeri tereyağının üzerine serpiştirin ve en üste de bol tarçın serpin.

Hamuru geniş tarafından başlayarak rulo haline getirin. Rulonun açılmaması için bitiş yerine parmağınızla bastırarak mühürleyin. Hafif çimdikler atın. Fırın tepsinizi yağlayın. Keskin bir bıçakla, 2,5-3 santim kalınlığında dilimler halinde hamuru kesin ve tepsinize yerleştirin. 20-30 dakika dinlendirin. 190 derece sıcaklıktaki önceden ısıtılmış fırında 13 – 17 dakika rengi değişene kadar pişirin.


Leave A Reply