Kaytaz Böreği Tarifi

0
Advertisement

Kaytaz böreği tarifi.Hatay yöresine mahsus bir börek olan Kaytaz Böreği nasıl yapılır? Kaytaz böreği malzemeleri ve tarifi.

Kaytaz Böreği Tarifi

Malzemeler:

200 gram kıyma
200 gram süt
1 adet kuru soğan
Su
Sıvı yağ
Kuru maya
2 yemek kaşığı sirke
Toz şeker
Tuz
Maydonoz
Nar ekşisi
Un
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber

Kaytaz Bireği Nasıl Yapılır?

1 yemek kaşığı kuru mayayı ılık su ile ıslatın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ve 1 türk kahvesi kadar sıvı yağı karıştırın. Mayayı, tuzu, 1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri ve diğer sıvı malzemeleri iyicene karıştırın. Alabildiği kadar unu bu karışıma ekleyip yumuşak bi rkıvamda olacak şekilde hamuru hazırlayın. Daha sonra hamurun üzerini kapatın ve ılık bi ryerde hamuru mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken sizler iç malzemelerini hazırlamaya başlayın.

Advertisement

İç malzemeleri hazırlamak için önce soğanı ve bir demet maydonuzu ince ince doğrayın ve bir kap içerisine atın. Daha sonra kabın içerisine kıymanın tamamını, 1 kaşık biber salçasını, 2 tatlı kaşığı kadar nar ekşisi, 2 kaşık zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ve dilediğiniz miktarda tuzu ekleyip iyicene karıştırın. Artık iç malzememiz hazır.

Öte yandan hamuru kontrol edin. Hamur kabarmış ve iki kat kadar büyümüş olmalıdır. İşte bu hamuru tekrardan hafifçe yoğurun. Daha sonra bu hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Bu hamur parçasını yayın ve yuvarlak haline geitirin. Önce üstten daha sonradan alttan bir parçasını katlayıp dikdörtgen haline getirin. Daha sonra açık olan diğer iki uçta kapatılıp tam bir kare olacak şekle sokulur ve tüm hamur bu şekilde hazırlanıp fırın tepsisine dizin. Tüm hamuru tepsiye dizdikten sonra hamurlara eliniz ile hafifçe bastırın. Daha sonra birer kaşık iç malzemeden üzerine katın.

Fırınınızı önceden 200 dereceye getirin. Üzerlerine kızarana kadar fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Leave A Reply