Ağaçların Önemi Nedir? Ağaçların Faydaları Nelerdir?

0
Advertisement

Ağaçlar neden önemlidir? Dünyanın dengesi için hayati öneme sahip olan ağaçların faydaları ve önemi hakkında temel bilgiler.

Bizi çevreleyen Canlılar dünyasında, diğer bireylerle İlişkinin hayati işlevlerini yerine getiririz, üreme, türümüzün bir aşkınlığını bırakmak için üreme ve bu biyolojik varlıkların Heterotrofik Organizmalar içinde sınıflandırılabileceği tüm Besinlerin en önemlisidir. organizmalarının sunduğu Besin Gereksinimlerini veya Ototrofik Organizmaları karşılamak için diğer organizmaların tüketimini gerektirirler.

İkinci durumda ve öncekinden farklı olarak, bu canlılar, su kullanarak ve bir miktar karbondioksit tüketerek, nişasta veya şeker olarak bilinen kendi yiyeceklerini sentezlemelerine ve kendi kaynaklarını yapmalarına izin veren fotosentez işlemini gerçekleştirirler. Bitki Krallığı dünyasına ait bu türler olmak üzere, gelişimi, büyümesi ve bakımı için enerji.

Ağaçların farklı ekosistemlerdeki önemi, bulundukları ortama oksijen salabilmelerinde yatar, bu diğer canlıların yaptığı nefes için gereklidir, öte yandan da bahsettiğimiz gibi oksijeni yok eder. veya Karbon Dioksit olan uçucu toksisitenin konsantrasyonunu azaltın.

ağaç

Kaynak: pixabay.com

Yeme gelince, kendilerini doğru bir şekilde beslemek için yapraklı dallarından yararlanan çok sayıda Hervíboras Türü vardır, bunların çoğu onları doğal yaşam alanı olarak kullanan Tırmanıcı Türler, kuşlar ve diğer hayvanlara ek olarak onları doğal yaşam alanı olarak kullanır. Yuva ve Sığınak gibi ağaçlar, sirkelerin tam olarak dal ve yaprak bazında bir araya gelmesiyle oluşur.

Bu canlıların önemli işlevlerinden bir diğeri, toprağın kökünde ve tabi kılınmasıdır; kökler, yalnızca vücudunuzun topraktaki besin maddelerinin büyük bir bölümünü onaylayıp emdikleri kısım olmakla kalmaz, aynı zamanda toprağın ve toprağın o kısmını da tutar. Yağmur, Rüzgar veya çeşitli fiziksel sorunlar tarafından aşınmasını önlemek.

Advertisement

Ağaçlar sağlığa fayda sağlar

Ağaçların kanopileri, fiziksel bir filtre görevi görerek tozu hapseder ve havadaki kirleticileri emer. Her bir ağaç her yıl 1,7 kiloya kadar çıkarır. Ayrıca güneş radyasyonundan gölge sağlarlar ve gürültüyü azaltırlar. Örneğin huş ağacı kabuğundan elde edilen yağ, antiseptik özelliklere sahiptir.

Araştırmalar, ağaçlarla ve yeşil alanlarla çevrili olduktan birkaç dakika sonra tansiyonunuzun düştüğünü, nabzınızın yavaşladığını ve stres seviyenizin düştüğünü gösteriyor.

Çam Ağacı

Ağaçlar çevreye fayda sağlar

Ağaçlar büyüdükçe karbondioksiti emer ve odunlarında depoladıkları karbon küresel ısınmanın hızını yavaşlatmaya yardımcı olur. Rüzgar hızlarını düşürürler ve nemi kaybederek havayı soğuturlar ve yapraklarından yukarı doğru ısıyı yansıtırlar. Ağaçların bir şehirdeki sıcaklığı 7°C’ye kadar düşürebileceği tahmin ediliyor.

Ağaçlar ayrıca binlerce litre yağmur suyunu emerek sel ve toprak erozyonunu önlemeye yardımcı olur.

Ağaçlar vahşi yaşamı canlandırıyor

Ağaçlar karmaşık mikro habitatlara ev sahipliği yapar. Gençken, muhteşem kuş, böcek, liken ve mantar topluluklarına barınak ve yiyecek sunarlar. Eski zamanlarda, gövdeleri yarasalar, ağaç delme böcekleri, alaca baykuşlar ve ağaçkakanlar gibi türlerin ihtiyaç duyduğu oyuk örtüyü de sağlar. Bir olgun meşe, 500 kadar farklı türe ev sahipliği yapabilir.

Advertisement

Ağaçlar toplulukları güçlendirir

Ağaçlar bir yerin ayırt edici karakterini güçlendirir ve yerel gururu teşvik eder. Kent ormanları bir eğitim kaynağı olarak ve yürüyüş ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler için grupları bir araya getirmek için kullanılabilir. Ağaçlar, çocukların oynaması ve macera duygularını keşfetmeleri için de paha biçilmezdir.

Ağaçlar ekonomiyi büyütüyor

İnsanlar yeşil çevrede yaşamak, çalışmak ve yatırım yapmak için çekicidir. Araştırmalar, mülkler olgun ağaçlara yakın olduğunda ortalama ev fiyatlarının %5-18 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Yakınlarda parklar ve ağaçlar varsa şirketler daha sağlıklı ve daha mutlu bir iş gücünden yararlanır.

kiraz ağacı

Kaynak: pixabay.com

Ağaçlar geleceği korur

Yakında, tarihte ilk kez, şehirlerde evi olan insan sayısı kırsalda yaşayanları geçecek. Parklar ve ağaçlar, kentsel yaşamın daha da hayati bir bileşeni haline gelecek. Onlara saygı duymalı ve gelecek için onları korumalıyız.


Leave A Reply