Midye Tava Tarifi

0
Advertisement

Midye Tava Tarifi, Midye tava nasıl yapılır, midye tava yemeğinin yapılışı, balık yemeklerinin tarifleri, lezzet ipuçları.

Midye Tava Tarifi

Midye Tava Tarifi

Malzeme:
Takribi 50 adet ayıklanmış midye
Yarım litre bira
1 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
2 ila 3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Limon
3 Dilim bayat ekmek
6 ila 8 adet ceviz içi

Yapılışı:
Balıkçılardan ve ya büyük marketlerden alacağınız iç midyeleri iyice temizleyiniz. İyice temizlenmiş olan midye içlerini bir kaba koyup üzerine birayı boşaltın. Bu şekilde midyeleri buzdolabınızın alt kısmında (dondurucu kısmanda değil) 12 saat kadar dinlendirin. Dİnlendirilmiş durumdaki midyeleri 12 saat sonra buzdolabından çıkartıp bir süzgeç yardımı ile süzün ve kesinlikle süzdükten sonra su ile yıkamayın. Süzün ve bir kenara kaldırın.

Bayat ekmek dilimlerini iyicene ufalayın bir miktar su ile karıştırıp bulamaç haline getirin. Dövülmüş ceviz içleri ile bir kaşık zeytinyağı, yine bir kaşık sirke, biraz limon suyu, kırmızı toz biber ve tuz ilave edip karıştırın. Prtaik bir şekilde yapmış olduğunuz bu sosun adı tarator sosudur.

Tavada zeytinyağını kızdırın. Yağınızın mutlaka kızgın olmasına dikkat edin daha erken kullanmayın. Dİnlendirilmiş midyelerinizi önce una daha sonrada çırpılmış yumurtaya bulayın ve yağa atın. Midyenin etrafını çevreleyen yumurta-un karışımı portakal rengini (bildiğiniz midye tava rengi) aldığında midye tavanız yağda pişmiş demektir. Kızran midyeleri bir tabağa koyup üzerine tarator sosunu ekleyin ve bu şekilde sıcak servis yapın.

Advertisement

Afiyet olsun…

NOT : Midye Tava üzerine normalde limon sıkılmaz mutlaka tarator sos ile tüketin… Daha lezzetli olacaktır.


Leave A Reply